Share |

Φτιάξε κι εσύ ένα κόμμα. Μπορείς...

(Μόνο λίγα λόγια, προς ώρας, για το "νέο κόμμα", το "Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο". Σύντομα, θα απολαύσετε και τους "πρωτεργάτες" του, στην Κεφαλλονιά. Είναι αυτοί, που οργάνωσαν τη συγκέντρωση στην Πλ. Καμπάνας, στις 15/5, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση. Στη φωτογραφία, βλέπετε τη συγκέντρωση στην κορύφωση της).

Φτιάξε κι εσύ ένα κόμμα. Μπορείς.
Πρώτη διαπίστωση  είναι το "δημοκρατικό έλλειμμα" του κειμένου- διακήρυξη. Είναι καιρός να μιλάμε με σαφήνεια, για το τι σημαίνει δημοκρατία και όχι γενικά και αόριστα. Αυτή η "καραμέλα" έχει πολλές γεύσεις, ανάλογα με αυτόν που τη γλύφει.  Το ψάρεμα στα θολά νερά, δε βγάζει ψάρια. Γεννά τέρατα.

  • "Βασική προϋπόθεση όλων αυτών είναι η πάλη για την κατάκτηση της δημοκρατίας. Η διάσωση της χώρας και του λαού δεν μπορεί να επιτευχθεί με τον λαό στον «γύψο» ούτε με «εθνικές» ή «υπερκομματικές» κυβερνήσεις εκφασισμού της πολιτικής ζωής. Η διέξοδος από την κρίση απαιτεί περισσότερη και όχι λιγότερη δημοκρατία". (από τη διακήρυξη)

Είναι φανερό πως οι συντάχτες του κειμένου του "Εναιαίου Παλλαϊκού Μετώπου" δεν θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Ένα κόμμα φτιάχνουν, για να πάρει θέση στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου, ανάμεσα σε πολλά άλλα.
Βουλευτές θέλουν να γίνουν και όχι να αλλάξουν το σύστημα.

Το "σύστημα" λειτουργεί κα ιεπιβιώνει, χάρις σε μια πάγια τακτική: Φτιάξε όσα κόμματα θέλετε, αλλά φροντίστε πάντα κάτι να τους λείπει. Κάτι που να δικαιολογεί την μη ψήφιση του. Και βάλτε πάντα κάτι που να διαιρεί την κοινωνία. Ένα ψεύτικο δίλημμα, που να μη μπορεί να φέρει κοντά πολίτες με διαφορετική άποψη. Π.χ.: "ναι ή όχι στο ευρώ;". Έτσι έχουμε εξασφαλισμένη τη διαίρεση και διαιωνίζουμε την τωρινή εγκατεστημένη τάξη πραγμάτων.

 

  • (Υπέρ της εξόδου από το ευρώ είναι και όσοι διαθέτουν σκληρό νόμισμα εκτός Ελλάδος. Εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχοι, εξαγωγείς, σιωνιστές και άλλοι. Ναι, μη χαμογελάτε. Το Ισραήλ είναι εδώ. Το θέμα δεν είναι το ναι ή το όχι και γι’ αυτό δεν παίρνουμε θέση. Όχι από οπορτουνισμό, αλλά γιατί δεν θα απαντάμε σε ψεύτικα διλήμματα που θέτει κάθε φορά το καθεστώς. Θα φτιάξουμε τα δικά μας διλήμματα, τις δικές μας ερωτήσεις και απαντήσεις. Ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει και πώς να το κάνουμε. Σίγουρα, όχι με την «ελαφρότητα» του κ. Καζάκη, όπου η πολιτική γίνεται σύνθημα, άνευ ουσιαστικού νοήματος. Οι κύριοι του ΕΠΑΜ ας απαντήσουν στα διλήμματα των απλών ανθρώπων. Όπως τα βάζουν οι πλατείες και οι δρόμοι.  Η νομισματική πολιτική είναι το μέσο και όχι ο σκοπός.Πριν αποφασίσουμε αυτό, πρέπει να έχουν διασαφηνιστεί άλλα. Προηγείται η πολιτική, η δημοκρατία, ο τρόπος, το είναι  και το νόημα της κοινωνίας που θέλουμε και των ανθρώπων της).


Η "ιδεολογία" του  οικονομισμού - ωφελιμισμού είναι διάχυτη στους στόχους.

Βασικές άμεσες επιδιώξεις του Μετώπου είναι:

  • Η ανατροπή του καθεστώτος κατοχής της χώρας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
  • Η τιμωρία όλων των ενόχων και των δωσιλόγων που οδήγησαν την χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση.
  • Η μη αναγνώριση και η άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα.
  • Η έξοδος από το ευρώ με την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος,
  • Η εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδας και με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας και της κίνησης των κεφαλαίων,
  • Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βασικό μοχλό ένα άλλο παραγωγικό και αναγεννημένο κράτος, που θα υποστηρίζει και θα στηρίζεται στις ανάγκες των εργαζομένων και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου,
  • Η αλλαγή του μονομερούς προσανατολισμού της χώρας και την απαλλαγή της από τα ασφυκτικά δεσμά που της έχουν επιβληθεί.

(από τη διακήρυξη)

Μόνο οικονομικοί στόχοι!!

Ούτε το ποια κοινωνία θέλουμε, ούτε το πώς και ποιος θα διαχειριστεί όλα αυτά και σε τι αποσκοπούν. Η οικονομική διαχείριση είναι το μέσο. Ο σκοπός; Ο τρόπος;

Πίσω από το κείμενο κρύβεται το "εμείς ξέρουμε". "Πιστέψτε μας". Μια ακόμα πολιτική θρησκεία γεννιέται. Δε χρειάζεται λογική. Χρειάζεται πίστη. (Το έχουμε ξαναπεί. Ιδεολογίες και κόμματα είναι φορείς, που προϋποθέτουν και απαιτούν πίστη και όχι ελεύθερη κριτική σκέψη).

Με ένα δικό μας τρόπο, γράψαμε τι εννοούμε: "Με ή χωρίς δραχμή, θα παραμείνουμε άνθρωποι του τάληρου".

Για την άμεση δημοκρατία, με σαφές περιεχόμενο, δε λένε λέξη. Για "δημοκρατία", μιλούν και  οι σταλινικοί, αλλά και άλλοι ομοϊδεάτες τους, όπως οι νεοφιλελεύθεροι και το σύνολο των κομμάτων του κοινοβουλευτισμού.

Δεν υπάρχει μια λέξη στις βασικές επιδιώξεις, για ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, με σκοπό την εγκαθίδρυση μιας δημοκρατίας, όπου οι πολίτες θα ψηφίζουν τους νόμους τους.

Το φωνάζουν όλες οι πλατείες, αλλά αυτοί δεν το άκουσαν και δεν το πρόσεξαν. Σύντομα, θα πιεστούν και θα τους ακούσετε σε κάποιο μπαλκόνι να μιλούν για "άμεση δημοκρατία". Η απουσία κάθε αναφοράς στο πρώτο κείμενο δείχνει τις προθέσεις και τη βαρύτητα που δίνουν στην ουσία.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΞΗ , Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Βουλευτές θέλουν να γίνουν.


Η "οικονομία" δεν έχει λύσεις και δεν είναι επιστήμη. Οι άνθρωποι και η σκέψη τους, οι ιδέες που θα παράγουν και οι προτάσεις που θα βάλουν σε διαδικασία πράξης, θα φέρουν τη λύση. Ξέροντας ή ξεκαθαρίζοντας πού θέλουμε να πάμε, θα βρούμε το πώς.


Το κείμενο αντλημένο από τις παραδοσιακές λογικές του οικονομισμού-ωφελιμισμού, αναπαράγει τις λογικές του συστήματος , δεν στοχεύει στην ανατροπή του και απλώς προσθέτει μια ψηφίδα ακόμα στην κομματική πολυχρωμία.
Δεν μπορεί να κάμει υπέρβαση, γιατί δεν τη θέλει ή δεν την ξέρει.

Και το ΚΟΡΥΦΑΙΟ, που αποκαλύπτει τις προθέσεις τους:
Είναι Παγκόσμια Πρωτοτυπία να φτιάχνεις κόμμα, το οποίο να βάζει σαν πρώτη προτεραιότητα "την έξοδο από το ευρώ", δηλ. την ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!

Και τη κυρά Μαρία να ρωτήσετε, που δεν ξέρει γράμματα, θα σας πει πως η "υποτίμηση ενός νομίσματος" ΔΕΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΤΑΙ. Διαψεύδεται ως την Παρασκευή το πρωί και γίνεται το απόγεμα.

Μόνο κόμματα, σαν το ΚΚΕ, που δεν ενδιαφέρονται για εξουσία και ανατροπή, τα λένε, γνωρίζοντας ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ.

Καθείστε στο μπαλκόνι σας, τώρα, και αναλογιστείτε τι θα κάμετε τις καταθέσεις σας, (αν έχετε), τώρα που πλησιάζει η ώρα να γίνει κυβέρνηση ένα κόμμα που έχει "βασική επιδίωξη" την υποτίμηση του νομίσματος.

Θα τις αφήσετε στην τράπεζα; Ή θα τις αποσύρετε, για να τις ανταλλάξετε τη Δευτέρα με υποτιμημένο νόμισμα;

Μήπως, θα τις κρατήσετε για αργότερα, ώστε να έρθουν και οι καλύτερες ευκαιρίες φτηνής αγοράς;

Φροντίστε να πίνετε φραπέ, καθώς τα σκέφτεστε.

Ένα ακόμα κόμμα για την "επανάσταση του φραπέ".

Για να περνά η ώρα μας.

Για να βολευτεί η μιζέρια μας.

Μαζί θα πάμε, με τους όρους που θα καθορίσουν οι πολίτες και όχι οι "ειδικοί επί του χρέους".

 

ΥΓ.

Επειδή δε μας αρέσει η στείρα κριτική, ιδού ένα κείμενο, το οποίο "ομοϊδεάτες" του Καζάκη, προσπάθησαν δύο φορές να το ανατρέψουν σε ψηφοφορία. (Πήραν την ψήφο τους)

Η διακήρυξη της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου

Πού διαφωνείτε, με το κείμενο που έχει τη σαφήνεια λέξεων, εννοιών και σκοπών, σε περίσσεια; Eίναι προφανείς οι προθέσεις εκείνων που προσπαθούν να αλλάξουν το νόημα του. Η "πλατεία" έχει το νου της.

(Η διακήρυξη στηρίχθηκε σε ένα κείμενο των παιδιών της "αυτονομίας ή βαρβαρότητα", eagainst.gr, και συμπληρώθηκε με προτάσεις πολιτών στην πλατεία Αργοστολίου. Το τελευταίο, για τους κακότροπους και για να ξέρουν όλοι, τους συντελεστές του) .

 

ΣΗΜ. "Ι": Η αρχική φωτογραφία δεν είναι "μαγική εικόνα". "Μαγική εικόνα" είναι η διακήρυξη του "Ενιαιού Παλλαϊκού Μετώπου":  Πρέπει να βρεις τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

Ευτυχώς, τη γλώσσα μας έδωσαν ελληνική.

 

(Η εικόνα είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ)