Share |

Τ.Ε.Ε.: Αποκλείουν τις τεχνικές υπηρεσίες

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.
δημιουργός:Δον Ψυχώτης

Η ΝΕ ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης αποφάσισε να προβεί σε κατάληψη των υπηρεσιών Πολεοδομίας ΤΥΔΚ Τεχνικών υπηρεσιών Δήμου την Δευτέρα 24/1/2011 και καλεί όλους τους συνάδελφους μηχανικούς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μέχρι η κυβέρνηση να σταματήσει την εξαθλίωση του επαγγέλματος του μηχανικού και να αποσύρει το σχέδιο νόμου που καταργεί τον κώδικά αμοιβών υποθηκεύοντας έτσι την ποιότητα και την ασφάλεια των κατασκευών και αφανίζοντας τον έλληνα διπλωματούχο μηχανικό.
ΝΕ TEE Κεφαλληνίας και Ιθάκης

---------

ΣΗΜ."Ι":

1. Θα αποκλείσουν υπηρεσίες, που έτσι κι αλλιώς, δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν.

Εδώ, στο ithacanet.gr δεν παίζουμε με τις συντεχνιακές λογικές.

Ο νέος δήμαρχος θέλει , όπως είναι φυσικό, να συγκεντρώσει όλες τις τεχνικές υπηρεσίες, που έχουν περάσει στην αρμοδιότητα του Δήμου σε ένα χώρο. Και αρκετοί βαρεμένοι υπάλληλοι αντιδρούν, υπολειτουργώντας.

2. Μήπως το τοπικό ΤΕΕ πρέπει να ξαναδεί το θέμα της ηγεσίας του; Δεν έχει δει και δεν έχει ακούσει τίποτα;

3. Αυτές τις μέρες, πολλά επαγγέλματα βρίσκονται σε κινητοποίηση, λόγω της "απελευθέρωσης κλειστών επαγγελμάτων".

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως η όλη διαδικασία γίνεται για να εισέλθουν ανενόχλητες οι πολυεθνικές σε κάθε τομέα της ζωής μας και να αφαιρέσουν και τις τελευταίες δεκάρες, που παραμένουν ακόμα στα χέρια αυτού που λέγεται "μεσαία τάξη".

Όμως, επί χρόνια, μια ολιγαρχική κοινωνία δομείτο , εξασφαλίζοντας την ανοχή πολλών, χάρις σε συντεχνιακές λογικές. Οι συντεχνίες είναι φαινόμενο στήριξης και συνενοχής όλων αυτών που βιώναμε χρόνια.

Τώρα, που η Ολιγαρχία νιώθει ισχυρή επιτίθεται, για να αφαιρέσει αυτά που έδινε, για τη δική της υποστήριξη.

Στον κόσμο που έρχεται είτε τον δημιουργήσει η διεθνής ολιγαρχία είτε οι δημοκρατικές δυνάμεις, τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Κανείς δεν θα βρει το δίκιο του, αν δεν ξεκινήσουν όλα από μηδενική βάση. Κανείς δεν θα σωθεί, αν συνεχίσει να λειτουργεί συντεχνιακά ή ατομιστικά.

Το 80% της κοινωνίας "περισσεύει". Το μέλλον τους δεν μας χρειάζεται.

Αντί να προσπαθούμε να σώσουμε το μαγαζάκι ή το μισθό μας, ας προσπαθήσουμε να σώσουμε τον άνθρωπο , την ευτυχία του και την ομορφιά της ζωής.

Ζητούνται άνθρωποι, όπως θα έλεγε και ο κυνικός Διογένης, κρατώντας ένα φανάρι.

Πάμε μαζί.

 

(σκίτσο: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)