Share |

Tην Κυριακή , 10 το πρωί, ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ

Δεν ξέρω ποιος καλεί όλους μας. Ξέραμε, από χτες, πως στο Ληξούρι η επιθυμία για εγγραφές στην ΣΠΙΘΑ είναι πολλές.

ΚΥΡΙΑΚΗ , 10 το πρωί ΠΑΜΕ ΛΗΞΟΥΡΙ

Επειδή μας καλούν, χωρίς να έχουν κλείσει ακόμα αίθουσα,

η συνάντηση μας θα γίνει μπροστά στο ζαχαροπλαστείο του Μαυροειδή.

Κι από κει θα μάθουμε που θα πάμε. Ψάχνουν να βρουν τον χώρο που θα μας φιλοξενήσει. 

Αλλιώς, στην πλατεία.

 

 

 

ΣΗΜ."Ι": Υποθέτουμε πως, στο Ληξούρι, θα παρθούν και περισσότερες αποφάσεις, για την τύχη και τη φυσιογνωμία της ΣΠΙΘΑΣ στην Κεφαλονιά.

 

 

Για αυτούς, που δεν ήρθαν την Τετάρτη στο Επιμελητήριο, για αυτούς που άκουσαν μόνο ένα μικρό μέρος αυτού που συνέβη, κάνουμε "ενημέρωση":

Μόνο τα πιο κάτω πράγματα αποφάσισαν εκείνοι οι πρώτοι που συναντήθηκαν, στις 12/1/2011, στο κτήριο του Επιμελητήριου:

1. Φτιάχνεται συντονιστικό συμβούλιο, από όποιον δηλώσει συμμετοχή.  (Από αυτά που ξέρουμε, έχουν δηλώσει καμιά 40ρια άτομα, που έχουν πιο πολύ χρόνο από άλλους,  και όλο μεγαλώνει η λίστα)

2. Στις εσωτερικές διαδικασίες, αποφεύγονται, όπου είναι δυνατόν, οι εκλογές και επιλέγεται η ελεύθερη συμμετοχή και η εκ περιτροπής "εκπροσώπηση" ή "συντονισμός". (Τα "όργανα" δεν αποφασίζουν, παρά μόνο προσωρινά. Αποφασιστικό "όργανο" είναι η συνέλευση όλων. )

3. Ζυγός αριθμός σε κάθε "όργανο", που πρέπει να υλοποιήσει αποφάσεις των πολλών, ειρωνευόμενοι έτσι τους "μονούς αριθμούς" των "αντιπροσωπευτικών" οργάνων.

4. Τέλος, αποφάσισαν να επιδόσουν επιστολή στο ΣΔΟΕ (ΥΠΕΕ) και να τους δηλώσουν πως είναι "ανεπιθύμητοι" στην Κεφαλονιά.

(για την αντίδραση των ανθρώπων του ΣΔΟΕ, αργότερα)

 

(Αυτά, όλα, τα γράφουμε, με πλήρη επιφύλαξη, γιατί δεν έχουν καταγραφεί κάπου. Είναι, όπως εμείς τα αντιληφθήκαμε  και αποτελούν μόνο το δικό μας προσωπικό μας συμπέρασμα. Αν κάποιος άλλος είδε κάτι διαφορετικό, το βήμα του Ithacanet.gr είναι ανοιχτό). 

Αλλά, δε νομίζουμε πως κάναμε κάποιο λάθος σε αυτό που είδαμε.

 

 

Κάποιοι άλλοι  έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα. Όμως, όπως λέει η παροιμία, "άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας". Κι αυτό ανθρώπινο είναι.

 

Αυτά τα λίγα απευθύνονται σε όσους λένε πως "δεν θάρθουμε, γιατί δεν μας άρεσαν αυτά που ακούσαμε".

Εμείς, τα πιο πάνω ακούσαμε και συνεχίζουμε να πηγαίνουμε.

 

Μια άλλη, "απόφαση", αλλά εμείς δεν παίρνουμε όρκο πως είναι έτσι, ήταν να μη ξαναδούν σε συγκέντρωση της ΣΠΙΘΑΣ, βουλευτή να τη χαιρετίζει.

(Φροντίζουμε να είμαστε προσεκτικοί, όταν λέμε κάτι).

 

Κάποιοι άλλοι δεν είναι ή δεν θέλουν να είναι προσεκτικοί, αντικειμενικοί και αμερόληπτοι, όταν δίνουν πληροφορίες. Γι' αυτό λέμε:

Λευτεριά στις δημόσιες συχνότητες.  Έχουν καταληφθεί από γερμανόφιλους, τουρκόφιλους, πολιτικούς  και στρατιωτικούς, που υπηρετούν την παγκόσμια ολιγαρχική διακυβέρνηση.

Είναι όλοι αυτοί που, με χίλιες ψεύτικες "ιδεολογίες", δικαιολογίες, προφάσεις και ατιμίες, προσπαθούν να εμποδίσουν την κοινωνία να συναντηθεί. 

Δεν θα τους περάσει.

 

Ως τότε,

ΚΥΡΙΑΚΗ , 10 το πρωί ΠΑΜΕ ΛΗΞΟΥΡΙ

πρώτος σταθμός,  μπροστά στο ζαχαροπλαστείο του Μαυροειδή και βλέπουμε.