Share |

O Δήμαρχος απαντάει στον κ. Κ. Ζαπάντη (κι εμείς σχολιάζουμε)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 Αργοστόλι 08-04-2011           

 

ΘΕΜΑ: Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ τ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΖΑΠΑΝΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΚΑΛΑΣ»

 

Ο Δήμος και ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς δεν επιθυμούν να ξεκινήσει νέος κύκλος αντιπαράθεσης με τον πρώην Δήμαρχο Ελειού-Πρόννων.

     

      Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι προς αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρουμε τα εξής:

 

Το έργο έχει απενταχθεί με οριστική έκθεση και απόφαση της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ) με Αριθμ. Πρωτ.247/0051/23-02-2011

 

2. Ο Δήμος Κεφαλλονιάς έχει προσφύγει κατά της ανωτέρω απόφασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την κατάργησή της, αφού σκοπός μας πάντοτε είναι το συμφέρον του Δήμου και όχι ο καταλογισμός σε πολιτικά πρόσωπα προηγούμενων δημοτικών αρχών.

 

3. Την ώρα που το έργο έχει απενταχθεί και δεν χρηματοδοτείται από κανένα πρόγραμμα, είναι φανερό ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι υποχρεωμένος προκειμένου το έργο να λειτουργήσει, να πληρώσει από ίδια κεφάλαια το ποσό του 1.400.000 ευρώ για την ολοκλήρωσή του.

 

4. Σχετικά με τα χρήματα που έχουν ήδη πληρωθεί για το έργο (δηλ. τα 4.400.000 ευρώ), θα έπρεπε να γνωρίζει ο τ. Δήμαρχος ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία καταλογισμού του ποσού στον Δήμο Κεφαλλονιάς με σαφή υποχρέωσή του να τα πληρώσει. Κατά συνέπεια ο Δήμος Κεφαλλονιάς θα κληθεί να καταβάλλει 1.400.000 ευρώ για την αποπεράτωση και 4.400.000 ευρώ που θα του καταλογιστούν. Αυτή είναι η αλήθεια και τα υπόλοιπα αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις.

 

5. Ο Δήμος Κεφαλλονιάς τα ανωτέρω ποσά δεν τα έχει εγγράψει στην απογραφή, αλλά ο Δήμαρχος τα προσέθεσε στις δηλώσεις του γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα.

 

6. Είναι φανερό ότι με την 431/31-1-2010 έκθεση οριστικών αποτελεσμάτων της ΕΔΕΛ, μεταξύ των πολλών λόγων που επικαλείται η Επιτροπή για την απένταξη του έργου αναφέρει έναν κυρίαρχο που καταγράφεται ως εξής: «Παρατυπίες στη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας δημοσίων έργων αναφορικά με τις διαδικασίες ανάθεσης». Εδώ, σύμφωνα με την ΕΔΕΛ, προκύπτουν σαφείς ευθύνες της τότε πολιτικής ηγεσίας του Δήμου και ευθύνες για το σημερινό αποτέλεσμα.

 

Στις τελευταίες αιτιάσεις και υπονοούμενα του κ. Κ. Ζαπάντη για το «σε ποιόν προορίζει τα ποσά των 5.900.000 ευρώ ο Δήμαρχος και σε ποιόν έχει σκοπό να τα δώσει», καλό θα είναι ο κ. Κ. Ζαπάντης να τα ανακαλέσει, διότι αλλιώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να του καταλογίσουμε το «ακαταλόγιστο» ή να προχωρήσει ο Δήμαρχος στα νόμιμα.

 

Οψόμεθα...

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-----------------------------------

 

ΣΗΜ."Ι": ΧΑ ΧΑ ΧΑ

1. Ο κ. Δήμαρχος ή μάλλον οι συγγραφείς του Δελτίου Τύπου, νομίζουν πως δεν ξέρουμε ελληνικά.

 

2. Ομολογεί πως το ποσό δεν είναι εγγεγραμμένο στην επίσημη "απογραφή" . Κι εμείς λέμε πως δεν ήταν δυνατόν να εγγραφεί, για τον απλούστατο λόγο  ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΡΕΟΣ  και κανένας λογιστής ή ελεγκτής δεν μπορεί να το μετατρέψει σε "χρέος", χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση.

Μόνο οι "σύμβουλοι" του κ. Παρίση ανακαλύπτουν χρέος εκεί που δεν υπάρχει.

 

3. Λένε: "δεν τα έχει εγγράψει στην απογραφή, αλλά ο Δήμαρχος τα προσέθεσε στις δηλώσεις του γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα" .

Είναι δυνατόν να είναι "πραγματικότητα" ένα χρέος και να μην περιλαμβάνεται η "πραγματικότητα" στην απογραφή; Πού είναι ο εισαγγελέας;

Πάνε τα ελληνικά μας, τα λογιστικά μας και τα μαθηματικά μας, περίπατο. Άμα γυρίσουν, θα τα ξαναπούμε.

 

4. Λένε: "Το έργο έχει απενταχθεί" και πιο κάτω: "έχει προσφύγει κατά της ανωτέρω απόφασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο".

Ένα έργο δεν "έχει απενταχθεί", αν δεν τελεσιδικήσει. Οπότε τίθεται το ερώτημα: Γιατί τα είπε όλα αυτά ο κ. Παρίσης, στη συνέντευξη του και αποδέχτηκε χρέος, ενώ την ίδια ώρα είχε κάνει προσφυγή;

Κάποιος που προσφεύγει κατά μίας απόφασης δεν την αποδέχεται, ταυτόχρονα.

Ο κύριος Δήμαρχος και οι συντάκτες προβλέπουν την απόφαση ή μήπως  θέλουν τέτοια απόφαση

Μήπως κάτι τέτοιο υποννοεί ο κ. Κώστας Ζαπάντης, όταν κλείνει το γράμμα: "σε ποιόν προορίζει τα ποσά των 5.900.000 ευρώ ο Δήμαρχος και σε ποιόν έχει σκοπό να τα δώσει».

Ακόμα κι εμείς οι άσχετοι , το καταλαβαίνουμε: Όταν κάποιος χρωστά και εγγράφει χρέος πρέπει να μας πει σε ποιον τα χρωστά; Πού ξανακούστηκε, χρέος προς άγνωστη κατεύθυνση; Άμα δεν υπάρχει πιστωτής, δεν υπάρχει χρέος.

 

4.   Φυσικά, δεν απαντά στην ερωτησούλα μας: "γιατί δεν πήγε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου στην ΕΔΕΛ, στις 31/1/2011 και άφησε να εξελιχθεί αρνητικά η κατάσταση"; Δεν ήξερε πως έπρεπε να παραβρεθεί;

Και να μην είχε προσκληθεί, (νεώτερη πληροφορία μας), δεν έπρεπε να ξέρει πότε γίνεται;  Γνωρίζατε το πρόβλημα, γι΄αυτό ρωτάμε: Έως εκείνη την ημερομηνία, 31/1/2011, τι ενέργειες κάματε; 

 

5. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, μίλησε ξεκάθαρα για την πρωτοφανή απάτη της απένταξης , ενώ ο δήμαρχος "διαπιστώνει" και "αποδέχεται" την απένταξη, "εγγράφοντας" στα χρέη ένα ποσό, που δεν είναι χρέος.  Ποιον ωφελεί αυτή η πρακτική; (Την αδικήσαμε, με όσα είπαμε στην προηγούμενη ανάρτηση. Ο Δήμος δεν είχε προσκληθεί τυπικά, αλλά μήπως ήξεραν πότε θα γίνει; )

 

 

6. Πολύ θα θέλαμε να ξέραμε το περιεχόμενο της "ένστασης" του δημάρχου. Υπάρχουν ενστάσεις και "ενστάσεις". Και με όλα αυτά, φοβόμαστε.

 

7. Εμείς δεν έχουμε όλα τα στοιχεία. Να τελειώνουμε με τα υπονοούμενα και τα παραμύθια.

Γράφει το δελτίο τύπου:  "Εδώ, σύμφωνα με την ΕΔΕΛ, προκύπτουν σαφείς ευθύνες της τότε πολιτικής ηγεσίας του Δήμου και ευθύνες για το σημερινό αποτέλεσμα".

Εάν προκύπτουν τόσο βαρειές ευθύνες για την τότε πολιτική ηγεσία του Δήμου Ελειού - Πρόνων, γιατί εγγράφει το ποσό στα χρέη και δεν εγγράφει αντίστοιχες απαιτήσεις, κατά της τότε πολιτικής ηγεσία του Δήμου; 

Γιατί ο εξαιρετικός κύριος δήμαρχος κεφαλλονιάς δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών του κατά των κακών δημάρχων; Γιατί αποδέχεται χρέος και δεν αποδέχεται απαίτηση;

Το έργο άρχισε να παίζεται και θα τραβήξει σε μάκρος.

 

Και το πιο μικρό θέμα, αν και ήταν πρώτο στο δελτίο τύπου, το αφήσαμε τελευταίο: "Ο Δήμος και ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς δεν επιθυμούν να ξεκινήσει νέος κύκλος αντιπαράθεσης"

ΧΑ ΧΑ ΧΑ : τι έγινε ο "παλιός κύκλος αντιπαράθεσης"; 

 

 

Δεν ξέρουμε τι θα κάμει, παραπέρα, ο κ. Ζαπάντης ή η Δημοκρατική Αριστερά", αλλά εισαγγελέας δεν υπάρχει; (ρητορική ερώτηση)

Σε μια χώρα , όταν δεν υπάρχει δημοκρατία, πώς να υπάρξει δικαιοσύνη;

 

ΥΓ. Τα αδέσμευτα και "αχρεώστητα" καθεστωτικά ΜΜΕ, περίμεναν την ανακοίνωση του δημαρχείου, για να βάλουν, λίγο πριν, την ανακοίνωση Ζαπάντη.

 

(σκίτσο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)