Share |

ΣΠ.ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ: Οι μαυρογιαλούροι μένουν στο απυρόβλητο

 

 

 

 

 

Σπυρίδων Α. Μοσχόπουλος

Βουλευτής Κεφαλονιάς – Ιθάκης ΠΑ.ΣΟ.Κ

 

 

Αθήνα, 15/03/2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Την Παρασκευή 11/03/2011 εξεδόθη δελτίο τύπου του βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σπύρου Μοσχόπουλου, το οποίο ανακοίνωνε την ένταξη του έργου «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Αργοστολίου» στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων.

Η ανακοίνωση αυτή κατέστη σύντομα «bestseller» και έγινε αντικείμενο εκτενούς επιθετικού και άδικου (κατά την άποψή μας) σχολιασμού από τοπικά ΜΜΕ, παρότι θεωρούμε πως το δελτίο τύπου «δεν έδινε λαβές» που να δικαιολογούν τα σχόλια που ακολούθησαν.

Παρόλα αυτά και προκειμένου να γίνει απολύτως σαφές και να εξαλειφθεί η οποιαδήποτε αφορμή παρερμηνείας, αναφέρουμε πως ο βουλευτής δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση, μέσω του εν λόγω δελτίου, να οικειοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο. Το δελτίο τύπου είχε τα χαρακτηριστικά μιας απλής ανακοίνωσης, που ενημέρωνε για την ένταξη της «Αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης Αργοστολίου» στο ΠΕΠ, ενώ τόνιζε πως «το έργο μελέτησε, ωρίμασε και πρότεινε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Αργοστολίου». Επομένως δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση ο χαρακτηρισμός «μαυρογιαλούρος» που του αποδόθηκε από συγκεκριμένο δημοσίευμα.

 Άλλωστε, στην μέχρι τώρα πορεία του ο βουλευτής, δεν έχει δώσει τέτοιου είδους αφορμές.

Επιπρόσθετα ο βουλευτής συμφωνεί απόλυτα με το σχετικό μεταγενέστερο δελτίο τύπου του πρώην Δημάρχου Αργοστολίου Γιώργου Τσιλιμιδού.

·         Πράγματι, το συγκεκριμένο έργο έγινε γνωστό στο βουλευτή από τον τέως Δήμαρχο Αργοστολίου.

·         Πράγματι, το συγκεκριμένο έργο προετοιμάστηκε από τον τέως Δήμαρχο Αργοστολίου και τη Δημοτική του ομάδα.

·         Πράγματι, τα έργα ανήκουν σε αυτούς που τα προετοιμάζουν και πολύ περισσότερο στους πολίτες που δικαιούνται να τα απολαμβάνουν.

·         Πράγματι, ο χαρακτηρισμός «μαυρογιαλούρος» είναι δόκιμος και ταιριάζει σε όσους προσπαθούν να οικειοποιηθούν έργα άλλων.

 

Και τέλος, πράγματι, υπάρχουν στο νησί μας «μαυρογιαλούροι» που θα μπορούσαν να είναι αποδέκτες έντονης κριτικής, αλλά μένουν στο απυρόβλητο.

 

Από το Γραφείο Τύπου

-------------------------------------

 

ΣΗΜ."Ι": Ο βουλευτής αναφέρεται σε σχόλιο, που εντάσσεται στη γνωστή τακτική των "ανώνυμων emails, που έχει καθιερώσει η επικοινωνιακή πολιτικής της νέας τοπικής εξουσίας. (Αν νομίζουν, πως η ανωνυμία μπορεί να κρύψει τον συγγραφέα, κάνουν λάθος).

Για την ιστορία, παρέμβαση για το θέμα έκαμε και ο τ.Δήμαρχος Αργοστολίου, κ. Τσιλιμιδός.

 

(σκίτσο, άσχετο με το θέμα, αλλά πολύ σχετικό με τη ζωή μας: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ , made in Japan )