Share |

ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο τελευταίος στον οποίο απευθύναμε την "κλασσική" μας ερώτηση για την ιδιοκτησία του χρήματος από τους τραπεζίτες ήταν ο κ. Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος του συγκροτήματος που έχει για προϊστάμενη αρχή ένα στέλεχος της Τριλατεράλ Κομμίσσιον.

Στην ομιλία του που πραγματοποίησε στο Αργοστόλι, με θέμα "Η Ευρωζώνη σε κρίση – Η Ελλάδα σε αγωνία. Υπάρχει έξοδος κινδύνου;"  τον ρωτήσαμε:

"Γιατί στην εμπεριστατωμένη ομιλία σας αποσιωπείτε το γεγονός ότι το 97% του χρήματος που παράγεται δημιουργείται από ιδιώτες οι οποίοι το παράγουν από το πουθενά;"

Και ο κ. Πέτρος Παπακωνσταντίνου μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πολιτικός υπερασπιστής της εξόδου από το ευρώ απάντησε ότι το χρήμα δεν είναι σημαντικό στην καπιταλιστική παραγωγή, αποκτά αξία όταν γίνεται κεφάλαιο ή μισθός και σε τελευταία ανάλυση ούτε ο Μαρξ το θεώρησε σημαντικό. Κι έσπευσε να καλυφθεί πίσω από την άρνηση του ΚΚΕ να ψηφίσει τη συνθήκη του Μάαστριχτ!

Επειδή οι ερωτήσεις μας ουδέποτε καταγράφονται ή αναπαράγονται από τα μέσα "ενημέρωσης", θα ζητήσουμε ταπεινά συγνώμη αν αλλοιώσαμε το νόημα της απάντησης του και θα περιμένουμε την ορθή διατύπωση της απάντησης. Δεν νομίζουμε ότι κάναμε λάθος, μια και άλλοι άκουσαν την ερωταπόκριση και αποκόμισαν την ίδια εντύπωση: "Απέφυγε να απαντήσει, παραπέμποντας στον Μαρξ".

Να θυμίσουμε ότι η ίδια ερώτηση τέθηκε στις 9 Μαρτίου στους Καζάκη, ΣΥΡΙΖΑ και άλλες φορές στους "Ανεξάρτητους Έλληνες", Τσίπρα, Λ.Βατικιώτη, Ν. Κοτζιά, Λ. Κατσέλη, πρόεδρο του "Κινήματος Δεν πληρώνω", αρκετούς εκπροσώπους  κομμάτων και άλλους ων ουκ έστιν αριθμός.

Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν είτε "δίκιο έχετε" είτε "δεν απαντώ"... και συνέχισαν να μη θέτουν ως πολιτικό ζήτημα την ιδιοκτησία του χρήματος από μια χούφτα τραπεζίτες.

Ο λόγος για τον οποίο θέταμε και εξακολουθούμε να θέτουμε το θέμα ως μείζον οικονομικό και πολιτικό έχει να κάνει και με την τελευταία δήλωση του Όλι Ρεν:

«Η Κύπρος ήταν μια ειδική περίπτωση, αλλά η ευρωπαϊκή οδηγία θα υποθέτει πως σε περίπτωση κατάρρευσης ενός τραπεζικού ιδρύματος ή αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα η ευθύνη θα βαρύνει και τους επενδυτές και τους μεγαλοκαταθέτες», μιλώντας στη φινλανδική τηλεόραση το Σαββατοκύριακο.

 

Με το πρόσχημα της κατάρρευσης των τραπεζών, σε όλο τον δυτικό πλανήτη, απαλλοτριώνονται μισθοί, συντάξεις, δουλειές,  ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες και τώρα αποταμιεύσεις(Το άνω των 100.000 είναι απλώς η αρχή).

Η άρνηση του κομματικού και λοιπού πολιτικού συστήματος να θέσει επί τάπητος και να προτάξει την πολύχρονη απάτη παραγωγής χρήματος από το πουθενά νομιμοποιεί την ασυδοσία της παγκόσμιας τραπεζικής αυτοκρατορίας, που βάζει χέρι σε οτιδήποτε έχει αξία και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο επιβίωσης και εξασφάλισης στα χέρια των αποκάτω. 

Από την παραγωγή χρήματος εκ του μηδενός έχουμε περάσει στο "πάρτε πίσω ότι δώσαμε και φτιάξαμε με αέρα κοπανιστό".

Εργασία αιώνων ημών, των πατεράδων και των παππούδων μας, πατρίδες που στήθηκαν όρθιες με αίμα απαλλοτριώνονται με ρυθμούς καταιγίδας της ερήμου.

Το καλά αμειβόμενο κυρίαρχο αριστεροδεξιό πολιτικό σύστημα αρνείται συστηματικά να νομιμοποιήσει το δικαίωμα των λαών στην άρνηση πληρωμής ενός χρέους , το οποίο είναι προϊόν απάτης και συμπαιγνίας του ίδιου με τους κυρίαρχους του πλανήτη, που δεν είναι άλλοι από τους έχοντες μονοπωλιακό δικαίωμα πάνω στο χρήμα. 

Η αποκάλυψη αυτής της μόνης αλήθειας που αποτελεί τη ρίζα όλων των κακών καθιστά άκυρες ηθικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά τις απαιτήσεις τους. Η νομιμότητα δεν έχει νομιμοποίηση από όποια πλευρά κι αν προσπαθήσεις να την κοιτάξεις.

Το αριστεροδεξιό πολιτικό σύστημα δεν αφήνει το λαό και τον κάθε πολίτη χωριστά να πει: "Δεν πληρώνω γιατί δεν χρωστώ, αφού το χρέος είναι προϊόν απάτης".

Απέναντι σε αυτή την αθλιότητα ο μόνος δρόμος είναι η παραβίαση μιας παράνομης από κάθε άποψη  νομιμότητας, κατασκευασμένης από νόμους που υπαγορεύουν οι κυρίαρχοι και για τους οποίους ουδέποτε ρωτήθηκε ο λαός.

Ο μόνος δρόμος είναι η αλληλεγγύη και η αντίσταση, πέρα από κάθε κατασκευασμένη ιδεολογική, κομματική ή άλλη διαφορά. Κανένα μέσο δεν είναι αθέμιτο ή παράνομο, όταν υπερασπίζεσαι τη γη σου, την ελευθερία σου, το δικαίωμα στη ζωή για σένα και τα παιδιά σου, όταν υπερασπίζεσαι όλα όσα συγκροτούν αυτό που είναι η πατρίδα.

Κανένας δεν νομιμοποιείται να συμμετέχει στην υλοποίηση  απαλλοτριώσεων όλων αυτών που είναι πολύτιμα για τη ζωή των ανθρώπων.

Για μία ακόμα φορά και όχι τελευταία, απευθύνουμε την ερώτηση και καλούμε όσους ανήκουν με γνήσιο και καθαρό τρόπο στους αποκάτω να αναπαράγουν την ερώτηση:

"Γιατί να πληρώσω, όταν το χρήμα, που θα έπρεπε να είναι δημόσιο εργαλείο  εξυπηρέτησης αναγκών, με ανήθικο και απάνθρωπο τρόπο έχει δοθεί ως αναφαίρετο δικαίωμα σε μια χούφτα τραπεζίτες;"

Η ερώτηση απευθύνεται σε όσους κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους και με άσφαιρο και ψεύτικο καταγγελτικό λόγο πετούν διαρκώς την μπάλα στις κερκίδες:

Σωματεία αστυνομικών, στρατιωτικών, εφοριακών, δικαστών, ΔΕΗ και λοιπών δημ. υπαλλήλων, σωματεία και ενώσεις εργαζομένων και επαγγελματιών, "κινήματα", πρωτοβουλίες και ομάδες πολιτών, κόμματα, πανεπιστημιακούς, λειτουργούς "ενημέρωσης", κάθε άλλο πρόσωπο που διαθέτει δημόσιο λόγο ή παίζει κάποιο ρόλο σε όλες τις εκφράσεις του δημόσιου βίου, σε όσους θεωρούν τον εαυτό τους "διανόηση", στους λειτουργούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας και όλων των άλλων θρησκειών.

 

Για να ξέρουμε ποιος είναι με τους αποκάτω, που σήμερα είναι σχεδόν όλοι και ποιος υπηρετεί την Παγκόσμια Τραπεζική Αυτοκρατορία. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου "εκτελώ εντολές ή εφαρμόζω τους νόμους", όταν όλα έχουν στηθεί πάνω σε μια απάτη. 

Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ στο έγκλημα καταστροφής της πατρίδας και των ανθρώπων που την κατοικούν.

Σε μας τους πολλούς απομένει να πάρουμε ότι όπλο έχουμε και να δώσουμε τον τίμιο και δίκαιο αγώνα, όπως μάθαμε, όπως πρέπει, ως έλληνες, ως πατριώτες, ως άνθρωποι.

Επαφίεται στη συνείδηση του καθένα να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει.

Ας οργανώσουμε μια τερατώδη σε μέγεθος και τρόπο αντίσταση ενάντια στα ολιγαρχικά τέρατα και τους υπηρέτες τους.

Έχουμε πόλεμο, ξεκινάμε ανταρτοπόλεμο ως την τελική νίκη ή τον θάνατο, με τον τρόπο των ελλήνων και των ποιητών:

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ το χέρι που επιστρέφει 
από φόνο φριχτόν και τώρα ξέρει
ποιός αλήθεια ο κόσμος που υπερέχει
ποιό το "νυν" και ποιο το "αιέν" του κόσμου:

ΝΥΝ το αγρίμι της μυρτιάς Νυν η κραυγή του Μάη
ΑΙΕΝ η άκρα συνείδηση Αιέν η πλησιφάη

..................

Νυν το περίβλημα της Γης και η Εξουσία
Αιέν η βρώση της Ψυχής και η Πεμπτουσία

.................

Νυν η ταπείνωση των Θεών
Νυν η σποδός του Ανθρώπου

Νυν Νυν το μηδέν

και ΑΙΕΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ !

Οδυσσέας Ελύτης

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

«Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και επειδή δεν θα τα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όλοι...Θα ήθελα να πω σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τη λεγόμενη έκτακτη εισφορά ακινήτων, να μη φτάσουν σε απόγνωση. Να ξέρουν ότι θα βρεθούμε όλοι ενωμένοι στο πλευρό τους και θα φωνάξουμε μαζί: ”Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”...ας καταλάβουν ότι δεν έχουμε. Δεν μπορούμε. Φτάσαμε στα όριά μας, αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν...»

Μητροπολίτης Μεσογαίας

 

 

 (την εικόνα δημιούργησε ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)