Share |

Tης αμεροληψίας το κάγγελο

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.
  • Ορθά, οι Χαλιώτης και Κουλουριώτη, άτομα με διαφορετική προς εμάς ιδεοληψία, επιτίθενται,  ειρωνευόμενοι το "αδέσμευτον" του χαρακτήρα της πολυτελούς ιστοσελίδας, που έφτιαξε ο κ. Π.Φωκάς και συνεπικουρείται από την παλιά παρέα της ντορικής ΟΝΝΕΔ:

"Οραματιστήκαμε τη δημιουργία μιας e-φημερίδας με έδρα το Αργοστόλι, που θα παρουσιάζει με τη μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα την πολιτική επικαιρότητα μέσα από τα μάτια νέων ανθρώπων που αγαπούν το τόπο τους.... Μία τέτοια, ξεκάθαρη φωνή είναι το e-kefalonia. Εμείς, δεν χρωστάμε σε κανέναν…  ". (e-kefalonia)

  • Aν "αντικειμενικότητα" είναι να γλύφεις από το πρωί ως το βράδυ τον κ. Παύλο Παπαδάτο και τους 30 δυστυχείς οπαδούς και στελέχη του Παρίση να τα ονομάζεις "σεισμό" στη Σάμη, εντάξει. Διαφωνούμε με το νόημα των λέξεων.
  • Και καλά σας λένε οι ομοϊδεάτες σας , πως μια ζωή χρωστάτε, γλύφοντας κομματικές εξουσίες και προσδοκώντας προσωπικά οφέλη κι ας μην είναι μόνο οικονομικά. Τα βιογραφικά σημειώματα είναι πλήρη από διορισμούς. Ατυχήσατε στην ανάληψη του "Γραφείου Τύπου", γιατί το άλλο "στήριγμα" είχε καλύτερη πρόσβαση στον αγωνιστή δήμαρχο, αλλά αποζημιώνεστε , με την ανάληψη του κοινού Γραφείου Τύπου των Αλ. Παρίση και Παύλου Παπαδάτου. "Αντικειμενικά και αχρεώστητα" γίνονται ή έγιναν όλα αυτά; 
  • "Παπαγάλοι" του Παπαδάτου και του Παρίση,  είστε και όχι αδέσμευτη δημοσιογραφία. (Κρίμα νιότη σου, που ΄δειχνες πως θα γινόμουν άλλος, Παναγή). Να σέβεστε αυτόν που σας διαβάζει και διαθέτει νου και να μιλάτε για στράτευση δίπλα σε ανθρώπους και "ιδέες"(;), που πιστεύετε. Αυτό είναι το αντρίκιο και αληθινό για σας, αυτό έπρεπε να γράψετε και όχι να αφήνετε υπονοούμενα.
  • Χάρις στην "αντικειμενικότητα" που διέκρινε όλη σας τη ζωή, αναλάβατε την εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση και συστηματική ανταπόκριση από το "αγωνιστικό ταξίδι" Παρίση και πολιτικών κολαούζων στην Αθήνα.:

Mπουκάροντας» στη κυριολεξία στο κοινοβούλιο σήμερα το απόγευμα και έχοντας μαζί του, τους Σαβαόγλου – Γαλάτη – Κατσιβέλη, ο Αλέξανδρος Παρίσης έστειλε μήνυμα ότι δεν τα βάζει κάτω με τίποτα...Έχοντας στα χέρια τη τροπολογία, ο Παρίσης άρχισε να ψάχνει βουλευτές για να υπογράψουν την επερώτηση προς τον υπουργό για το θέμα των 59 υπαλλήλων της διαδημοτικής. Σε λιγότερο από μισή ώρα μάζεψε 18 υπογραφές και έστειλε ένα μήνυμα, ότι ο Δήμαρχος είναι και πολιτικός αλλά και μαχητής".( Σημ. "Ι": Φοβερό!!!!!!)

  • Αυτό ΝΑΙ. Είναι "αντικειμενική δημοσιογραφία"! (Οι λοιποί παρατρεχάμενοι και "αρμόδιοι" εκπρόσωποι εργαζομένων και παρατάξεων, που ήταν εκείνη την ώρα;)  Το σωστό να λέγεται: Ο Παρίσης, ανέκαθεν ήταν άνθρωπος που αποδείκνυε πως δεν τα βάζει κάτω. Βλέπε "ράδιο Λειβαθώ" , "δεν θα μου πιάσει κανείς τον κόλο", "εγώ είμαι ο ηγέτης", την απομάκρυνση του αντιδημάρχου που δεν έγινε, την κατάληψη και "χορηγία"  της πινακοθήκης, τις καλές και έντιμες σχέσεις με το σύστημα  Λυκούδη - Μιχαλάτου, τις φρούδες υποσχέσεις προς Διαμαντάτο, για να τον πάρει με το μέρος του κλπ.

Οι Χαλιώτης και Κουλουριώτη είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, οι οποίοι προσδοκούν την  επιβίωση τους, από διαφημίσεις , ας είναι και πολιτικές. Αυτή την ανάγκη δεν την μετέτρεψαν ποτέ σε  σφογγοκολάρια δημοσιογραφία και δεν δίστασαν, κατά καιρούς, να συγκρουστούν, με ανθρώπους, που τα είχαν πολύ καλά, λίγο πριν. Αυτοί και ο Αλεβιζόπουλος, (πιο δύσκολα οι δύο πρώτοι) πληρούν τα χαρακτηριστικά του "αδέσμευτου" και του "αντικειμενικού", γιατί γράφουν αυτό που πιστεύουν. Κι ας έχουμε μαλλιοτραβηχτεί 100 φορές, από το είδος της αντικειμενικότητας τους. Τόσα ξέρουν, τόσα λένε. Δεν πληρώνονται για να δηλώνουν αδέσμευτοι.

----

  • Δεν πρόκειται να αναφερθούμε στην δική μας αυθεντία. Δεν είμαστε δημοσιογράφοι, δεν δίνουμε ειδήσεις, κάνουμε πόλεμο. Πέραν όλων των άλλων, είμαστε και "εντεταλμένοι προβοκάτορες που πρέπει να απομονωθούν", κατά πως λέει το ΠΑΜΕ. Και όχι μόνο αυτό. Ναι, έχουμε "εντολές" και τις υπηρετούμε πιστά σε όλη μας τη ζωή, γελοίοι των κομμάτων. Με τα λάθη μας και τις αδυναμίες μας. Με  τις μικρές μας νίκες και ήττες. ΕΜΕΙΣ , ΟΜΩΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΜΕ ΜΕ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΕΝΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ. Εμείς "δεν βοηθήσαμε" τη θεόστραβη δικαιοσύνη να προφυλακίσει έναν αθώο, που είχε κατηγορηθεί από χρήστες, εμπόρους ναρκωτικών, πολιτικούς τοπάρχες και  νονούς της νύχτας.

Οι εντολές που έχουμε και οι προβοκάτσιες που εκτελούμε δεν φτάνουν μέχρις εκεί. Αντίθετα, έχουμε κατηγορηθεί για πολλά και είμαστε υπερήφανοι, που φτάσανε στο σημείο να χρησιμοποιηθούν οι ψεύτικες κατηγορίες, για να μειωθεί το κύρος και η όποια απήχηση κάποιων ιδεών στην κοινωνία. Θυσίες στο βωμό της αθλιότητας , που εσείς αποκαλείτε πολιτική.

 

Ναι, αγαπητέ αναγνώστη. Θυμώσαμε. Κανένας οίκτος στο ψέμα. Δεν είμαστε οι καλύτεροι. Αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι.

Στο e-kefalonia,  τηρίζουν τον κ. Παύλο Παπαδάτο, ο οποίος πριν τα Χριστούγεννα δήλωνε :

-χωρίς το "κακό" μνημόνιο , η Ελλάδα θα είχε βυθιστεί στο χάος.

-απολύσεις του 20%  των δημοσίων υπαλλήλων.

 -ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας.

-κλείσμο όλων των ΔΕΚΟ

-συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με τους Τούρκους.

-είμαι υπερ του δικομματισμού...Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να ευδοκιμεί το 2010 κομμουνισμός και ΠΑΜΕ...!!!

(από συνέντευξη Π.Παπαδάτου, στον Ημερήσιο. Περισσότερα ωραία λόγια και σκέψεις θα βρείτε,  εδώ.)

Με δικά του λόγια, αυτό είναι το πολιτικό αστέρι που στηρίζουν οι κ. Παρίσης, παρατρεχάμενοι, ekefalonia κλπ.  Να το χαίρονται, αφού δεν ντρέπονται!!!

 

ΥΓ. 1. Προτείνουμε να καταργηθούν τα υπόλοιπα κόμματα. και να τεθεούν εκτός νόμου το ΚΚΕ και ΠΑΜΕ. 

2. Πολύ στενοχωρήθηκε το κοινό Γραφείο Τύπου των Παρίση - Παπαδάτου, για τις δηλώσεις Γ. Κουρή. Και σαν αντικειμενική, αχρεώστητη και αδέσμευτη φωνή που είναι, έσπευσαν να του κολήσουν τη "ρετσινιά" του ενδιαφερόμενου για το χρίσμα.  Την ωραία ολιγόλογη ανακοίνωση του κ. Κουρή, όμως, δεν μπήκαν στο κόπο να την δημοσιεύσουν. "Αντικειμενικό" και αυτό.

Μια μικρή παρατήρηση: Ο γιατρός, όντας νεοδημοκράτης, δεν έχει διστάσει να διαφωνήσει, δημόσια, ακόμα και με τον αδελφό του. Και από όσο εμείς θυμόμαστε, ουδέποτε έθεσε θέμα δικής του υποψηφιότητας. Κάθε φορά επιστρατευόταν , για να καλύψει τις αδυναμίες της ΝΔ. Κι αυτός ο ... έτρεχε. (Μην περιμένετε να του κάνω εικόνισμα). Ας πρόσεχε.

Η λύση δεν βρίσκεται μέσα στα κόμματα της σήψης και της διαφθοράς. Κι αυτό είναι αντικειμενικότατο.

3. Το κείμενο στηρίζεται από την ομάδα ithacanet, αλλά βάλαμε όνομα, α) γιατί έχει λίγο προσωπικό χαρακτήρα και β) για να έχετε κάποιον να βρίζετε και να μη λέτε πως κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία.

4. Για το θέμα της διαδημοτικής, θα έρθουμε, σύντομα, δριμύτατοι. Τρεχάτε να κρυφτείτε, διακομματικώς.

 

(σκίτσο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)