Share |

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ: Ευχαριστούμε το ΚΚΕ

Ευχαριστούμε το ΚΚΕ που μας δίνει την ευκαιρία να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, με την ανακοίνωση του «Οι "Ριζοσπάστες ξανά" λένε την αλήθεια». Ευχαριστούμε και τους ψευδώνυμους υποστηρικτές της συγκυβέρνησης, που λένε, περίπου, τα ίδια πράγματα, παραποιώντας την αλήθεια.

            Είναι κατανοητό ότι οι πολιτικές μας θέσεις και η στάση φίλων και υποστηριχτών του ψηφοδελτίου μας να τους μπερδεύουν. Δεν είναι κατανοητή, ούτε αποδεχτή, η διαστρέβλωση θέσεων και το ψέμα.

1.      Οι «Ριζοσπάστες Ξανά» είναι αυτόνομη οργάνωση πολιτών, που αποτελείται από άτομα ποικίλης πολιτικής προέλευσης. Ουδέποτε κρύψαμε ότι ο βασικό κορμός του ψηφοδελτίου είναι μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο υποψήφιος δήμαρχος προέκυψε από τις δημοκρατικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, τα δάχτυλα που έγιναν γροθιά δεν είναι όλα ίδια. Αυτό που μας ενώνει είναι τα κοινά συμφέροντα των μελών μας και του λαού, που είναι πολύ πιο σημαντικά από αυτά που μας «χωρίζουν», τις διαφορετικές απόψεις και ιδεολογίες.

2.      Αποτέλεσμα αυτής της ενότητας διαφορετικών ανθρώπων είναι η δημιουργία μιας Πολιτικής των Πολιτών, που υπερβαίνει τις κομματικές και πολιτικές διαφορές. Προϋπόθεση για την ανατροπή της αθλιότητας που βιώνουμε είναι η Ενότητα του λαού και σε αυτήν ανήκουμε και αυτήν υπηρετούμε.

3.      Ο καθένας μας έχει τη δική του άποψη, πιστεύει στη δική του πολιτική και όλοι μαζί συμφωνήσαμε να παραμερίσουμε όλα αυτά, επιλέγοντας και προτάσσοντας τα σημαντικά που μας ενώνουν: α) Απελευθέρωση Πολιτών, Δήμου και Κράτους, από το δόλιο χρέος. β) Εγκαθίδρυση (άμεσης) Δημοκρατίας, ώστε ο λαός να αποφασίζει, ενωμένος, για τις τύχες του και τη ζωή του. Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει την άποψη του και η Δημοκρατία (με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου) θα δώσει την απάντηση για το δρόμο που θα επιλέξει ο λαός, ώστε να επιτευχθούν αυτοί οι  δύο μεγάλοι στόχοι, που αφορούν το 90% του πληθυσμού.

4.      Κινούμαστε με τον τρόπο που κινήθηκε ο Ενωμένος, αποφασισμένος και αγανακτισμένος λαός στις πλατείες του 2011, όταν, από κοινού, το ΚΚΕ και οι στυλοβάτες του καθεστώτος τον λοιδορούσαν, τον χτυπούσαν και απείχαν. Δηλώσαμε ότι μας εμπνέει «η Διακήρυξη της Πλατείας Αργοστολίου», από την οποία το ΚΚΕ και οι εκπρόσωποι της τοπικής και κεντρικής συγκυβέρνησης απουσίαζαν. Εμείς ήμασταν παρόντες και δηλώνουμε συνεχιστές και υπηρέτες της μεγαλειώδους Ενότητας του εξεγερμένου λαού.

5.      Όταν κάποιοι προσπαθούν με ψέματα και παραποίηση γεγονότων και θέσεων να αντιμετωπίσουν τον «αντίπαλο», τότε κάτι δεν πάει καλά με όσα λένε:

 α) Οι ψευδώνυμοι (πλην, όμως, γνωστοί) στυλοβάτες της συγκυβέρνησης των Τραπεζιτών χρέωσαν στους «Ριζοσπάστες Ξανά» την άποψη μιας μερίδας μελών του ψηφοδελτίου μας για υποστήριξη συγκεκριμένου συνδυασμού στην Περιφέρεια. Τα μέλη μας που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν. Και τα δύο μαζί, όπως και κάθε άλλη διαφορά μας,  δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικές απόψεις μας γίνονται Ενότητα στην πράξη. Όσοι σκέφτονται με κομματικές παρωπίδες δεν μπορούν να το κατανοήσουν.

β) Το ΚΚΕ, ψευδόμενο, ανακάλυψε ότι ο Μάκης Δημητράτος ήταν μέλος της «αμαρτωλής Αναπτυξιακής». Φυσικά, ούτε για μια στιγμή δεν ήταν μέλος της και την διάλυση της έχει καταγγείλει, ως παράδειγμα αποτυχίας και ανικανότητας όλων των διαπλεκόμενων και εμπλεκόμενων στη διοίκηση της.

γ) Το ΚΚΕ, όταν γράφει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε Μιχαλάτο σε προηγούμενες εκλογές και το χρεώνει στους «Ριζοσπάστες Ξανά», κάνει ότι δεν γνωρίζει ότι ο Μάκης Δημητράτος αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξ αιτίας αυτής της απόφασης, για να επιστρέψει μετά τις εκλογές του 2012. Όταν το κόμμα έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού, εμείς ήμασταν και θα είμαστε με το λαό.

δ) Το ΚΚΕ, παραποιώντας τις θέσεις μας, γράφει ότι (ζητάμε) «πονηρά προστασία από τη «δόλια υπερχρέωση» για να υπονοήσει ότι ο λαός χρωστά τη «μη δόλια υπερχρέωση». Το «κατά του Μάαστριχτ και της Ε.Ε.» ΚΚΕ ουδέποτε είπε την αλήθεια στο λαό (όπως και όλα τα κόμματα): Ότι και η τελευταία δεκάρα που έχουμε στην τσέπη μας ή χρωστάμε οφείλεται στο γεγονός ότι το χρήμα είναι μονοπωλιακή ιδιοκτησία ιδιωτικών τραπεζών. Εξ αυτού του λόγου, εμείς θεωρούμε ότι το σύνολο του χρέους πολιτών και κράτους είναι δόλιο, ψεύτικο και προϊόν κατασκευασμένης υπερχρέωσης. Άλλοι είναι οι «πονηροί». Αυτό εμείς το λέμε Πολιτική των Πολιτών (και όχι των κομμάτων) και διεκδικούμε την απελευθέρωση πολιτών και Πατρίδας από το δόλιο χρέος. Θέλουμε το χρήμα, είτε ευρώ είτε δραχμή ή ότι άλλο, να γίνει, με κοινή συμφωνία, δημόσιο εργαλείο, δημοκρατικά διαχειριζόμενο. Έτσι, όπως το είπε ο Αριστοτέλης και όπως γινόταν στις δημοκρατικές πόλεις της αρχαίας Ελλάδας (Ας ανατρέξετε στην ιστορία των «Ξύλινων τειχών» του Θεμιστοκλή, για να δείτε πώς η Εκκλησία του Δήμου διαχειριζόταν και αποφάσιζε τι πρέπει να γίνει με το ασήμι και το νόμισμα που παρήγαγε το Λαύριο).

Αν δεν έλεγαν κάτι τέτοια δεν θα ήταν ΚΚΕ. Δεν θα ήταν στυλοβάτες μιας απάνθρωπης συγκυβέρνησης.

Προχωράμε με αυτά που μας ενώνουν. Στην Κεφαλονιά, οι Ριζοσπάστες γράφουν, ξανά, Ιστορία. 

 

γραφείο τύπου

ΜΠΟΖΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ