Share |

Όταν δεν θέλεις να ζυμώσεις...

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με τις ψήφους μόνο της ΝΔ έβγαλε την ακόλουθη απόφαση:

1) καταδικάζει τα επανειλημμένα φαινόμενα βίας, στα οποία συμμετέχουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής,
2) προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής, εφόσον συνεχιστεί η αντικοινοβουλευτική, παράνομη συμπεριφορά βουλευτών, να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση,
3) επισημαίνει τις ευθύνες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και
δ) καλεί την εκτελεστική εξουσία και τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών

Η δικογραφία ήρθε στη βουλή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, για απόπειρα αντιποίησης αρχής και ηθική αυτουργία σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε θρησκευτική εμποροπανήγυρη.

Το ΠΑΣΟΚ απουσίαζε. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε «λευκό», ζητώντας να υπάρξει ρητή καταδίκη της ρατσιστικής βίας. Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ,  Νίκος Τσούκαλης ψήφισε λευκό, ενώ υποστήριξε ότι θα επιθυμούσε μια πιο σκληρή ανακοίνωση εναντίον της Χρυσής Αυγής από πλευράς της Επιτροπής Δεοντολογίας. Το ΚΚΕ , ο κ. Σπ. Χαλβατζής,  είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που η Βουλή αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα και ως εκ τούτου χρειάζεται πολύς προβληματισμός και μεγαλύτερη νηφαλιότητα, όχι βιασύνη». Εξάλλου, όπως σημείωσε, καλούμε την ηγεσία της «Χρυσής Αυγής» να συνετισθεί όταν είναι διακηρυγμένη η θέση και η στάση της με τα «τάγματα εφόδου» κλπ.

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή, με απόφαση της ηγεσίας της, δεν έστειλε βουλευτή στη συνεδρίαση και εξέδωσε ανακοίνωση: "Το άθλιο πολιτικό σύστημα, που αρνείται να βάλει στη φυλακή τους κλέφτες και ευθύνεται για το διεθνή διασυρμό της Ελλάδος, δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να μας κάνει μαθήματα δεοντολογίας και ορθής συμπεριφοράς".

-------------------------------

Κάποιοι έχουν χάσει τη μπάλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε και ανακοίνωση, που κατέληγε: "...Για το λόγο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία ενός μετώπου υπεράσπισης της δημοκρατίας και ανάσχεσης της φασιστικής απειλής, με στόχο η ελληνική κοινωνία να σταθεί όρθια και αξιοπρεπής μέσα στην κρίση. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ και τα διάφορα κέντρα που τους προσκαλούν ανοιχτά ή τους στηρίζουν έμμεσα θα πάρουν την απάντηση που τους αντιστοιχεί". 

Ας πούμε, μόνο, πως κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνουμε, για να μην πούμε κάτι χειρότερο. Το "λευκό" αφορά εκείνους που δεν θέλουν να ζυμώσουν. Και η απειλή του φασισμού είναι απειλή ενάντια στη δημοκρατία και στην κοινοβουλευτική του επίφαση και όχι απλά, ρατσιστική.  Το λένε, αλλά δεν το κάνουν αυθεντική, μεγαλειώδη και ενωτική πράξη. (Θα τα ξαναπούμε)

-----------------------------------------

Η "άλλη αριστερά", που , επίσης, αντί να ζυμώνει, πετάει πέτρες:

Έχουμε ασχοληθεί μαζί της και μας είπαν "έχω πλέον πειστεί πως πολλά από τα άρθρα σας αποτελούν σκόπιμη προπαγάνδα με κρυμμένα από πίσω φασιστικά ακροδεξιά μορφώματα...Κάτω ο νεοταξισμός και ο ερχομός των ιλλουμινάτι!"

Βεβαίως, η Χρυσή Αυγή δεν έχει την ίδια γνώμη.

Oι κύριοι επανέρχονται, συστηματικά, με άρθρα που βρίζουν το λαό και καλλιεργούν την ηττοπάθεια, αρνούμενοι, παράλληλα, να λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε μεγάλη διαδικασία, μια και δεν είναι κομμένη και ραμένη στα μέτρα μικρών μυαλών και "καθαρών" σκέψεων.

Το τελευταίο τους "χτύπημα": Στη χώρα της απόλυτης απάθειας,

το οποίο , αφού σχολιάσει τα κοινοβουλευτικά πράγματα, καταλήγει "Αν προσθέσεις την βαθιά αμορφωσιά αλλά και την ολοφάνερη απέχθεια για μόρφωση, την παντελή έλλειψη αλληλεγγύης, την συνεχή γκρίνια για τα πάντα η οποία όμως ποτέ δεν συνδυάζεται με καμία απολύτως δράση (όπως απεργίες, πορείες διαμαρτυρίας, συμμετοχή σε αντιδομές κλπ. που ναι μεν υπάρχουν αλλά δεν έχουν μαζική συμμετοχή και όποιος συμμετέχει, τελικά βλέπει συνέχεια γνωστές φάτσες που πετύχαινε από παλιά σε παρόμοιες συνθήκες ή σε διακοπές στην Ικαρία και σε συναυλίες…), ε, αν μετά απ’ όλα αυτά (και πολλά άλλα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν σ’ αυτή τη χώρα) δεν ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας, είναι επειδή μάλλον δεν αντέχεις πια και αρχίζει να σε παίρνει και σένα η κάτω βόλτα".

Ε, αν δεν κάνεις αυτό που σου λένε αυτοί, είσαι αμόρφωτος.

Αν, όμως, έχεις αρνηθεί να μετατρέψει σε ενωτική και μεγάλη πολιτική δύναμη το πολιτικό αίτημα του 2011 "άμεση δημοκρατία, τώρα", είσαι επαναστάτης.

Αν έχεις αρνηθεί να συμμετάσχεις, με το δικό σου καθαρό και αγνό τρόπο, σε εκλογικές διαδικασίες , τότε γιατί κάνεις αναλύσεις για το τι κάνει κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα ή για το τι ψηφίζει ο λαός; Αν έχεις αρνηθεί να δώσεις τη δυνατότητα στη δημοκρατία να αποτυπωθεί σε εκλογική δύναμη, γιατί συνεχίζεις να μιλάς και δεν πάς να κρυφτείς στα μοναστήρια, που ονόμασες "αντιδομές";

Προφανώς, ο λαός δεν είναι απαθής και θα ψηφίσει, μαζικά, Χ.Α., απογοητευμένος, που ΚΑΝΕΙΣ δεν του έδωσε τη δυνατότητα, η δημοκρατία να αποκτήσει κοινοβουλευτική παρουσία. Οι συγκεκριμένοι, παρέα με τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα , εμποδίζοντας την πολιτική έκφραση της δημοκρατίας, στηρίζουν την παγκόσμια τραπεζική αυτοκρατορία και τη μεθόδευση της για ένα περισσότερο αυταρχικό κράτος και μια χώρα που θα είναι όλη "Ειδική Οικονομική Ζώνη", και ο λαός, δίχως πού την κεφαλήν κλίναι, δίχως σπίτι και ζωή, θα είναι  μετανάστης στον τόπο του. Θα εργάζεται με τους όρους που εργάζονται σήμερα οι μετανάστες στις φράουλες της Μανολάδας.

Και θα είναι ευχαριστημένος, που έχει να φάει.

Οι άλλοι, θα είναι κρυμένοι σε ανώδυνες "αντιδομές".

 

Εμείς συνεχίζουμε, όσο μπορούμε να μιλάμε και να δρούμε ελεύθερα.  Το τελευταίο δεν θα είναι πάντα αναφαίρετο δικαίωμα.

Ριζοσπάστες ξανά.

Με πολιτικό πλαίσιο και όπλο, τη "διακήρυξη που σκοτώνει".

-Θέλουμε το χρήμα και τα νομίσματα όλου του κόσμου να γίνουν ξανά δημόσια εργαλεία, δημοκρατικά διαχειριζόμενα. Να τεθούν υπό δημοκρατική μετοχική σύνθεση και διαχείριση τα τραπεζικά ιδρύματα που τυπώνουν το χρήμα. Οι βουλιαγμένες , σήμερα, τράπεζες να γίνουν αυτοδιοικούμενα εργαλεία δημοκρατικής διακίνησης του χρήματος.

- Θέλουμε πάγωμα χρεών όλων των επιχειρήσεων, νοικοκυριών και πολιτών, ως ότου έλθει η δημοκρατία και να εξετάσει κάθε περίπτωση χωριστά.

-Θέλουμε δημοκρατία. Δεν μας εκπροσωπεί το σημερινό πολιτικό και κομματικό σύστημα και η αντιπροσωπευτικότητα του κοινοβουλευτισμού.

- Θέλουμε συνταχτική εθνοσυνέλευση, για αλλαγή του συντάγματος, για μια δημοκρατία των λαϊκών συνελεύσεων και για ένα πολίτευμα, όπου οι πολίτες θα φτιάχνουν και θα ψηφίζουν τους νόμους, με δημοψηφίσματα και οι όποιοι εκπρόσωποι θα είναι ελάχιστοι και πάντα ανακλητοί. ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Πηγή: Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ - RAMNOUSIA

 

Οι κύριοι που κλαψουρίζουν για την "απάθεια του λαού" είναι συνυπεύθυνοι, γιατί ουδέποτε συμπαρατάχθηκαν με αυτόν και με τα ξεκάθαρα και σαφέστατα πολιτικά του αιτήματα(αφού δεν τον έλεγχαν). Κλείστηκαν σε μοναστήρια και εξαπολύουν πάνω από τα τείχη τος, κατάρες.

 

 

(Αυτά για τα παιδιά που θα τολμήσουν ξανά να μας πουν φασίστες και θα συνεχίσουν να βρίζουν το λαό. Να ντρέπεστε μόνοι σας. Αυτή ήταν τότε απάντηση του λαού στις αριστερές λογικές και η άρνηση σας να συμπαραταχθείτε, δείχνει το ρόλο σας. Άξιος ο μισθός σας!)

 

Δημοκρατία ή Ολιγαρχία; (το δεύτερο, είτε ως Φασισμός είτε ως κοινοβουλευτισμός)

"Ολοκληρωτισμός (με ή χωρίς κοινοβουλευτικό μανδύα) ή δημοκρατία; "

Κανείς άλλος δεν το βλέπει;