Share |

Στέφανος Τζουμάκας: Η Συντηρητική Πολιτική ,οι ‘’Ριζοσπάστες’’, η Προοδευτική Πολιτική και οι στίχοι της Agelina Rain

Έχουμε βιώσει πολλοί στη χώρα   ΚΑΙ  ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ και οικονομικές κρίσεις. Έχουμε όλοι στο νου μας ΙΣΤΟΡΙΚΑ δεδομένα. Σε κάθε κρίση ,ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ όλοι.  Οι  δυνάμεις με κοινωνικές και πολιτικές αρχές , με ρίζες  , πάντα αποτελούσαν τη  βάση και τη συνέχεια.

Χρειαζόμαστε σχέδιο , στρατηγική και τακτικές. Ούτε δράση για τη δράση , με τη λογική του πικραμένου , ούτε στοχασμό για το στοχασμό, για  άλλοθι και αναδίπλωση, για ένα  νέο  ατομισμό και συντηρητισμό.

Η ΚΡΙΣΗ , βαθαίνει ,περνάει σε πιο δύσκολη φάση.

Ο ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ  μας χρειάζεται τώρα ,άμεσα, χθες. Μαζί με ΣΧΕΔΙΟ πρωτοβουλίες και δράση.

Ο Ντοστογιέφσκι έγραφε ''Ο άνθρωπος της δράσης , χωρίς στοχασμό, δεν αποτελεί μόνο ένα μέτριο πνεύμα , αλλά οδηγείται και οδηγεί σε αδιέξοδα, από τα οποία είναι προφανές ποιοί επωφελούνται.''

Η χώρα και οι πολίτες  διερχόμαστε  μια δημοσιονομική κρίση, μια κρίση , χρέους , μια κρίση δανεισμού. και ήδη  ύφεση  με ανεργία. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ μιας μονεταριστικής και νεοφιλελεύθερης  πολιτικής στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ συνολικά και όχι μόνο στη δημόσια οικονομία.

Η νεοφιλελεύθερη ηγεσία της   Ε.Ε.  και οι 23 δεξιές κυβερνήσεις από τις 27 της Ε.Ε. παρασύρουν  την Ελλάδα και  όλες τις χώρες της Ε.Ε.  σε ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ύφεση)  σε ένα εργασιακό  μεσαίωνα και σε μια εισοδηματική καταβαράθρωση εκατομμύρια έλληνες και ευρωπαίους πολίτες ,συνολικά.

ΤΩΡΑ προστίθεται μια νέα κρίση  , η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με τη άνοδο  της τιμής του πετρελαίου, μετά από   τα κινήματα εξέγερσης  στις Αραβικές χώρες , ενάντια σε φεουδαρχικά και αυταρχικά μονοκομματικά καθεστώτα και   με βασικό  προσανατολισμό την Αστικο -Δημοκρατική  και Καπιταλιστική ολοκλήρωση σε αυτές τις χώρες.

Η νέα Ενεργειακή Κρίση  θα οδηγήσει σε ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ. (Η ενεργειακή κρίση του 1973 κράτησε ΔΕΚΑ χρόνια).

Ειδικότερα , η προτεσταντική δεξιά που κυριαρχεί στην Ε.Ε.  προετοιμάζει ένα ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ μονεταριστικό , αντιαναπτυξιακό   σχέδιο ( Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας). Αν μια φορά  ήταν ΛΑΘΟΣ -και ήταν λάθος -το Μνημόνιο   ως επιλογή για την απάντηση στη  στη κρίση,  η   νεοφιλελεύθερη  λαίλαπα του μακροχρόνιου σχεδίου λιτότητας θα είναι το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας. Στην Ελλάδα το σχέδιο αυτό επιβαρύνεται με άγριες νέες περικοπές  εισοδημάτων , με περαιτέρω  μείωση της ζήτησης , καθώς και των επενδύσεων και της ανάπτυξης  και έκρηξη της ανεργίας.

Οι έχοντες καλά ζουν και ευημερούν.

Οι ελληνικές τράπεζες έλαβαν -ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ -τριάντα δις ευρ ζεστό χρήμα και ως εγγυήσεις  70 δις  ευρώ. Τα τελευταία  δέκα χρόνια είχαν κερδίσει 42 δις με φορολογική κλίμακα 17%.

Έχουν δημοσιευτεί οι πηγές εσόδων από  τη φορολογία για το 2009. Η ΛΗΣΤΕΙΑ έχει ως εξής: Από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους 74 δις ευρώ, από τους βιομήχανους 8δις ευρώ, από τους ελευθεροεπαγγελματίες 4δις ευρώ. Και μετά περιμένουν να αποπληρωθεί το χρέος και να μειωθεί το έλλειμμα!! Αναλογικά τα ίδια θα συμβούν και με τα έσοδα από τη φορολογία του 2010!

Η ΕΤΗΣΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ 40 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ δις ευρ . Η εργοδοσία απέφυγε να πληρώσει και για ασφάλιστρα 12 δις ευρώ. Ο ΦΠΑ, ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΟΣ από το 53% των επιχειρήσεων. Από το ΑΕΠ  της χώρας ,το κεφάλαιο έλαβε το 65 % του πλούτου και οι δυνάμεις της εργασίας το 35% !ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ 1990, ΕΤΗ ΣΥΝΑΠΤΑ 21!

Ορισμένοι ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΙ και  με αξίες για ΗΘΙΚΗ στη πολιτική, θεωρούν ότι τα λεφτά ''τα έφαγαν τα λαμόγια της πολιτικής, ΠΑΣΟΚΟΙ και Ν.Δ. Με μίζες , σε συμβάσεις , χρηματισμούς κλπ''. Αυτά έγιναν και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Το ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 340 ΔΙΣ ΕΥΡΩ , το ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 15,5 έως και 19,5 μαζί με νοσοκομεία (6,5 δις ευρ  ΠΑΡΤΥ  το κύκλωμα φαρμακοβιομηχανία) και άς προσθέσουμε και τα ελλείμματα της αυτοδιοίκησης αποτελούν ΤΕΡΑΣΤΙΑ μεγέθη. Τα λαμόγια μπροστά σε αυτά τα μεγέθη είναι ''Κλεφτοκοτάδες'' που ασφαλώς πρέπει να πάνε στο Κορυδαλλό.

Την ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ που φοροδιαφεύγει τα τελευταία είκοσι χρόνια -ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ- επί 40δις και δέκα δις η εισφοροδιαφυγή-ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ- και ο πλουτισμός του 20% των Ελλήνων, επί  επτά φορές -ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ-, Αυτό το τμήμα των παρασιτικώς εχόντων, ποιός θα το  πάει φυλακή;;; ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ -ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΠΑΞΕ -ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ -ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Συν  τους τοκογλύφους των ξένων και των ελληνικών  τραπεζών που ήδη έχουν λάβει πλέον των 350δις -που είναι το χρέος- από επιτόκια και τόκους υπερημερίας.

ΣΥΝΕΛΟΝΤΙ ΕΙΠΕΙΝ (Συμπερασματικά) .Αυτός είναι ο  καπιταλισμός σε κρίση, που καταστρέφει τώρα μέρος των παραγωγικών δυνάμεων(Τα νεκροταφεία των Ελληνικών επιχειρήσεων της αποβιομηχάνισης της χώρας, είναι χιλιάδες στις βιομηχανικές περιοχές). Η χώρα έχει πλέον μόνο 960 χιλιάδες επιχειρήσεις. Οι 930 χιλιάδες από αυτές έχουν μόνο μέχρι ΔΕΚΑ εργαζόμενους . Οι εργασιακές σχέσεις ανατράπηκαν , οι αμοιβές μειώθηκαν , οι άνεργοι πλησιάζουν το 1εκ 200χιλ . Κάθε χρόνο γινόταν προσπάθεια για να βρεθούν 40 χιλιάδες θέσεις εργασίας και τώρα για να αντιμετωπιστεί η άγρια αυτή εξέλιξη χρειάζονται -κάθε χρόνο- 140 χιλιάδες θέσεις εργασίας , όταν η αρνητική ανάπτυξη της χώρας καλπάζει .Το βιοτικό επίπεδο του 2008 θα  ανακτηθεί μετά το 2017 !!Και κάτω από άλλες προυποθέσεις! Η χώρα ήταν αυτάρκης σε αγροτικά προιόντα διατροφής , αλλά οι αγρότες ήθελαν καπνά , βαμβάκια και τεύτλα. Η ετήσια δαπάνη υπερβαίνει τα 6,5 δις ευρ το χρόνο για εισαγόμενα ,σκουπίδια εν πολλοίς. Από τα 500 κτηνοτροφικά προιόντα που καταναλώνουμε ,μόνο ΔΕΚΑ παράγονται στη χώρα.

Οι Πρωθυπουργοί   που κυβέρνησαν τη χώρα έχουν   ευθύνες  για ΤΡΕΙΣ   ΒΑΣΙΚΟΥΣ λόγους  και όχι μόνο γιατί δεν πάταξαν τη διαφθορά. Με τις πολιτικές τους :α) Διαλύθηκε η παραγωγική βάση της χώρας β) Η φοροδιαφυγή  ήταν από τα βασικά τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά. Αυτά τα δύο οδηγούσαν σε δανεισμούς , ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ. Και  γ )  Ήταν απαράδεκτη η  ανοχή στη  διαφθορά ,ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ   Υπουργών , Γεν.Γραμματέων , Διοκητών , Νομαρχών , Δημάρχων, Στελεχών της δημόσιας διοίκησης κ.ο.κ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΛΟΙ . Η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ είναι χαρακτηριστικό της περιόδου του Χίτλερ και του Στάλιν.

Ο ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΣ  ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ πνέει τα λοίσθια. Οι  ΕΧΟΝΤΕΣ  ζούσαν   με το 400% του εθνικού πλούτου, του  ΑΕΠ.

ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί!

Οι έχοντες κατέχουν -μεταξύ των άλλων -τα μέσα μαζικής εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού, τα ΜΜΕ. Διαθέτουν τον πολιτικό έλεγχο τμημάτων των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., και μέλημα τους είναι : Ο δικός τους φόβος, να γίνει φόβος της χώρας . Και ακόμα να προωθούν στο δημόσιο βίο πρακτικές και  φαινόμενα  ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ. Και -ως γνωστόν-  για το μόνο που δε νοιάζονται  είναι  για το  20 % ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 28%, που διαβιούσε και διαβιεί  , κάτω από το όριο της φτώχειας.

ΠΕΝΤΕ Στρατηγικές  ξεδιπλώνονται  αυτή τη περίοδο:

α)Τα κινήματα ΑΙΧΜΗΣ και ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ , των δικαιωμάτων , όπως η απεργία των μεταναστών ,όπως  το κίνημα ''δεν πληρώνω'',  που είναι στη λογική , δημιουργώ παράπλευρα γεγονότα, στη λογική ''κάθε πρόβλημα και συσπείρωση'' , στη λογική για'' τη συνειδητοποίηση των μικροαστών ριζοσπαστών'' , σε μια αντίληψη αποσπασματικών πρωτοβουλιών, ασύνδετων, χωρίς συνεκτική πολιτική  σε σχέση με τα ΚΥΡΙΑΡΧΑ προβλήματα της χώρας . Η στρατηγική του ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΥ είναι αδιέξοδη . Ιδιαίτερα  ορισμένοι που με  -εθνικιστικές κορώνες-  συμβαδίζουν με γερμανικά φόρουμ , περί επιστροφής στη δραχμή.

β)Η προβολή ότι  έχουμε ΠΟΛΕΜΟ είναι στη λογική μιας ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ επιλογής .

γ) Η  ρητορική της εγχώριας δεξιάς  σε ''αντι-μνημονιακές '' ρήσεις  ενός κόμματος με παράδοση στις πολιτικές λιτότητας στις πολιτικές του μονεταρισμού.

δ)  Η επιμονή μιας ομάδας Σοσιαλ-φιλελεύθερων του ΠΑΣΟΚ  για  τη συνεχή πρόταξη των  δημοσιονομικών έναντι της ανάπτυξης και της εξόδου από τη κρίση. Ενώ  τα αδιέξοδα του Μνημονίου  είναι και οι Μέρκελ σε μια στρατηγική  ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ του γερμανικού κεφαλαίου προς την ανατολική Ευρώπη, επιχειρεί  και  νέους εκβιασμούς για νέα περιοριστικά μέτρα , σε μια ΠΑΡΑΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ , Ευρωπαϊκή ένωση.

Η ευθύνη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι  ιστορική. Στροφή και αλλαγή πορείας. Τέλος στη Δημοσιονομική Υστερία. Στο κέντρο των εξελίξεων η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  στο σύνολο της.

ε)Η χώρα ΣΥΝΟΛΙΚΑ χρειάζεται άλλο ΣΧΕΔΙΟ, άλλη ανάπτυξη, άλλη οικονομική και κοινωνική  πολιτική, άλλη προοπτική. Τη ΔΙΕΞΟΔΟ αποτελεί : Η ΒΙΩΣΙΜΗ ανάπτυξη , η φορολόγηση και η ριζοσπαστική αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου  με βάση το  παράγειν , έχειν και κατέχειν .Και αυτό είναι εύκολο να βρεθεί .ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.

Και μια τέτοια  εξέλιξη να συμβαδίσει με αλλαγές στην Ευρώπη , όπως ήττα της Μέρκελ και του Σαρκοζί στις εκλογές του 2012, και μια συμφωνία ΟΥΣΙΑΣ στις επόμενες συνόδους του G20,ένόψει της νέας ενεργειακής κρίσης.

Ως ΕΠΙΛΟΓΟ ,

παραθέτω  στίχους της   φίλης   , από το Facebook , Angelina Rain ,που ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ανάμεσα στην ΗΘΙΚΗ  και στην ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ  πράγμα που δεν κάνουν  αρκετοί τυφλωμένοι από την έμμισθη προπαγάνδα:

 

 ''Στης αρπαγής το ξέσπασμα απορρίπτω το δήθεν, το αφού, το επειδή.

Ανήθικης έκστασης υπόλοιπο το διαιρούμενο κορμί σας και μου ζητάτε εξάγνιση. Νευροαναθρεμμένη αμμωνία αναδύεται απ’ τα θλιμμένα περιττώματα που υψώσατε κι ακόμη θαρρείτε ύπαρξη το ανεκδιήγητο.

Παραδώστε το άκουσμα στης μετάνοιας το χορό και ξεπλυθείτε επιτέλους. Το σύμπαν ...θα φτύσει τα στεγνά κουκούτσια για να φυτρώσει το μετέπειτα.

Εσείς, ούτως ή άλλως, σαπίσατε από τις ρίζες.''