Share |

SOS , το ΑΕΠ κινδυνεύει. Των ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν Φιλική Εταιρεία

Η Φιλική Εταιρεία φτιάχνεται, χωρίς παράτες, ανακοινώσεις και θούρια, χωρίς να το έχετε πάρει μυρουδιά. Με έμφαση στο πρώτο συνθετικό: στη "φιλία" .

ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, κάθε μέρα. Και αυτό που βλέπουμε δεν είναι "φιλανθρωπία". ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

Υπάρχει πλήρης επίγνωση στους μετέχοντες πως αυτό που ζούμε είναι πόλεμος και ο λαός οργανώνεται. Ξέρει, επίσης, πως είναι δικτατορία και κατοχή μαζί και φυλάγεται. Ό,τι κάνει το κάνει με όσο γίνεται λιγότερο θόρυβο. Η Αγάπη έχει κηρυχθεί παράνομη και διώκεται για φοροδιαφυγή.  Είτε "Νέα τάξη" το πουν είτε "καπιταλισμό" το πουν, ξέρουν τον ένοχο, την αιτία και τον εχθρό. Ξέρουν τι ζούν.

Δεν είναι προσφορά από το περίσεμα. Συνήθως, αυτό που δίνεται είναι το υστέρημα. Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΧΩΣ ΖΗΤΗΣΗ. Είναι το τέλος των αριστεροδεξιών ιδεολογημάτων στην πράξη.

Στη θέση της χρηματικής οικονομίας, δεν μπαίνει η "ανταλλακτική οικονομία" μιας άλλης ιδεολογίας. Μπαίνει το Δώρο. Η δωρεά. Το νόμισμα που αφαίρεσαν οι τραπεζίτες από την αγορά και την κοινωνία αντικαθίσταται με το νόμισμα που ακούει στη λέξη αγάπη, ανθρωπιά, φιλία, καλωσύνη και τα συνώνυμα αυτών. Στη θέση ενός ιδιόκτητου κέρματος, βγήκε από κει που ήταν φοβισμένο, κρυμένο, καταχωνιασμένο από χρόνια, ένα σπουδαίο  δημόσιο αγαθό, ένα νέο (παλιό) νόμισμα: Η ανθρώπινη σχέση, το κοινό αγαθό, η μοιρασιά. Είναι οι συστατικές  λέξεις της Κοινότητας. Αυτό που ο Αριστοτέλης αποκάλεσε "ανταλλάξιμος αντιπρόσωπος της ανάγκης" είναι εδώ. Είναι το δικό μας λαϊκό νόμισμα: Αλληλεγγύη.  Είναι ο νέος, αν και πολύ παλιός, άγραφος νόμος και θάρθει η μέρα που θα γίνει γραπτός και  τα χαρτονομίσματα της δημοκρατίας θα γράφουν αγάπη, δεν θα έχουν τόκο και θα πηγαίνουν όπου υπάρχει η αριστοτέλεια ανάγκη. ΝΟΜΙΣΜΑ: Ο ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!!!!!

Αυτό κι αν είναι ορισμός! Κι αυτοί το κατάντησαν εμπόρευμα ιδιοκτησίας τραπεζοσιωνιστών.

 

 

Ζούμε την  αναδημιουργία των ανθρώπινων σχέσεων, είναι η μετατροπή της κοινωνίας των συμφερόντων και των κοινωνικών συμβολαίων σε κοινότητα ανθρώπων και φυσικά ανθρωπιάς. Σε μεγάλα μεγέθη που τείνουν να αγκαλιάσουν το σύνολο του λαού κι όχι σε μικρές ασήμαντες ομάδες, που ζητούν πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων για να σε δεχτούν.

 

Παντού βλέπεις κάποιον που μπορεί, ακόμα, να αναλαμβάνει και να βοηθά μια οικογένεια ή έναν άνθρωπο που έπεσε.  Οι υπόλοιποι στηρίζουν, με κάθε τρόπο. Και, συνήθως, δεν στο λέει ο ίδιος. Το μαθαίνεις τυχαία.

Ολόκληρα χωριά οργανώνονται, συζητούν και καταγράφουν τους ανήμπορους, που χρειάζονται προσφορά και βοήθεια. Και δίνουν. Και δεν περιμένουν τίπτοα πίσω.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ.

Απίστευτες ποσότητες ρούχων προσφέρονται και αναζητούνται αποθήκες.

Ο αγρότης δίνει το περίσεμα του στην Επισκοπή ή σε κάποιον που ξέρει πως τα χρειάζεται. Ο μπακάλης, δίχως να τα γράφει στο παλιό βιβλίο με τα βερεσέδια, δίνει σε κάποιον που τον παρακάλεσε , ψιθυριστά.

Ο ταβερνιάρης δίνει φαγητό σε μια οικογένεια και δυο μοναχικούς ανθρώπους (Κι αν τους πιάσουν , δίχως να χτυπήσουν απόδειξη και να αποδώσουν ΦΠΑ, θα πάνε για φοροδιαφυγή. Πάει καιρός που η αλληλεγγύη φορολογείται).

Ας πάψουν να ντρέπονται και να βιώνουν μόνοι τη φτώχεια. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ. Ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο του Περικλέους μας υπενθυμίζει ότι "η φτώχεια δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να μην προσπαθείς να ξεφύγεια από αυτή". Και θα το κάνουμε όλοι μαζί. (Κι εμείς στο 27.7% που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας, με τους δικούς τους δείκτες  και που στην πραγματικότητα υπερβαίνει κατά πολύ το 35%).

 

Βλέπουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης ανθρώπων, δίχως τίτλο, όνομα, προβολή  και δίχως ανακοινώσεις και δηλώσεις. Δίκτυα ανθρώπων. Σχέσεις ανθρώπινες. Η έννοια της οικογένειας μεγαλώνει. Η φιλία του Αριστοτέλη και η Αγάπη του Ιησού γίνονται η βάση της νέας σχέσης.

Ένα παιδί έδωσε το σάντουιτς στο συμμαθητή, που κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά.

Ένας τενεκές λάδι άλλαξε χέρια και πήρε για "αντάλλαγμα"  ένα βάζο σπιτικιάς μαρμελάδας.

Ο γιατρός εξετάζει δωρεάν, ο δάσκαλος κάνει υποστηρικτική διδασκαλία  δίχως αμοιβή, ο φαρμακοποιός δίνει φάρμακα δίχως λεφτά , οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στο νοσοκομείο εξετάζουν και θεραπεύουν,  δίχως εισητήριο τους ανασφάλιστους.

Ένα ζευγάρι πλήρωσε το νοίκι μιας άνεργης μάνας μ' ένα παιδί, όταν ο ιδιοκτήτης Εμπενίζερ Σκρούτζ  έκοψε το ρεύμα, για να τους αναγκάσει να φύγουν. Και δεν είχαν πού να πάνε. Και κάποιοι, ακόμα προσέτρεξαν σε βοήθεια κι αναζητούν νέα στέγη.

50% μειώθηκε η κατανάλωση πετρέλαιου θέρμανσης στο νομό. Άνθρωποι κόβουν ξύλα για να τα δώσουν και σε κάποιον που τα έχει ανάγκη. (Προσοχή, μη μείνουμε από δέντρα).

Η ζεστασιά δεν είναι μέσα στα σπίτια. Είναι στις καρδιές.

 

Κατόπιν όλων αυτών, αλλά  και όσων άλλων, ωραίων και μεγάλων έρχονται,  το ΑΕΠ κινδυνεύει. Το ακαθάριστο προϊόν, ο πιο σημαντικός δείκτης της νεώτερης ανθρώπινης κοινωνίας βρίσκεται μετέωρος. Ο δείκτης των δεικτών. Χρησιμοποιήθηκε από κάθε είδους καθεστώς, καπιταλιστικό, κομμουνιστικό, σοσιαλιστικό ή ανάμεικτο, αλλά πάντα ολιγαρχικό.  Ο δείκτης της ανάπτυξης και της ευημερίας των εθνών απειλείται με κατάρρευση. Η αλληλεγγύη, η ανταλλαγή, τα δώρα, η δίχως αντάλλαγμα προσφορά  δεν περιλαμβάνονται στον κεφαλαιοκρατικό τρόπο παρ-αγωγής, δεν προσμετρούνται στην Ανάπτυξη και δεν καταγράφονται από τους δείκτες του Ακαθάριστου Προϊόντος. Το εθνικό, τοπικό και κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Προϊόν, σαν σημαντικός δείκτης της οικονομίας μένει χωρίς νόημα. Ο Βασιλιάς των δεικτών είναι γυμνός! Οι φόροι που επιβάλλονται δεν θα εισπραχθούν, γιατί δεν θα έχουν μετρήσιμη φορολογική ή άλλη καταγεγραμμένη οικονομική βάση. 

Και το χειρότερο:

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι  αξίες των δεικτών , των οικονομικών μεγεθών, οι αριθμοί των οραμάτων και του δικού τους τρόπου καταγραφής της φτώχειας, του πλούτου και της ευτυχίας, ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΗΘΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ. Οι βασιλιάδες των οικονομικών αξιών και των οικονομικών μεγεθών, είναι ποσοτικά και ηθικά γυμνοί. Είναι άχρηστοι!

Οι έλληνες ανασυγκροτούνται, αναδιοργανώνονται, ερήμην των εξουσιών, των ιδεολογιών και των αριθμών.

 ΚΑΤΩ Ο ΑΕΠ. ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΗΣ: 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΤΟΥ κατά κεφαλή, τοπικού και εθνικού ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ.  Με λίγη αγάπη, γίνεται.

ΠΑΜΕ, για την Ακαθάριστη κατά κεφαλή, τοπική και εθνική Ευτυχία.

 

 

ΥΓ:

Κι όμως. Μέσα σε αυτή την ομορφιά του ανθρώπινου επαναπροσδιορισμού των αξιών και των δεικτών, κάποιοι έχουν ξεκινήσει να φτιάχνουν αριστερά και δεξιά ανταλλακτήρια!!!

Μέσα στην αθόρυβη, σιωπηλή και χαμηλοβλεπούσα ομορφιά και μεγαλωσύνη, χωρίς  ανακοινώσεις και τυπμανοκρουσίες , εμείς  λάβαμε, από κάτι "αλληλέγγυους" το πιο κάτω μήνυμα παρουσίασης συλλογικού παντοπωλείου, με μια "σημαντική" για αυτούς διευκρίνηση:

"...Και μια αναγκαία διευκρίνιση: αγαπάμε και αισθανόμαστε δικά μας, χωράφια, παιδικά χρόνια, ανθρώπους, μοναχικά ρόμπολα στις κορυφογραμμές, τις σκιές των πλατάνων, τις μελαγχολίες της αλλαγής και της απώλειας, απλά πράγματα, ανθρώπινα. Όχι έθνη και πατρίδες. Μ΄άλλα λόγια: Σκατά στο έθνος και τους πατριώτες".

 

 

Αυτά τα αριστεροδεξιά και ολιγαρχικά εργαλεία είναι πράχτορες του καθεστώτος. Να τους αποφεύγετε. Έτσι κι αλλιώς, αν δεν βροντοφωνάξεις "σκατά στο έθνος και τους πατριώτες" ή αν δεν κρύψεις τα πιστεύω σου, δεν σε βλέπω να τρως, κάτι περισσότερο από ξύλο. 

Πιο κει συναντήσαμε και "πατριωτικά" ανταλλακτήρια !!!! Για να δένει το γλυκό.

 

Η δουλειά τους είναι να συντηρούν τη διαίρεση, τώρα που ο κόσμος χτίζει ξανά των ελλήνων τις κοινότητες. Αυτές που άντεξαν σε κάθε είδους σκλαβιά.

Η δική μας δημόσια απάντηση, στην "αναγκαία διευκρίνηση":

Φασιστόμουτρο, με το "διεθνιστικό" προσωπείο, υπηρέτη της παγκόσμιας διεθνιστικής οικονομικής διακυβέρνησης, εμείς δεν θα σου στείλουμε σκατά στα δικά σου μούτρα. Αν χρειαστείς την ανάγκη μας, θα στη δώσουμε, με την ελπίδα πως θα καταλάβεις το λάθος σου.

 

Αν δεν είχαμε πατρίδα, αν δεν ξέραμε ελληνικά, αν δεν είχαμε κληρονομιά μια βαρειά ιστορία με πολλά νοήματα, δεν θα είχαμε ανακαλύψει το ψέμα της αριστεροδεξιάς ιδεολογίας, που είναι, από κάθε έννοια, Ολιγαρχική. Δεν θα ξέραμε τον ελληνικό τρόπο της πολιτικής και δεν θα ξέραμε τι εστί ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Έτυχε να μαςε έχουν δώκει τη γλώσσαα ελληνική, να έχουμε μεγαλώσει στις αμμουδιές του Ομήρου. Ευτυχώς, για τη μεγάλη τύχη. Είμαστε η ιστορία μας. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό που δημιουργούμε, τώρα.

"Το παρελθόν μας δεσμεύει και μας απελευθερώνει" (Κορν. Καστοριάδης).

Στο χέρι μας είναι προς τα πού θα πάμε.

 

 

Είμαστε ανώνυμοι και είμαστε παντού.

Είμαστε Λεγεώνα. Είμαστε Θρύλος.

(Δίχως αναγκαίες διευκρινήσεις. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Δεκτές κάθε είδους και απόχρωσης εγγραφές, αρκεί να αγαπάτε την κοινότητα των ανθρώπων. Δημοκρατία είναι το πολίτευμα της)

 

 

Εικόνα Δον ΨΥΧΩΤΗΣ