Share |

“Οφειλέτες» όλων των ειδών: Είμαστε μόνοι μας

          Σήμερα, που δύο κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για το θέμα των κατασχέσεων, βρισκόμαστε, ξανά, στη δυσάρεστη θέση να πούμε ότι είμαστε μόνοι μας.

            Μια μέρα, μετά τη δημοσιοποίηση της ανοιχτής επιστολής προς τα κόμματα, θα κάνουμε τον κόπο να καταγράψουμε μερικές σκέψεις.

           Όταν ρωτήσαμε τον κ. Τσίπρα γιατί το χρήμα να είναι ιδιωτικό απάντησε: «Πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο».

            Όταν θέσαμε το ίδιο θέμα στον κ. Καμμένο απάντησε: «Τα λέμε κι εμείς». Και υποσχέθηκε να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τις κατασχέσεις.

                 Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου, με την οποία ζητά την αναστολή κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, για ένα χρόνο.(Το μαγαζάκι και το χωραφάκι, ας πάνε σαν το παλιάμπελο;) Με την ίδια πρόταση, ζητά την απαγόρευση μεταβίβασης δικαιωμάτων επί των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.(γιατί όχι και τα δάνεια των βιοτεχνών και των εμπόρων;)

                  Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» κατέθεσαν πρόταση νόμου, με την οποία ζητούν την προστασία της πρώτης κατοικίας έναντι οφειλών προς τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και αναστολή πάσης φύσεως κατασχέσεων έως το 2020 για οφειλές προς τις τράπεζες, για ποσά κάτω των 400.000.

            Από τη σύγκριση των δύο προτάσεων, γίνεται φανερό ότι η πρόταση των ΑΝΕΛ είναι πιο κοντά στο πρόβλημα και στην πραγματικότητα, αφήνοντας εκτεθειμένη την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

                 Ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχουν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της αντιπολίτευσης, εμείς θα πούμε ότι πρόκειται για «το μετέωρο βήμα του πελαργού».  

                Επικαλούμενοι «κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους» κατά την κατάθεση των προτάσεων, σιωπούν και αρνούνται να επικαλεστούν την πραγματική αιτία του προβλήματος, έτσι όπως την παρουσιάσαμε στην ανοιχτή επιστολή μας.

                 Γιατί το «εθνικό» ή το «ευρωπαϊκό» νόμισμα να είναι ιδιωτικό;

             Γιατί δια της συστηματικής μεθόδου της σιωπής, ακόμα και τώρα που φτάσαμε στο «αμήν», προστατεύουν την ιδιοκτησία του νομίσματος, το οποίο αποτελεί και την πραγματική αιτία του χρέους κράτους και πολιτών;

             Πώς μπορεί να αντέξει μια χώρα, η Ευρώπη και ο κόσμος, πώς μπορούν όλοι αυτοί να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πολιτών, με χρήμα μονίμως δανεικό από ιδιώτες;

            Πώς μπορούμε να μιλάμε για Εθνική Ανεξαρτησία και Δημοκρατία, όταν το εργαλείο των συναλλαγών μας ανήκει σε άγνωστους ιδιώτες;

            Πώς είναι δυνατόν να πάψουμε να χρωστάμε στους αιώνες των αιώνων, αν το χρήμα δεν παρθεί από τα χέρια αυτών που το κατέχουν;

              300 και πλέον χρόνια είναι αρκετά για τη σιωπή και την ανοχή στα κελεύσματα των τραπεζιτών: "Άσε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους, και δεν με ενδιαφέρει ποιος φτιάχνει τους νόμους του". Mayer Amschel Rothschild (1742- 1812)

 

           Θα ήταν προτιμότερο να υιοθετήσουν την πρόταση του καθηγητή Βαρουφάκη, η οποία, έστω και με μισόλογα, αναφέρεται σε «κατασχέσεις, όταν οι τράπεζες περάσουν στο λαό».

                     Πόσο ακόμα θα σιωπούν, θα ανέχονται και θα συναινούν σε ένα ανθρωπιστικό έγκλημα;

Eίμαστε πλήρεις αμφιβολιών, για τις προθέσεις, όσο δεν τίθεται το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων.

 

            Εμείς θα συνεχίσουμε να θέτουμε τις προτάσεις μας, περιμένοντας απαντήσεις επί της ουσίας. Και θα συνεχίσουμε να προσκαλούμε τους συμπολίτες για σύσταση πολιτικής και όχι εγκληματικής οργάνωσης, συνένοχης στο διαρκές έγκλημα της εκχώρησης του νομίσματος και της εκποίησης της περιουσίας και, τελικά, της ζωής των ανθρώπων σε ανώνυμες ιδιωτικές εταιρείες. Η σιωπή των κομμάτων προδιαγράφει το υποτελές πλαίσιο πολιτικής, που ασκεί το υποτακτικό κομματικό σύστημα, «κυβερνητικό» και «αντιπολιτευόμενο».  

 

«Απευθυνόμενοι» στα κόμματα, στην πραγματικότητα, απευθυνόμαστε στους συμπατριώτες μας:

Συγκρότηση Πολιτικής Οργάνωσης για Λευτεριά και Δημοκρατία.

 

"Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά"

ithacanet.gr@gmail.com

"ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ" ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ

 

(στην εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)