Share |

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ, (από τη Σάμη): Εκατοντάδες οι λεύτεροι

 Σήμερα το κύμα των ανεξάρτητων πολιτών της ΣΠΙΘΑΣ που θεριεύει στις καρδιές μας και αποτεφρώνει αργά τους εξουσιαστές που έπνιξαν την ζωής μας… έκανε μια συγκέντρωση στο Αργοστόλι δίχως προηγούμενο!

Εκατοντάδες οι λεύτεροι, μετά της Μαρίας, την ανάγνωση της αλήθειας… ξεκίνησαν δίχως μπούσουλα να ψάχνουν το γραφείο του βουλευτή. Η απουσία του ήταν αναμενόμενη … Άλλωστε και η παρουσία του το ίδιο σημαντική υπήρξε !

Οχτώ έφηβοι δειλά πλησίασαν… μας μοίρασαν από ένα χαρτί τις σκέψεις τους . Είχαν περίεργα κουρέματα και λεύτερη καρδιά… δισταχτικά προσέγγισαν την πορεία και ενσωματωθήκαν ελπίζοντας πως έχουν θέση … πως μπορούν να μοιράσουν και να μοιραστούν στον αγώνα για τη ζωή που τους έκλεψαν… Τα παιδιά μας που δεν ξέρουν πώς αλλά γνωρίζουν πως πρέπει!

Την τελευταία στιγμή αποφασίσαμε να τερματίσουμε στην Νομαρχία. Εκεί υπήρχαν μαθητές που τραγουδούσαν μηνύματα και συγκεντρωμένοι του ΠΑΜΕ που είχαν γεμίσει με πανό γωνιές της πόλης. Όλες οι ηλικίες, όλες οι σπίθες στο δικό τους φεγγοβόλο τρεμούλιασμα…

Η σημαία της χώρας που έλεγαν Ελλάδα, πάντα μπροστά στην πορεία, ο στόχος της σκέψης και της έμπνευσης . Δεν είπαμε αντίο ο ένας στον άλλο…

Μια φωνή απ τον Μιχάλη μόνο τελευταία και δίχως να την πολύ σκεφτεί « Σήμερα ξεκινήσαμε!»

Ναι έτσι αισθανθήκαμε όλοι … να πάρουμε μέρος στο πανηγύρι που μας πρέπει !

Στο μπόι της Ιστορίας μας, και της αξιοπρέπειας!

Στο φως και στην πάλη των ιδεών που φλογάτα θα βρουν θέση και σκοπό!!!

23 /2 / 2011