Share |

Σοφία Λουκέρη: Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας

Η Κεφαλονιά μας είναι ένα πανέμορφο νησί, με αμέτρητες ομορφιές, από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και όχι μόνο, που φημίζεται για την φιλοξενία της και την καθαριότητά της. Και αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά της, την έχουν κάνει περιζήτητη, από όσους επιθυμούν να περάσουν ποιοτικές διακοπές, είτε αυτοί είναι ξένοι είτε έλληνες.

Κάτι που φυσικά όλοι γνωρίζουμε και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε  και να νοιώθουμε πραγματικά περήφανοι που είμαστε Κεφαλλονίτες !

Μ’ αυτά λοιπόν στο μυαλό και τη καρδιά μας, θεωρώ απαράδεκτο, κάποιοι μικρόψυχοι,  σ’ αυτούς τους πραγματικά δύσκολους καιρούς, να κάνουν ότι μπορούν για να μας αποδείξουν το αντίθετο, με αφορμή κάποια μικρά και ασήμαντα περιστατικά, δίνοντας τους αδικαιολόγητη δημοσιότητα, με στόχο και σκοπό , είτε την προσωπική τους προβολή είτε την πρόκληση εντυπώσεων, για λόγους μικροπολιτικούς!

Μπορεί βέβαια, κάποιες από τις παρατηρήσεις να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (όπως πχ. αυτές που αναφέρονται στην καθαριότητα) αφού είναι γνωστό το ότι ο Νέος Δήμος Κεφαλονιάς, στερείται, αυτή τη περίοδο και πόρων και προσωπικού, οπότε είναι φυσιολογικό, δυστυχώς, να παρατηρείται κάποια μικρή καθυστέρηση στην όλη προσπάθεια αντιμετώπισης των παραπάνω προβλημάτων.  Ενώ τα όσα αναφέρονται σε συμπεριφορές και αντιδράσεις,( πέραν βεβαίως από τις γνωστές υπερβολές), αυτά δεν δημιουργήθηκαν σήμερα και είναι φυσικό να μην είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν και να εξαλειφθούν, από τη μια στιγμή στην άλλη, με μια απλή  κίνηση ενός μαγικού ραβδιού!

Το να υπερτονίζουμε όμως και να αναπαράγουμε, αυτού του είδους τις καταγγελίες , σε μια περίοδο που το νησί μας ζει και αναπνέει στους ρυθμούς του τουρισμού, προσμένοντας από τους επισκέπτες μας  πολύτιμες ανάσες ζωής, είναι σαν να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας! Αφού, ότι δημοσιεύεται σε ιστότοπους, εφημερίδες και άλλα έντυπα η ηλεκτρονικά μέσα, διαβάζεται από εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες πιθανούς μελλοντικούς μας επισκέπτες και είναι πολύ λογικό να επηρεάσει άμεσα την τελική τους επιλογή !

Θα ήθελα λοιπό, να καλέσω και τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και τους συμπατριώτες μας, επώνυμους και ανώνυμους, να αποφεύγουν τέτοιου είδους  υπερβολές και, αν και εφ’ όσον  αντιληφθούν κάτι  το επιλήψιμο, να το γνωστοποιούν άμεσα στις αρμόδιες αρχές, αποφεύγοντας «αρθρογραφίες», φωτογραφικά.. ρεπορτάζ και .. κοινωνικό-οικονομικές αναλύσεις μετά προσφορών βιβλίων κλπ..!

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος, έμπρακτη απόδειξη της αγάπης μας προς τη Κεφαλονιά μας και της έγνοιας μας για την προστασία της υγείας, της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων της  αλλά και των επισκεπτών της.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, βάζουμε τα δάχτυλα μας και μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας..   

 

15/6/2011.1

 

ΣΗΜ."Ι": Η κυρία Σοφία έχει πολύ ωραία μάτια. Εξ ού και ο τίτλος. (Το καλό να λέγεται)

Όποιος προβάλλει τα "κακώς κείμενα" είναι εθνοπροδότης. Όποιος ξαναγράψει για "τοξικά στο Ιόνιο" , που ήδη καταστρέφουν τις θάλασσες, είναι πράχτορας των εβραίων, του διεθνούς σιωνισμού, των ΗΠΑ, της τρόικας και της Ε.Ε> Α, και του φυλακισμένου Στρος Καν.

Χαιρετίσματα

(Η καμαριέρα του φτωχικού σας)