Share |

Του πρωινού και της αρχαιότητας

  • Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κεφαλλονιάς κατέθεσε προσφυγή κατά της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του Γενικού Γραμματέα της ΠΙΝ. Με την προσφυγή ζητείται η ακύρωση της απόφασης με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση κεραίας εντός του οικισμού των Βλαχάτων. (Kefaloniapress.gr)
  • Είναι μερικοί τύποι που δε μας στέλνουν ενημέρωση.  Είμαστε ιστοσελίς της πλάκας. Γι' αυτό δε μας ενημερώνουν οι ανήμεροι. 
  • Πώς το είπε ο άλλος στη μάζωξη της Σπίθας; "Ωρέ, για να γκρινιάζουμε που δεν έχουν πετρέλαιο για τα σχολεία ήρθαμε ή για σύγκρουση με το σύστημα;"
  • "Για σύγκρουση, για σύγκρουση...", μυριόστομη (ποιητική αδεία) κραυγή τέλειωσε τη ρήση του θυμωμένου πολίτη. 
  • Μια καλή λύση είναι οι "ρηξικέλευθοι" πολιτικοί να κάτσουν πάνω στην κεραία. Δεν θα μπορεί να εκπέμπει. 

συμιγδαλένιος σπιτικός χαλβάς, με κανέλα και άχνη! 

  • Υπουργείο Προστασίας του Γιάννη Πολίτη (του Γιάννη του πολίτη) . Λέμε τώρα. Μη τα παίρνετε τοις μετρητοίς. Κάντε τους πίστωση. 
  • η φοροδιαφυγή είναι καθήκον. Με φόρα μπαίνει η κυβέρνηση στη νέα χρονιά, αφού –όπως μας πληροφόρησε το Mega- θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή που μέχρι σήμερα ήταν απόλυτα νόμιμη και αποτελούσε παράδοση -αλλά και συνταγματικό δικαίωμα- των Ελλήνων.
  • Βέβαια, όλο αυτό το κυνήγι της φοροδιαφυγής δεν αφορά τους υπουργούς αυτής ή των προηγούμενων κυβερνήσεων – αυτοί έχουν ελεγχθεί και ήταν όλοι τίμιοι. Όπως, για παράδειγμα, εκείνος ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρέθηκε να κατέχει πάρα πολλά σπίτια, η συνολική ακίνητη περιουσία του ιδίου και της οικογένειάς του φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, στην υπόθεση εμπλέκονται offshore εταιρείες, αλλά –αν και έγινε ο κακός χαμός- η Δικαιοσύνη δεν έχει ασχοληθεί ακόμα μαζί του. Δεν πειράζει – θα δικάσουν στο αυτόφωρο τον ψιλικατζή που δεν απέδωσε το ΦΠΑ.

  • Η ουσία των φόρων είναι η επιστροφή τους στον πολίτη. Οι φόροι υπάρχουν για να επιστρέφουν στον πολίτη μέσω κάποιων αγαθών και υπηρεσιών–όπως Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια, Οδικά δίκτυα κλπ- που είναι κοινά για όλους τους πολίτες, χωρίς να έχει σημασία η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κάθε πολίτης. Όταν έχεις πληρώσει φόρους επί δεκαετίες για να έχεις όλα αυτά και δεν έχεις τίποτα από όλα αυτά γιατί να πληρώνεις φόρους; Αναγκάζεσαι να γίνεις φοροφυγάς, ώστε να μη βρεθείς σε ένα άθλιο δημόσιο νοσοκομείο αλλά να έχεις την οικονομική δυνατότητα –σε μια δύσκολη ώρα- να μη βρεθείς πεταμένος σε ένα κρεβάτι, αλλά να διατηρήσεις τουλάχιστον την αξιοπρέπειά σου σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο. Θα πληρώνεις και για τα δημόσια νοσοκομεία που δεν θα πας ποτέ; Αφού, ακόμα κι αν πας σε δημόσιο νοσοκομείο, θα πρέπει να πληρώσεις πάλι για να ασχοληθεί κάποιος γιατρός ή κάποια νοσοκόμα μαζί σου. Πόσες φορές θα πληρώσεις;

  • Φυσικά, οι πολιτικοί δεν πάνε σε δημόσια νοσοκομεία –μόνο για επίσκεψη με τις τηλεοπτικές κάμερες πάνε-, τα παιδιά τους δεν πάνε σε δημόσια σχολεία, κυκλοφορούν με μπράβους για ασφάλεια, η δικαιοσύνη δεν τους ακουμπάει ποτέ, οπότε δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημά τους ήταν να προσλαμβάνουν υπαλλήλους στο δημόσιο, για να τους ψηφίζουν. Δηλαδή, οι πολίτες πλήρωναν φόρους για να συντηρούν –και να κάνουν πλούσιους- τους ψηφοφόρους των πολιτικών.

  • Και φυσικά, οι προσλήψεις ημετέρων συνεχίζονται – σιγά μην σταματούσαν. Όταν ο Πάγκαλος φωνάζει και χαρακτηρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους «κοπρίτες», το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι πια είναι πως θολώνει τα νερά επειδή μόλις έχωσαν στο δημόσιο κι άλλα δικά τους παιδιά.

  • Ο συνειδητοποιημένος πολίτης –ειδικά σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει και αυτοί που την χρεοκόπησαν συνεχίζουν να είναι όλοι ατιμώρητοι στη θέση τους- έχει καθήκον να φοροδιαφεύγει. Είναι χρέος του απέναντι στην πατρίδα – αν δεν φύγουν από τη χώρα όλοι αυτοί, η σαπίλα θα παραμείνει για πάντα. (Πιτσιρίκος

  • "Εις στον αφρό, εις στον αφρό της θάλασσας, η αγάπη μου κοιμάται. Παρακαλώ σας κύματα, μη μου τηνε ξυπνάτε". 

 

οι φωτογραφίες είναι από μια παρεούλα του διαδίκτυου, τους 40_kai.

υποψιάζομαι πως η επιλογή & τα σχόλια είναι του John Πιταροκοίλη, από Φαρακλάτα

 

  •  

    Ο Γιάννης Πρετεντέρης –το λογότυπο της χρεοκοπίας της χώρας- υπαινίχθηκε πως ο Κώστας Τζαβάρας είναι καραγκιόζης. Έχω μια απορία:

    Τους δυο κυρίους από κάτω τους έχει εκλέξει –καλώς ή κακώς- το εκλογικό σώμα. Οι τρεις μούρες από πάνω τι ρόλο βαράνε; Από πού κι ως πού απειλούν τον εκλεγμένο βουλευτή οι δημοσιογράφοι συμφερόντων Μπόμπολα;

    Οπωσδήποτε, κι ο Κώστας Τζαβάρας δεν μάσησε - τους είπε «καραγκιόζηδες», τους είπε πως αυτούς θα πάρουν με τις πέτρες και πέσανε οι μούρες τους στο πάτωμα. Βέβαια, κύριε Τζαβάρα, έπρεπε να το είχατε κάνει νωρίτερα - τώρα που τους λένε όλοι καραγκιόζηδες, είναι λίγο αργά. Τώρα που ήρθε το Famoso, κάνω κι εγώ τα τζάμια!

    Το σκηνικό παίρνει φωτιά. Οι πολιτικοί κατηγορούν τους τηλεδημοσιογράφους, οι τηλεδημοσιογράφοι τους πολιτικούς, οι δικαστές τους πολιτικούς, οι πολιτικοί τους δικαστές κλπ. Όλοι εναντίον όλων. Τώρα που κατάλαβαν πως το τέλος πλησιάζει, ο φόβος έχει φωλιάσει μέσα τους και ο καθένας προσπαθεί να σώσει τον κώλο του. Η Μαφία διαλύεται.(Πιτσιρίκος

     

  • Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά προσποιείται ότι τον αγαπά. Ο Αρίστιππος απάντησε: 
    «Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως.... τα απολαμβάνω».

  • Ένας άντρας είπε στην ερωτομανή γυναίκα του:
    «Τι θέλεις να κάνουμε, να φάμε ή να κάνουμε έρωτα».
    Εκείνη του είπε:
    «Ό,τι θέλεις,..... ψωμί πάντως δεν έχουμε».

  • Είπε κάποιος στον Διογένη:
    «Οι συμπολίτες σου σε καταδίκασαν σε εξορία».
    Και ο φιλόσοφος απάντησε:
    «Κι εγώ τους καταδίκασα να μένουν στον τόπο τους».

  • Ο Διδύμων, οφθαλμίατρος της εποχής εξετάζει το μάτι μιάς κοπέλας. Ο
    Διογένης τον βλέπει. Ξέρει ο Διογένης ότι ο Διδύμων είναι τύπος
    ερωτίλος, κοινώς γυναικάς. Και του λέγει «Πρόσεξε Διδύμωνα, μήπως
     εξετάζοντας τον οφθαλμό, φθείρεις την κόρην».

  • Επαινούσαν μερικοί μπροστά στον Άγη τους Ηλείους, γιατί ήταν πολύ δίκαιοι κριτές στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Άγης ρώτησε με απορία:
     - Και είναι τόσο σπουδαίο το ότι οι Ηλείοι μια φορά στα τέσσερα χρόνια γίνονται δίκαιοι;

  • Ένας πατέρας ζήτησε από τον Αρίστιππο να διδάξει τον γιο του. Ο φιλόσοφος ζήτησε αμοιβή 500 δραχμές. Ο πατέρας θεώρησε υπερβολικό το ποσό: «Με τόσα χρήματα», είπε, «θα μπορούσα
    να αγοράσω ένα ζώο».
    -«Αγόρασε», είπε ο Αρίστιππος, «κι έτσι θα έχεις δύο».

  • Ο Διογένης ζητούσε ελεημοσύνη απο ένα άγαλμα. Όταν τον ρώτησαν γιατί κάνει κάτι τέτοιο απάντησε:
    - Εξασκούμαι στο να μην απογοητεύομαι απο την αναισθησία των ανθρώπων.

  • Παρακινούσαν τον Φίλιππο τον Μακεδόνα να εξορίσει κάποιον που τον κακολογούσε. Ο Φίλιππος απάντησε: 
    - Δεν είστε καλά!! Θέλετε να τον στείλω να με κατηγορεί και σ' άλλα μέρη;

  • Τα "αρχαία ανέκδοτα" έστειλε ο Γεράσιμος Αντζουλάτος.

  • Βλέποντας τον τρόπο που μεταδίδονται οι «ειδήσεις», αντιλαμβάνεσαι πως η ξεδιάντροπη συμπεριφορά των ΜΜΕ και το θράσος των καναλαρχών δεν έχουν όρια. Αυτοί που δεν αποδίδουν φόρους, απαλλάσσονται από νέους φόρους, νέμονται δωρεάν δημόσιες συχνότητες και παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία κάνουν τώρα αγώνα –μαζί με τα παπαγαλάκια τους- για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αφού, βέβαια, φάγανε επί δεκαετίες παρέα με τους πολιτικούς τα πάντα και χρεοκόπησε η χώρα. (Πιτσιρίκος) 

 

 

(σκίτσο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ) 

  •