Share |

Focus: το 80% των Γερμανών δεν εγκρίνουν τη βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα

"Μόλις το 20 % των Γερμανών είναι υπέρ της βοήθειας που αποφασίστηκε το 2010 για την Ελλάδα, προκύπτει από νέα δημοσκόπηση", γράφει το Focus Online εξηγώντας πως το 80% των Γερμανών δεν εγκρίνουν το πακέτο 'διάσωσης' των 110 δις θεωρώντας πως δεν έπρεπε να έχει δοθεί για μία σειρά λόγων.

Το σίγουρο είναι πως οι Γερμανοί φαίνεται να εξακολουθούν να αδυνατούν να αντιληφθούν πως λαμβάνουν τόκους από τα δάνεια που έχουν δώσει με επαχθείς όρους στην Ελλάδα αλλά και να ξεχνούν πως ποτέ δεν ξεπλήρωσαν τα δικά τους δάνεια προς την Ελλάδα ενώ το αντίθετο δεν έχει συμβεί ποτέ.

Αν τώρα ο λόγος που διαφωνούν με τη βοήθεια είναι γιατί έτσι σώζονται οι τράπεζες και το βάρος καταλήγει στις πλάτες των πολιτών, τότε δύσκολα θα διαφωνήσει κανείς μαζί τους.

ΠΗΓΗ: xrimanews.gr

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

DiePresse "Ελλάδα: επικεφαλής οικονομολόγος προειδοποιεί για τον κίνδυνο εμφυλίου"

"Ελλάδα: επικεφαλής οικονομολόγος προειδοποιεί για τον κίνδυνο εμφυλίου", είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Presse: "Εάν η Ελλάδα προσπαθούσε να επιτύχει μια εσωτερική υποτίμηση της τάξης του 20 έως 30 % μέσω της μείωσης μισθών και τιμών, θα έφτανε στα πρόθυρα εμφυλίου", δήλωσε στην εφημερίδα ο οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Ζιν.

Η συγκεκριμένη είδηση μάλλον θα πρέπει να μπει στην κορυφή της λίστας των καταστροφολογιών που διαβάζουμε τελευταία. 

ΠΗΓΗ: XrimaNews.gr

-------------------------------------------------

"Όταν η Γερμανία ήταν η Ελλάδα της Ευρώπης"

"Η διάXRIMANEWS.GRσωση των προβληματικών χωρών είναι αντικείμενο αντιπαραθέσεων. Ωστόσο και η Γερμανία έχει επωφεληθεί στο παρελθόν από τη γενναιοδωρία των πιστωτών της" γράφει η Welt Online αναφερόμενη σε περιπτώσεις που η Γερμανία έλαβε οικονομική βοήθεια την οποία τελικά δεν αποπλήρωσε ποτέ εις ολόκληρο.

Όταν ήταν η Γερμανία στη θέση της Ελλάδας οι Γερμανοί σίγουρα ήθελαν να χρεωθούν οι πολίτες των υπόλοιπων χωρών το κόστος της μη αποπληρωμής των γερμανικών δανείων - σήμερα όμως το ξεχνούν.

ΠΗΓΗ: XrimaNews.gr

--------------------------------------------------

ΣΗΜ. "Ι": Ειδήσεις και σχόλια, συλλεγμένα από το περιβόλι του καπιταλισμού.

Έχουμε γίνει κλωτσοσκούφι . Χρειαζόμαστε πολίτες, που να θυμώνουν, να αφυπνίζονται και να δρούν, σκεπτόμενοι πως το σήμερα και το αύριο είναι δική τους υπόθεση.

Τα κείμενα συνέλεξε και μας έστειλε ο Άρης Κρούσος, χρηματιστής