Share |

Φάκελος που καίει στον σκληρό δίσκο της γραμματέα του Χριστοφοράκου

Ειδικό folder με προσωπικά στοιχεία μεγάλου αριθμού κορυφαίων παραγόντων της δημόσιας και οικονομικής ζωής του τόπου βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της γραμματέα του ισχυρού άνδρα της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Τα «βαθιά λαρύγγια» ήταν πέρα και πάνω από κάθε υποψία απλωμένα σε ένα ευρύ περιβάλλον και δημιουργούσαν ένα εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριοδοτών, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αστυνομίας, «με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η γερμανική εταιρεία στον τομέα των προμηθειών, καταφεύγοντας αν και όταν το επιθυμούσαν ακόμη και σε εκβιαστικού τύπου διλήμματα».

Στον επίμαχο φάκελο που εντοπίστηκε στο ηλεκτρονικό αρχείο της Αικατερίνης Τσακάλου περιέχονται πληροφορίες για σημαντικά κατά διαστήματα πρόσωπα του πολιτικού βίου, που φτάνουν μέχρι και στο επίπεδο των εξωσυζυγικών σχέσεων, χωρίς να παραλείπονται στοιχεία για... ιδιαιτερότητες και «ευαισθησίες» που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να εκληφθούν ως ευάλωτα σημεία άσκησης πιέσεων για την επίτευξη επικερδών συμφωνιών.

Το υλικό που κατά πληροφορίες παρέδωσαν προχθές στην ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής αστυνομικοί του τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας εκτείνεται σε 15.000 σελίδες, από τις οποίες οι 4.000 μόνο αφορούν την καταγραφή υψηλών χρηματικών ποσών με παράλληλη αναγραφή σε διπλανή στήλη κωδικών αριθμών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι κωδικοί αυτοί αντιστοιχούν σε αριθμούς τιμολογίων που εκδόθηκαν για λογαριασμό παράκτιων συνήθως εταιρειών και περιγράφουν κάθε φορά το 12% της μίζας που δόθηκε μετά το κλείσιμο κάθε συμφωνίας. Υπάρχουν όμως και τιμολόγια, μικρού αριθμού, που αντιστοιχούν σε προσωπικές εταιρείες συγγενών, ατόμων με συμμετοχή σε παλιότερα κυβερνητικά σχήματα των δύο προηγούμενων δεκαετιών.

Υπάρχει επίσης και ένας ακόμη φάκελος, ο τρίτος κατά σειρά, στον οποίο υπάρχουν ονομαστικές αναγραφές των δώρων, ανεξαρτήτως αξίας και είδους που δόθηκαν σε δημοσιογράφους και πολιτικούς. Οπως κατ' επανάληψη έχει γίνει γνωστό στο παρελθόν, περιλαμβάνονται δώρα από μικροσυσκευές, μέχρι και πανάκριβα εισιτήρια διαμονής και παρακολούθησης αγώνων Φόρμουλα 1 στο Μονακό

espressonews.gr

 

(Φοτό: Φανούριος Φραγκιάς)