Share |

59 υπό απόλυση στην Διαδημοτική και η εύγλωττη σιωπή των ΛΥΚΩΝ

Το νομικό καθεστώς , το οποίο "έδιωξε" τους 19 της ΔΕΥΑ , θα διώξει το σύνολο των υπαλλήλων της Διαδημοτικής! 59 άτομα. 59 οικογένειες!

Ποιος θα μαζεύει τα σκουπίδια;

Θα βρει η νέα διοίκηση ιδιώτες σκουπιδιάρηδες, όπως προανάγγειλε ο κ. Μιχαλάτος στους απολυμένους της ΔΕΥΑ;

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημαρχίας Παρίση, γίνεται προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί η σημερινή διοίκηση από το πρόβλημα:

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΞΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απολύσεις εργαζομένων στον Δήμο Κεφαλλονιάς, θέλουμε να κάνουμε γνωστά τα εξής:
Δεν υπάρχει απόφαση της Δημοτικής Αρχής για απόλυση εργαζομένου.
Οποιεσδήποτε λήξεις εργασιακών σχέσεων αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου που υπάρχουν και λήγουν ή έχουν λήξει και δεν μπορούν-ένεκα της σχετικής νομοθεσίας-να ανανεωθούν.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή συνολικά, εφαρμόζουν την νομοθεσία και δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτήν καθώς και για τις απαιτήσεις του Καλλικράτη, που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν και δεν θέσπισαν οι ίδιοι.
Κάθε, λοιπόν, προσπάθεια εμπλοκής του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής σχετικά με απολύσεις, αποτελεί φτηνή δημαγωγία και ακραίο λαικισμό, πρακτικές καταδικασμένες από τον λαό μας, ειδικά στις μέρες και στις εποχές που ζούμε.
Εάν κάποιοι πρέπει να απολογηθούν για το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων που σήμερα έχουν πρόβλημα, αυτοί δεν μπορεί να είναι η σημερινή διοίκηση του Δήμου, αλλά αυτοί που διαχειρίστηκαν τους Δήμους του νησιού μας τα χρόνια και τις δεκαετίες που πέρασαν και επέλεγαν την τακτική των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για ευνόητους λόγους.

---

Η υπόθεση των υπό απόλυση εργαζομένων στην Διαδημοτική διαψεύδει την ανακοίνωση του Δήμου, με την οποία προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στους προηγούμενους.

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΧΩΜΕΝΟΙ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ.

Το καθεστώς των συμβάσεων της Διαδημοτικής αφορά ΟΛΟΥΣ τους δημάρχους, όλων των παρατάξεων, εδώ και 20 χρόνια. Με τη "συλλογιστική" της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου, εμείς ανατρέχουμε στους επί δεκαετίες άρχοντες και βρίσκουμε πολλούς και όλων των παρατάξεων.

Συλλογάται καλά, όποιος λεύτερα συλλογάται.

-----

Και για να τελειώνουμε:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ, αλλά ΟΛΑ τα κόμματα και ΟΛΟΙ οι συνδυασμοί του Δήμου Κεφαλλονιάς ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ.

Και δεν τη θέλουν, γιατί παύει ο κομματικόςκαι προσωπικός  έλεγχος πάνω σε δημόσια περιουσία.

- Έχουν δημιουργηθεί περιουσίες από τις Διαδημοτικές και δημοτικές επιχειρήσεις, λέει ο κόσμος. Φαίνονται. Βγάζουν μάτια.

- Στα σπήλαια της Σάμης , χιλιάδες τουρίστες περνούσαν , χωρίς έκδοση εισητηρίων. Γράφτηκε, ειπώθηκε από ξεναγούς λεωφορείων, αλλά το κράτος της ψευδοδημοκρατίας δεν ασχολήθηκε.

- Η ΔΕΥΑ είναι χρυσωρυχείο. Σε εκατομμύρια ανέρχεται ο ισολογισμός, ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ.  Μόνο με τα δικά μας χρήματα. Θα συνεχίσει να βγάζει χρήμα και εν μέσω κρίσης.

Δεν ήταν τυχαίος ο καβγάς για τις δημοτικές επιχειρήσεις. Είναι πολλά τα λεφτά. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ, ΕΥΚΟΛΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ, αλλά δεν τη θέλει κανείς.

Θυμηθείτε την ψήφιση της εισήγησης Μιχαλάτου από τον Κοτσιλίνη. Τυχαία; Δε νομίζουμε.

Θυμηθείτε τη σιωπή, γύρω από το "κόκκινο ταμείο" Λειβαθούς. Τυχαία; Δε νομίζουμε.

Και για τη "Λαϊκή Συσπείρωση"-ΠΑΜΕ-ΚΚΕ-Γκισγκίνης φταίει ο καπιταλισμός και όχι η εύγλωττη σιωπή τους.

Γαργάρες με ναρκωτικά, για αποκοίμηση του λαού. Δεν ξέρουμε αν συμμετέχετε στο φαγοότι. Το δείχνουν οι πράξεις σας και όχι τα κούφια λόγια σας. Δημιουργεί υποψίες η πράξη. Και είναι δικαίωμα μας, ακόμα, να την εκφράζουμε.

 

 

(σκίτσο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)