Share |

15 + 1 "δημοκρατίες"

δημιουργός:Δον Ψυχώτης
  • Δεν έχουμε σε εκτίμηση τα βραβεία νόμπελ. Είναι τυχαίο, αν αποδίδονται ορθά. Ιδίως, αυτά που έχουν πολιτική διάσταση: οικονομίας, ειρήνης κλπ.
  • Εκτός από την Κίνα, άλλες 15 χώρες μποϊκόταραν την τελετή –Αίγυπτος, Αλγερία, Αφγανιστάν, Βενεζουέλα, Βιετνάμ, Ιράκ, Ιράν, Καζακστάν, Κούβα, Μαρόκο, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Σουδάν, Σρι Λάνκα και Τυνησία.
  • Όλες "δημοκρατίες", δίχως ίχνος αίματος στα χέρια τους. Και ο Τσάβες; Σιγά. Ας απολογούνται αυτοί που τον θέλουν. Ας μας ρωτήσουν ξανά σε λίγα χρόνια.
  • Λέτε ο Κοτσιλίνης να είδε το σκληρό μας σχόλιο, χτες κι αποφάσισε να καταθέσει ένσταση κατά της εκλογής τεσσάρων; Μπα. Έτυχε.
  • «με το νέο πλαίσιο ούτε καταργούνται, ούτε αναιρούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ούτε μειώνονται γενικευμένα οι μισθοί», αλλά «δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει μία από κοινού διευθέτηση εργαζομένου εργοδότη στο δίλημμα απόλυση ή συγκράτηση μισθών».(Γ.Α.Παπανδρέου, στη βουλή)
  • Η μείωση θα λέγεται διευθέτηση , από εδώ και πέρα.
  • "Ο ακραίος, ύστερος καπιταλισμός μπήκε εδώ και καιρό στην παρασιτική φάση του. Ο θεμελιώδης όρος διαιώνισής του είναι η ανοικτή βία που ασκεί στα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, την οποία η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, όσους ευφημισμούς και να εφεύρει («εκσυγχρονισμός», «ευελιξία», διά βίου μάθηση», «μεταρρύθμιση» κ.λπ), δεν μπορεί πια να συσκοτίζει. Δεν υπάρχουν «ευφημισμοί» για τους ανέργους, τους φτωχούς, τους αστέγους… για μια ολόκληρη ανθρωπότητα που εξαθλιώνεται και ματαιώνεται κοινωνικά. Και δεν υπάρχει πλέον τρόπος απόκρυψης του γεγονότος ότι ο καθημερινός μόχθος της μισθωτής εργασίας είναι, εντέλει, το μόνο πραγματικό αντίκρισμα της κερδοσκοπίας των τραπεζών. Των επενδυτικών ταμείων και των κάθε λογής «βιρτουόζων» της οικονομίας καζίνο".
    Σταύρου Τομπάζου, «Φυγόκεντροι καιροί: η παγκόσμια οικονομική κρίση 2007, 2008, 2009…»
  • Πώς κάνετε έτσι; Μπόρα που δεν θα περάσει είναι.
  • Κι άλλη δημοκρατία: "...Οι εφημερίδες της Τρίτης και τα δελτία ειδήσεων στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα τη Δευτέρα πρόβαλαν τις διαδηλώσεις και τα γεγονότα από τη σκοπιά που βλέπει το κάθε μέσον και κρίνει τι νομίζει ότι θέλει να προβάλει.
    Από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ξεχώρισαν τουλάχιστον δύο, του «Ριζοσπάστη» και της «Αυριανής», που δεν ανέφεραν τίποτα, δεν είχαν ούτε μία αράδα από την είδηση. Προφανώς αξιολογήθηκε ότι είχε μικρή έως ελάχιστη σημασία η κινητοποίηση κυρίως των νέων, μαθητών και φοιτητών, πολύ περισσότερο μάλιστα που συνδυάστηκε η οργή για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου με την αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης για την Παιδεία και το Μνημόνιο..." (του Νίκου Κιάου  από την Ελευθεροτυπία)
  • Δεν το πρόσεξαν.
  • Ρόμπα έκαμαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου τους ανθρώπους του ΠΑΜΕ, που τους έπρηξαν.  Τους έκαναν "πολιτική παρενόχληση" και προσπαθούσαν να περάσουν "γραμμή", ενώ δυο τρεις μέρες πριν οργάνωναν μόνοι τους, με μια τραγική ΕΛΜΕΚΙ, δικές τους αντισυγκεντρώσεις. Κι όλα αυτά, για να μη ταυτιστούν με τις τιμές που απέδιδαν οι μαθητές στο θάνατο ενός παιδιού!!!! :

    Με αφορμή την συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου στο 1ο Λύκειο Αργοστολίου χτες το απόγευμα στις 8/12/10, αλλά ΚΥΡΙΩΣ την παρουσία ατόμων που παρευρέθηκαν στη συνέλευση που ανήκουν στην παράταξη του ΚΚΕ, εκφράζουμε ομόφωνα την δυσαρέσκιά μας και την οργή μας απέναντι στις δηλώσεις τους όπου ισχυρίστηκαν ότι η κατάληψη απο μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου έχει σχέση με αιτήματα εκτός του σχολικού περιβάλλοντος κοινα με εκείνα του κόμματος προφανώς λόγω πολιτικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων πραγμα το οποίο δεν ισχύει.

    Επιπλέον, πολλοί υποστήριξαν ότι η μαθητική πορεία προς τιμήν του νεκρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αλλά και των γεγονότων του Δεκέμβρη του 2008 όπου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6/12/10,  είχαν σχέση με την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που ακολούθησε στο εργατικό κέντρο.

    Η πορεία αυτή ήταν εντελώς αυτόνομη και καθαρά μαθητική μακριά απο κόμματα και παρατάξεις.Το σύντομο αυτό κείμενο, είναι η απάντηση σε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και γεγονότα για προσωπικα συμφέροντα.

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Αργοστολίου

 

  • Σας πήραν χαμπάρι και τα παιδιά.  Ευγενικά, σας είπαν τα κάλαντα.
  • το ήθος είναι η μοίρα του ανθρώπου.(Ηράκλειτος)