Share |

Eν αναμονή δημοτικών και περιφερειακών εξελίξεων

  • Έχει δίκιο ο Μ. Φόρτες, αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται, με τη μέθοδο των "επώνυμων" επιστολών, οι οποίες, στην πραγματικότητα, είναι ψευδώνυμες. Η βιομηχανία αυτή δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος που έχει την έδρα της. Οι επιστολές επιτίθενται κατά παντός πλην του Μεγάρου της μουσικής και πολιτικής παραφωνίας. Το ύφος και το ήθος σε όλο τους το Μεγαλείο!
  • Βρισκόμαστε σε διαδικασία δημιουργίας νέας δημοτικής κίνησης, η οποία μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στο τοπικό δημοτικό σκηνικό. Η πρωτοβουλία Κοτσιλίνη έχει φέρει σε επαφή 3 παλαιοδημάρχους και έναν νυν αντιδήμαρχο και δημιουργεί σοβαρό ρήγμα στο χώρο της συγκυβερνώσας πασοκονεοδημοκρατίας. Αν η πράξη ευοδωθεί, θα συρρικνώσει, καθοριστικά, τις δύο δημοτικές κινήσεις που προέρχονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (Παρίση-Φόρτε).
  • Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με συναντήσεις, όπως έχουμε αναφέρει, ενός ευρύτερου του δικομματικού φάσματος, αλλά κάποιοι, νοιώθοντας ισχυροί, εγκαταλείπουν τους συνομιλητές που αντιστρατεύονται ή υποφέρουν από την πολιτική της συγκυβέρνησης. Το αίμα νερό δεν γίνεται. Αν καταφέρουν να συγκεράσουν και να συνθέσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες, τότε, το μεγαλύτερο κομμάτι των ανθρώπων της ΝΔ θα προσέλθει στη συμμαχία, με μια σειρά σημερινά στελέχη της δημοτικής αρχής να εγκαταλείπουν το τραίνο, που έχει για μηχανοδηγό τον Δ. Λυκούδη. Και κόβει σχεδόν στη μέση το ΠΑΣΟΚ.
  • Όσοι καταφέρθηκαν κατά των διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν περάσει από τις κομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η μη αποδοχή προσωπικών αντιλήψεων (όχι κατά ανάγκη προσωπικών φιλοδοξιών) τους οδήγησε σε αμφισβητήσεις αρχών και διαδικασιών.
  • Πλείστοι εξ αυτών στο δημόσιο λόγο τους δεν λένε αυτό που πραγματικά έχουν συζητήσει ιδιωτικά ή δημόσια, όταν μισοκρύβονταν πίσω από "διαρροές". 
  • Εμείς που δεν έχουμε αρχές, μέση και τέλος, μένουμε με τις αξίες. Όπου μέγιστη "αξία" είναι η παραδαρμένη και απειλούμενη ζωή μας. Οι απόψεις μας, για το τι σημαίνει Αυτοδιοίκηση σε καιρούς Κατοχής δεν φαίνεται να αρέσουν κι έτσι έχει διακοπεί κάθε επαφή μαζί μας. (Και δεν είμαστε τίποτε περισσότερο από "οφειλέτες". Αυτό που είναι η πλειοψηφία του λαού, χάρις στις πολιτικές ΠΑΣΟΚ- ΝΔ). Επιλέγουν, ως "καταλληλότεροι", τη διαχείριση των χρεών του δήμου αντί για την αντιμετώπιση των χρεών των δημοτών.
  • Το ψεύτικο δίλημμα "μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί" είναι μία καραμέλα, που πιπιλίζεται στο στόμα και, τελικά, αποκτά την ελαστικότητα της τσίχλας και της συνείδησης ενός εκάστου.
  • Οι ασήμαντοι σε οργανωτικό μέγεθος ΑΝΕΛ βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης σε όλη την Περιφέρεια. Και θα επηρεαστεί, αρνητικά, ο Θ. Γαλιατσάτος που προσέβλεπε στην υποστήριξη τους. Μέλη των ΑΝΕΛ επιμένουν ότι η ανακοίνωση στήριξης Θ. Γαλιατσάτου από τους ΑΝΕΛ Λευκάδας είναι προϊόν της γραφίδας του τομεάρχη Λευκάδας - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου και δεν αποτελεί πραγματικό γεγονός. Και ετοιμάζουν την ανακοίνωση άλλου ψηφοδελτίου. Την ίδια ώρα, οι δικές μας πληροφορίες μιλούν για επιθυμία των ΑΝΕΛ Κέρκυρας να στηρίξουν την υποψηφιότητα Γ. Καλούδη. Αυτό δημιουργεί "θέμα" σε όσους επιλέγουν τον πιο "καθαρόαιμο" κομματικό κ. Χ. Άνθη.  Στη διαδικασία εμπλέκεται ο συγχωριανός μας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Σίγουρα, όχι προς την κατεύθυνση στήριξης Θ. Γαλιατσάτου.
  • Δημοτικά και Περιφερειακά: Όλα είναι ανοιχτά.
  • Η Κέρκυρα (και ο Ν.Βαλλιανάτος) θεωρεί βέβαιη την υποψηφιότητα Γκερέκου για την Περιφέρεια. Όμως, η Ν.Ε. Κέρκυρας επιθυμεί Στ. Καρβούνη. Ο οποίος, όμως, έχει δηλώσει ότι δεν κατεβαίνει αν κατέβει η Α. Γκερέκου. 
  • Σε διάλυση βρίσκεται και το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Περιφέρεια, με πολλές δηλώσεις τοπαρχών που αποστασιοποιούνται από τον κ. Σπύρου. Ο κ. Σπύρου έχει δώσει απάντηση για τις αιτίες των αποστασιοποιήσεων: Το κάνουν για τα λεφτά! Δηλώσεις Σπύρου για τα άτομα που "λακίζουν":  Του κυρίου Άνθη του αρέσει να λειτουργεί αντινημονιακά και να πληρώνεται μνημονιακά! Τι να του κάνω; Ο καθένας κρίνεται από τον κόσμο, πως λειτουργεί, τι εκτιμάει”. - "Ο κ. Μαλακάσης τον οποίο εκτίμησα και τον έκανα από τους πρώτους αντιπεριφερειάρχες, δεν μου εξέφρασε κάποιο παράπονο όσο ήταν σε έμμισθη θέση". - "«Η προσπάθεια τόσο του πρόεδρου της ΝΟΔΕ όσο και του κ. Μαλακάση ήταν το πως θα καταλάβουν τη θέση του υποψήφιου χωρικού αντιπεριφερειάρχη. Και ο κ. Πετρόπουλος έχει ενδιαφερθεί για τον εαυτό του" - "«Ο κ. Δεσύλλας έχει δικαίωμα να πολιτεύεται. Να μην πω ότι είναι παροπλισμένος από το 1996. Δεν μπορεί να συγχωρήσει το ότι έχασε την έδρα"
  • Εμείς χαρακτηρίσαμε τις "αυτοδιοικητικές" εκλογές σαν κάτι το "βρώμικο" πολιτικά. Ζούμε παγιδευμένοι στην πολιτική μοναξιά του "οφειλέτη". Συνεχίζουμε και εμμένουμε.
  • Κι έχουμε άποψη:

    1. Η Κεφαλονιά έχει αντίπαλο ένα κεντρικό κράτος. Σήμερα είναι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αύριο κάτι άλλο και θα πρέπει να αδιαφορήσουμε για το χρώμα. Η αντιμετώπιση της Ύπατης Αρμοστείας πρέπει να είναι ενιαία και συνολική.

    2. Η Κεφαλονιά είναι διακατεχόμενη περιοχή, πολιτικά και οικονομικά, από ένα τοπικό καθεστώς, με ένα κεφάλι και πολλά ποδάρια. Το οποίο, όχι μόνο δεν προσφέρει, αλλά αποτελεί βασικό ανασταλτικό εμπόδιο σε επιθυμίες. 

    3. Το πιο καθοριστικό πρόβλημα της κοινωνίας δεν είναι η διαχείριση των χρεών του δήμου, αλλά η διαχείριση των χρεών των πολιτών. Η διαχείριση της ζωής των, μέσω της διαχείρισης του δήμου. Η αυτοδιαχείριση, η αυτονομία τους με σκοπό την Ευημερία τους, είναι τα σημαντικά και η διαχείριση του δήμου είναι ένα από τα μέσα(ίσως, το πιο σημαντικό).

  • Οι συλλήψεις υπερχρεωμένων συνεχίζονται. Και οι αυτοκτονίες. Κανείς δεν ενδιαφέρεται; Γράφει η κ. Έλενα Γισδάκη, από την Κέρκυρα: "Μέχρι πρότινος πίστευα ότι αυτές οι Νομαρχιακές αποτελούνται από ανθρώπους, που ζουν, δουλεύουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους ανάμεσά μας. Δεν είμαι πολύ σίγουρη πια...".
  • Το ίδιο ισχύει και με τους τοπικούς και περιφερειακούς Σωτήρηδες. (Ψάχνουμε τις εξαιρέσεις).
  • "Ανδρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς". Μη το υποτιμάτε, ως σύνθημα. Να θυμηθούμε ότι ο Μάκης έδωσε "δεύτερη ευκαιρία" στον Βενιζέλο , στο όνομα του ΠΑΣΟΚ της νιότης του:

  • Α, έχουμε και το "πρωτογενές πλεόνασμα"! Όπως έχει πει η κ. Lagard του ΔΝΤ, "πρωτογενές πλεόνασμα" έχει μία χώρα, όταν βρίσκεται σε κατάσταση Κατοχής και θανατηφόρας καταστροφής (η Ελλάδα είχε τέτοιο πράγμα το 1943 και το 2013) .
  • Αν θέλει κάποιος να καταλάβει με τι προσπαθεί ο Σαμαροβενιζέλος να μοιάσουμε, ας δούμε αυτό που γράφει ο κ. Βασίλης Παζόπουλος, οικονομολόγος, αναλυτής χρηματιστηριακών αξιών: "Στην περσινή έκθεση του ΔΝΤ είναι γραμμενο ξεκάθαρα που εντασσόμαστε. Δυο χώρες στον κόσμο έχουν παρουσιάσει 8 χρόνια συνεχόμενα πρωτογενή πλεονάσματα. Δηλαδή ο δικος μας στοχος. Η Αιγυπτος του Μουμπάρακ και η Ρουμανία του Τσαουσέσκου."
  • Τώρα, θα εξηγήσουμε γιατί ενώ έχουμε (κατά δήλωση) 2,9 δις "πρωτογενές πλεόνασμα" θα μοιραστούν μόνο 500 εκ. Ε, γιατί και σε αυτό το θέμα λένε ψέματα. Να θυμηθούμε: Σαμαράς, 10/1/2014, μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους: «Ελήφθη η απόφαση να διαθέσουμε το 70% στους πολίτες»
  • Όπως μάθαμε το 70% έγινε 17%. Γιατί; Μα, γιατί εξ αρχής έλεγε ψέματα. Η απόφαση του Eurogroup στις 27 Νοεμβρίου 2012: "...Η Ελλάδα θα μεταφέρει όλα τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις , τα προβλεπόμενα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και το 30% του Πλεονάζοντος Πρωτογενούς Πλεονάσματος στο λογαριασμό αυτό για την εξυπηρέτηση του χρέους σε τριμηνιαία βάση..." . Όπου "πλεονάζον πρωτογενές πλεόνασμα" δεν είναι το πρωτογενές, αλλά αυτό που προκύπτει, με δημιουργική λογιστική, ανάμεσα στο προβλεπόμενο και το επαληθευόμενο! Όσο για το τι "επαληθεύεται", μη το ψάχνετε. Κάπως έτσι προέκυψε το 70% να γίνει 17%.
  • Τι άλλα να πούμε για το τέλος; Ας μιλήσουμε για γάλα.

  • Το γάλα θα είναι φρέσκο όσες μέρες θέλουν οι εντολείς. (Και τούτη τη φορά, ο εντολέας δεν είναι ο Σαμαάς, αλλά όσοι αποφασίζουν για την τύχη μας, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής).
  • Σε λίγες μέρες, φρέσκο κεφαλονίτικο γάλα στα ράφια της Κεφαλονιάς, από τα Διλινάτα. Πετάξτε τα εισαγόμενα. Αν θέλουμε ζωή σε τούτο τον τόπο, στηρίζουμε τοπική ποιότητα και παραγωγή. Ο καθένας μας, πηγαίνοντας μια βόλτα στη μονάδα παραγωγής, βλέπει τι φτιάχνεται. Για να ξέρουμε τι πίνουμε ...Και τυποποιημένα γιαούρτια. Όποιος δεν το καταλαβαίνει ποντάρει στην καταστροφή της Κεφαλονιάς.
  • Η πρώτη φωτογραφία μας, από το Ληξούρι( του Δ. Περδίκη) συμβολίζει την κατάσταση, σήμερα. Θολή. Τοπίο ευρισκόμενο  σε πολιτική ομίχλη. Οι τελευταίες εικόνες έρχονται από τον Κώστα Φραγκιά και την κεφαλονίτικη ομάδα aerial video. Συμβολίζουν αυτό που θέλουμε. Αυτό που μπορούμε να δημιουργούμε.