Share |

ΧΑ: Η αστυνόμοι της Τραπεζικής Αυτοκρατορίας

Για δύο ακόμα φορές, ωσάν να είναι οι τοπικοί εντεταλμένοι χωροφύλακες της Παγκόσμιας Τραπεζικής Αυτοκρατορίας, ο τοπικός σύνδεσμος της ΧΑ  επιτίθεται (φραστικά για την ώρα) σε όσους την πολεμούν.

(Η πρώτη φορά, ήταν στην ανακοίνωση δημιουργίας νέων γραφείων της ΧΑ στην Κεφαλονιά και αφορούσε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν την Πλ. Καμπάνας για να εκφράσουν την αντίθεση τους στο καθεστώς κατοχής).

Περίπτωση 1.      α) Ο γερμανοθρεμμένος συντάχτης της ανακοίνωσης με τίτλο  «Ντροπή σας "πατριώτες"» δεν γνωρίζει τι σημαίνει στα ελληνικά η λέξη «αυτονομία». Αν ζούσε στα χρόνια του ριζοσπαστισμού θα έστελνε στο απόσπασμα τους ήρωες – αγωνιστές της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, επειδή αυτοί δεν «γιόρτασαν» την μεταφορά της Ύπατης Αρμοστείας από την Κέρκυρα στην Αθήνα.

β) Οι υποταχτικοί σε γοτθικές ιδεολογίες ταυτίζουν την πατρίδα, το έθνος, και τελικά την Ελλάδα, με το Μοναρχικό και Αυταρχικό Κράτος, έμπνευση και κατασκευή των ανά την υφήλιο υπηρετών της Ολιγαρχίας. Αυτό που ξεκίνησαν να φτιάχνουν οι Βαυαροί, κατ΄εντολήν των τότε Αυτοκρατοριών, Γαλλίας και Αγγλίας, και αφού δολοφόνησαν τον Καποδίστρια, το λένε "πατρίδα". Οι επίγονοι κρατιστές αυτών συνεχίζουν, έκτοτε, το αρεστό στις αυτοκρατορίες έργο της ταύτισης του έθνους με το κράτος, ως ότου αυτό γίνει(γίνεται ήδη),  αργά και σταθερά, νομαρχία μιας "Ευρώπης των Εθνών ", όπως επαγγέλλεται στις διακηρύξεις της η ΧΑ.

Πατρίδα και Έθνος είναι ο αυτοκράτωρ λαός, όπως θα έλεγε ο Ρήγας Φεραίος.

γ)   Ως συνήθως, την όποια κριτική τους τη στηρίζουν στην παραχάραξη του λόγου αυτών στους οποίους επιτίθενται.

  Το «ελεγχόμενο» άρθρο κλείνει με τη φράση:  «Οι Επτανήσιοι λοιπόν έχουν δύο επιλογές: (α) να μείνουν άπρακτοι περιμένοντας σαν από μηχανής θεό μία εξωτερική θετική γιά τα Επτάνησα παρέμβαση στα του Ελληνικού κράτους ή (β) να επαναπροσδιορίσουν την σχέση των Επτανήσων με το Ελληνικό κράτος ώστε αυτά μέσω μίας ειδικής σχέσης αυτονομίας να μπορούν να καθορίζουν τις πολιτικές τους. Το τελευταίο θα μπορούσε να έχει σαν αποτέλεσμα την γενικότερη αναβάθμιση του Επτανησιακού χώρου και κατά συνέπεια του Ελληνικού».

Και οι γαλαζοαίματοι διαβάζουν: «το δημοσίευμα ζητάει στο τέλος τα εξής: α΄) …εξωτερική θετική για τα Επτάνησα παρέμβαση (!!!) στα του Ελληνικού κράτους και β΄) …επαναπροσδιορισμό της σχέσης των Επτανήσων με το Ελληνικό κράτος, ώστε αυτά μέσω μίας ειδικής σχέσης αυτονομίας (!!!!!) να μπορούν να καθορίζουν τις πολιτικές τους.»

Γραφή ξέρουν, ανάγνωση δεν ξέρουν. Αυτά μόνο.

Εμπρός για μια Πολιτεία Αυτόνομη, Αυτόδικη, Αυτοτελή, όπως θα έλεγε και ο Θουκυδίδης.

(Σημείωση "Ι": Ο συντάχτης του άρθρου Γιάννης Βραδής τελικά, είναι συνωνυμία και ως εκ τούτου δεν πρόκειται για τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, όπως είχαμρε γράψει)

 

 

Περίπτωση 2.      Οι απόντες από κάθε εκδήλωση πολιτών κατά της τραπεζικής τάξης πραγμάτων σχολίασαν αρνητικά όσους έλαβαν μέρος στις διαμαρτυρίες για το κλείσιμο του ΤΕΙ.

Σταχυολογούμε:

-          Περιμένοντας να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός του φαρισαϊσμού και της υποκρισίας όλων όσων συμμετείχαν στην πανήγυρη των τελευταίων ημερών γύρω από τα Τ.Ε.Ι. προκειμένου να τοποθετηθούμε στο συγκεκριμένο θέμα με υπευθυνότητα κι όχι με πολιτικάντικη δολιότητα, διαχωρίζοντας έτσι τη θέση μας από τους ψηφοθήρες πολιτικούς νάνους του νησιού μας, διαπιστώσαμε ότι η ασθένεια της κοινωνίας μας βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

-          Ας παραδεχτούν οι φίλοι μας φοιτητές την ανωριμότητά τους στο να διακρίνουν το πραγματικό συμφέρον  των ιδίων και των οικογένειών τους, αγόμενοι και φερόμενοι πότε από κομματικά και πότε από οικονομικά συμφέροντα…

-          Για τον εμπορικό – επιχειρηματικό κόσμο της Κεφαλονιάς, τους όψιμους επαναστάτες, τι να πούμε πάλι… Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά, ότι το πρόβλημα ξεκινά και τελειώνει στις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές, τις οποίες στήριξαν και οι ίδιοι σε συντριπτικό ποσοστό στις πρόσφατες εκλογές και αν έχουν δόση αλήθειας οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι πρόθυμοι να το ξανακάνουν. Οπότε ποιος τους φταίει;

-          Η μεγάλη απογοήτευση βέβαια προέκυψε από τον εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού. Αντιδράσεις μόνο και μόνο για το χάσιμο κάποιων θέσεων και για τη συντεχνιακή συμμετοχή στους «αγώνες» δεν θεωρούμε πως αρμόζουν σε εκπαιδευτικούς.

-          Τέλος για τη συμμετοχή της Εκκλησίας στο όλο σκηνικό, να τη θεωρήσουμε στα πλαίσια της υποχρεωτικής συνοδείας του κοπαδιού από το βοσκό, χωρίς άλλα σχόλια.

Το τελευταίο ήταν το καλύτερο από τους «καλούς χριστιανούς» του συνδέσμου ΧΑ, γι’ αυτό το τονίσαμε. Κοπάδι ο λαός, τσοπάνης ο παπάς Γεράσιμος Φωκάς.

Έχουν, όμως και προτάσεις:

-          Σχολεία, Νοσοκομεία και Στρατόπεδα δεν κλείνουν, αντιθέτως ενισχύονται και αυξάνονται όταν και όπου συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Αν μη τι άλλο είναι ειλικρινείς: Αν δεν υπάρχουν οι «προϋποθέσεις» κλείνουν. Ποιος ορίζει τις προϋποθέσεις, όταν δεν υπάρχει αυτονομία, δηλ. όταν δεν υπάρχει το δικαίωμα του λαού να ορίζει τις τύχες του;

-          Λέμε όχι στη μαζική εισαγωγή στα πανεπιστήμια και κατόπιν στη μαζική ανεργία. Λέμε όχι στα Ιδρύματα άνευ αντικειμένου και στα πτυχία άνευ αντικρίσματος. Λέμε ναι στη δωρεάν Παιδεία και όχι στην αιμορραγία του Δημοσίου Συμφέροντος. Λέμε ΝΑΙ στην ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ και ΟΧΙ στην ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Κι εδώ οι άνθρωποι είναι ξεκάθαροι: Δεν θα μπαίνει όποιος θέλει και μπορεί στα πανεπιστήμια, μη τυχόν και βρεθεί άνεργος. Δεν θα υπάρχουν πτυχία χωρίς αντίκρισμα και θα υπάρχει «Δωρεάν Παιδεία», αλλά όχι πολύ δωρεάν, μη τυχόν και …αιμορραγίσει το δημόσιο συμφέρον(!!!!) Το άλλο για την «παιδεία της γνώσης» και την «παιδεία της παραοικονομίας», όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Ρωτάμε, πάλι, αν και δεν θα απαντήσει κανείς:  ποιος αποφασίζει για το ποιοι και πόσοι θα μπαίνουν στα πανεπιστήμια, για το πόσο δωρεάν πρέπει να είναι η παιδεία και πότε αιμορραγεί ένα δημόσιο συμφέρον(!!!) ή πότε μια παιδεία είναι «της γνώσης» και όχι «της παραοικονομίας; Μήπως οι Illuminati (Πεφωτισμένοι) μιας Νέας Αυγής;

 

Και η ωραία ανάλυση «για τα ΤΕΙ» κλείνει με το καταπληκτικό:

Αν πραγματικά θεωρούμε ως Κεφαλονίτες ότι τα Τ.Ε.Ι. μας, παρέχουν τις κατάλληλες γνώσεις και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις του νέου Έλληνα και της νέας Ελληνίδας και το επίπεδο σπουδών είναι πραγματικά τόσο υψηλό όσο με τόσο πάθος υποστηρίζουμε τις τελευταίες ημέρες, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Ας στέλνουμε πλέον τα παιδιά μας για σπουδές στα Τ.Ε.Ι. της Κεφαλονιάς, γλυτώνοντας έτσι και τη διαρροή κεφαλαίων εκτός νήσου (σίγουρα πολύ περισσότερων από την εισροή, αν κρίνουμε τις επιλογές σπουδών των Κεφαλλήνων) αλλά και κρατώντας με αυτό τον τρόπο τη νεολαία στον τόπο της, λύνοντας έτσι άλλο ένα χρόνιο πρόβλημα. Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι και τα πανεπιστήμια και τα κολέγια του εξωτερικού είναι «λιγάκι» καλύτερα κι ας είναι «λιγάκι» ακριβότερα;

Λοιπόν, από δω και στο εξής, όποιος αγαπά την Κεφαλονιά και όποιος θέλει να γίνει γιατρός, δικηγόρος, μαθηματικός ή κάτι άλλο, μπορεί να πάει να σπουδάσει στο τμήμα βιολογικής γεωργίας, στη σχολή μουσικών οργάνων ή στο τμήμα δημοσίων σχέσεων.

Εμείς, πάντως, από τις φράσεις της ανακοίνωσης:

-          Αν πραγματικά θεωρούμε ως Κεφαλονίτες ότι τα Τ.Ε.Ι. μας, παρέχουν τις κατάλληλες γνώσεις και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις του νέου Έλληνα και της νέας Ελληνίδας και το επίπεδο σπουδών είναι πραγματικά τόσο υψηλό     και…

-          δεν κλείνουν, αντιθέτως ενισχύονται και αυξάνονται όταν και όπου συντρέχουν οι προϋποθέσεις,

…αλλά και από όλες τις άλλες και ιδιαίτερα από την απουσία τους, καταλάβαμε γιατί απέχουν από εκδηλώσεις αντίστασης. Δεν θεωρούν το επίπεδο σπουδών  υψηλό και δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να παραμένουν ανοιχτές κάποιες σχολές στην Κεφαλονιά.  

Ποιος τους είπε, τώρα, πως υπάρχει άνθρωπος στην Κεφαλονιά ή στην Ελλάδα, που πιστεύει πως η Κρατική Παιδεία είναι καλή; Αυτό, όμως, είναι μια άλλη ιστορία και σίγουρα, όχι μια καλή δικαιολογία για αποχή από κάθε αντίσταση και για επίθεση κατά παντός διαμαρτυρόμενου.

Κατά τα άλλα, το ότι δεν έχουμε παιδεία το ξέρουμε. Το Κράτος δεν μπορεί να έχει τίποτα περισσότερο από μία καλή αστυνομία.

 

            Με αυτόν τον "μυστικιστικό Σύνδεσμο" ασχολούμαστε, ιδιαίτερα, γιατί είναι ο τρόπος διακυβέρνησης και πολιτικής που θέλει και επιδιώκει η Παγκόσμια Αυτοκρατορία.

 

Και μια και τόφερε ο λόγος:

Καλά τα πανηγύρια, αλλά τι γίνεται με το ΤΕΙ βιολογικής Γεωργίας που στην πράξη έχει κλείσει από πέρυσι;

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ

(Η εικόνα είναι εξώφυλλο βιβλίου, που διατίθεται από To Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο της Χρυσής Αυγής. Για αυτό το θέμα, όμως, περισσότερα λίαν προσεχώς).