Share |

Mπράβο Λούκα ...και τα "ψιλά γράμματα" της πολιτικής αθλιότητας

Έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Εμείς γράφαμε "Κάτω τα χέρια από τον ΓΑΠ" και πως "Το βράδυ θα πάρουν την απάντηση: Η καλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα του κόσμου θα στηρίξει ΓΑΠ" ...και οι υπόλοιποι είχαν "αγωνία" για την έκβαση του αποτελέσματος και τώρα , οι περισσότεροι, βρίζουν.

 

Εμείς γράφαμε, μετά την εξαγγελία δημοψηφίσματος, "Την ώρα που αυτοί με τα παιχνίδια τους, οδηγούν τους ανθρώπους, στα άκρα των γκρεμών και των ρεμάτων, εμείς καλλιεργούμε..." ...και οι άλλοι ζύμωναν τα ναι τα όχι και την αποχή. Και ζυμώνονταν.  (Μερικοί από αυτούς θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα ή να μας εκπροσωπήσουν στη βουλή, όπως το ΕΠΑΜ του Καζάκη). Κι έμειναν όλοι με το χρυσό πουλί στο χέρι. Το πήρε ο ΓΑΠ, στις Κάννες και το μοιράστηκε με τους συνδαιτημόνες του στην εξουσία. Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις: "Το αφιερώνω στη μαμά μου, στα αδέρφια μου, στους φίλους μου", που με τη μαλακία τους με έχουν ακόμα κυρίαρχο του παιχνιδιού.

Κι όταν ο παμμέγιστος πήρε πίσω τα περί δημοψηφίσματος, βρέθηκαν κάποιοι "αντισυστημικοί" να γράφουν Και γιατί όχι τελικά δημοψήφισμα;

 

Όταν εμείς γράψαμε "Το ψευτοδίλημμα "ευρώ ή δραχμή", ...αυτοί στους οποίους απευθυνόταν σιώπησαν. Για να μπορούν, απρόσκοπτα, να συνεχίσουν να επαναλαμβάνουν ανοησίες.

Όταν εμείς γράψαμε "Δεν μπορώ να πω σήμερα, "μπράβο Λούκα". Δεν μου πάει. Άργησε, λίγο. Ενώ ήξερε", ...πολλοί από αυτούς που σήμερα εξαπολύουν μύδρους, τότε, επαινούσαν.

 

Η σειρά μας, τώρα: Μπράβο Λούκα. Μας δικαίωσες, πιο γρήγορα από όσο φανταζόμαστε.

Το ithacanet σε ευγνωμονεί. 

 

Όταν ο λαός έδινε το δικό του νόημα στις παρελάσεις, ...η εξουσία εξαπέλυσε μύδρους και κάποιοι θυμήθηκαν να γράψουν: Να τελειώνουμε με τις παρελάσεις. Ναι, οι "αυτόνομοι"!!! (το μοναδικό, ως τώρα, σχόλιο στην ανάρτηση τους  προέρχεται από συναυνανιστή του ithacanet).

 

Όταν οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να διαγράψουν μέρος του χρέους, ...οι "αντιμνημονιακοί" της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, που ζητούσαν διαγραφή μέρους του χρέους, ως "επαχθούς",  βουβάθηκαν και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε θέση.

Εμείς, από συστάσεως ithacanet , γράφουμε για στάση πληρωμών, διότι το χρέος των λαών είναι προϊόν απάτης.

 

Για το Σαμαρά, δεν έχουμε να πούμε πολλά.

Εϊπε ναι στη "δανειακή σύμβαση" της 27ης Οκτωβρίου, που ακόμα δεν έχει "καθαρογραφεί". Μη τολμήσει να πει πως είπε ναι σε κάτι που δεν έχει διαβάσει.

 

Η κρυφή ιστορία:

Mε τη δανειακή σύμβαση του μνημονίου, το ΠΑΣΟΚ, η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης, ανάμεσα στα άλλα, ψήφισαν τα 110 δις του μνημονίου να υπόκεινται στο αδίστακτο αγγλοσαξωνικό δίκαιο (Aπό αυτά, έχουμε πάρει 60). Τι σημαίνει αυτό; Πρόσφατα, απόφαση του αγγλικού δικαστηρίου δικαίωνε τους δανειστές που κουρεύτηκαν από την Αργεντινή, πριν 10 χρόνια. Το αγγλοσαξωνικό δίκαιο είναι πάντα με το μέρος των δανειστών.

Τότε ο Σαμαράς διήγε την "αντιμνημονιακή" περίοδο της πολιτικής ζωής του.

Τα παλιά χρέη της ΕΛλάδας, δηλ. 300 από τα 360 του χρέους υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο, το οποίο όποια κυβέρνηση θέλει, μπορεί να το τροποποιεί κατά τα συμφέροντα του λαού της. (ΑΝ ήταν ελληνική κυβέρνηση). Π.χ. να ψηφίσει νόμο που να λέει "δε σας χρωστάω τίποτα" και οι δανειστές, μόνο σε ελληνικά δικαστήρια μπορούν να προσφύγουν για να βρουν το δίκιο τους. 

Η σημερινή δανειακή σύμβαση, που "δεν διάβασε", αλλά συμφώνησε να ψηφίσει ο κ. Σαμαράς, περιλαμβάνει όρο με τον οποίο όλο το χρέος της Ελλάδας υπάγεται στο αγγλoσαξωνικό δίκαιο. Και τα 360 δις. Αυτά είναι τα γνωστά "ψιλά γράμματα" μιας δανειακής σύμβασης. Και ο λαός ξέρει καλά κι έχει ζήσει στο πετσί του το τι σημαίνουν τα "ψιλά γράμματα" των δανειακών συμβάσεων, που έχει υπογράψει.

Ναι, σε αυτό το ασήμαντο πράγμα συμφώνησαν όλοι αυτοί οι "κύριοι" και οι "κυρίες". Και η Λούκα. 

Για το τελευταίο, διαβάστε έναν άνθρωπο, που δεν είναι κομμουνιστής, αντιμνημονιακός ή αυτόκλητος υπερασπιστής των συμφερόντων του λαού. 

...και να μείνετε κάγκελο. Ή κολήστε τους τα μυαλά στα κάγκελα.

 

Ναι, περιαυτολογήσαμε, αλλά μας έπρηξαν με τις μαλακίες τους.  Εσείς κρατείστε ό,τι σας ενδιαφέρει. Ο ναρκισισμός είναι δικό μας ελάττωμα. Δεν αφορά, όμως, εσάς. Έχουμε ελαττώματα, κάνουμε και λάθη. Από τα ωραία λάθη, μαθαίνουμε. Ήταν ο άθλιος τρόπος μας για να ψυχαγωγήσουμε το αναγνωστικό κοινό με τα καμώματα των ολιγαρχικών μυαλών.

ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣΤΕ - ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΣΤΕ - ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.

 

Από όσα γράψαμε, διαβάστε με προσοχή, τα "ψιλά γράμματα", όπως τα αποκαλύπτει ο έντιμος άνθρωπος και χρηματιστής  κ. Πάνος Παναγιώτου. "Το μεγαλύτερο μυστικό της ελληνικής κρίσης".

Από αλλού περιμέναμε να μάθουμε τις αλήθειες , αλλά αυτοί προσπαθούν να καταλάβουν τι τους συνέβη.

Νάναι καλά, η μούτζα ενός μαθητή, η γενική αποστροφή κεφαλής των μαθητών προς την εξουσία και η λέξη "προδότης" προς τον πρόεδρο της "δημοκρατίας" τους.

 

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Ακολουθούν και άλλες τέτοιες μέρες. Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς.

Θα τη χαρούμε τη λευτεριά. μας το υπόσχεται ο λαός και όχι οι καραγκιόζηδες της πολιτικής (συγνώμη καραγκιόζη, αλλά εσύ δεν ήσουν πολιτικός και δεν σε πιάνουν τα σκάγια) .

 

(εικόνα: η οργή -Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)