Share |

Προεκλογικός πυρετός . Η επιστροφή των αθλίων ημών

  • Ιδρώσαμε. Ένας μισθοσυντήρητος κάλυψε το κόστος αναβάθμισης του ithacanet κι ένας ακόμα βοήθησε για να μη φορτωθεί μόνος το κόστος.
  • Χάσαμε και τους δύο υπολογιστές μας. ΄Ενας φίλος μας έκανε πίστωση και αποκτήσαμε άλλον (ωραίος είναι). Ένας φίλος ζήτησε να καλύψει το κόστος, αλλά τον έχουμε στο στόχαστρο, εδώ και τρεις αναρτήσεις και δημοσιεύσεις, στο ithacanet και στο Νυστέρι. Δεν θα αισθανόμαστε καλά, να του τα "χώνουμε", πληκτρολογώντας με δικά του έξοδα. Ευχαριστούμε, έτσι κι αλλιώς.
  • Η Χρυσή Αυγή ανέλαβε καθήκοντα καθαριότητας και απολύμανσης. Διαπίστωσαν, πως η από χρόνια κατασκήνωση των τσιγγάνων αποτελεί εστία μόλυνσης έχει  στείλει στο νοσκομείο δεκάδες ανθρώπους με βαρειές ασθένειες, από τη χρήση των δημοτικών χημικών τουαλετών και τα απλωμένα στα σύρματα ρούχα. Επενέβησαν, αποτελεσματικά,  και αφού δεν το κάνει ο δήμαρχος τους, απομάκρυναν τους αλλόφυλους έλληνες από τον τόπο εγκατάστασης. Τα παιδιά μας δεν θα κινδυνεύουν, πλέον στον παιδότοπο των Λυκιαρδοπουλάτων.
  • Εμείς, σπεύδουμε να τους βοηθήσουμε, καταγγέλοντας, ότι επαγγελματίες, ψηφοφόροι και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής (αλλά και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων), απασχολούν μετανάστες και λαθρομετανάστες, οι οποίοι, ως γνωστόν, είναι φορείς μολυσματικών ασθενειών, κατόχους ύποπτων βιβλιαρίων υγείας. Παρακαλούμε, η επόμενη επιχείρηση να αφορά όσους δεν είναι συνεπείς με τις αρχές της εθνοκάθαρσης και της απελευθέρωσης της χώρας από τους κατακτητές της.
  • "Θέμα" έγιναν τα δημοσιεύματα ithacanet και Νυστεριού, για τις αεροπορικές εταιρείες "low cost", σε συνάντηση συνδικαλιστών του επαγγελματικού κόσμου. Κάποιος είπε να κάνουν οργανωμένη προβολή αντίκρουσης των όσων γράψαμε. Και κάποιος "ψυχραιμότερος" απάντησε: "Και τι να πούμε; Μήπως είναι ψέματα";
  • Το ΚΚΕ μας έβρισε: Σε τοπική ανακοίνωση του, μας αποκάλεσε "αντιμνημονιακούς" και πολύ μας τσάντισε. Απόσπασμα:

"Πληθαίνουν όσο πλησιάζει η κάλπη οι δηλώσεις και τα δημοσιεύματα, με τα οποία τα αστικά επιτελεία και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου αποκαλύπτουν την επιδίωξη τους  για αποδυνάμωση του ΚΚΕ, κάτι που είναι διαχρονικός στόχος του συστήματος. Όλοι αυτοί σε διατετεγμένη υπηρεσία, κάνουν επίθεση με αθλιότητες και ψέματα ενάντια στο κόμμα...

Στη συνέχεια, αναφέρεται στους Στέλιο Σταυρίδη, Ανεξάρτητους Έλληνες, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Κώστα Ζαπάντη, και μας αφήνει τελευταίους:

"Το "αντιμνημονιακό"  ithacanet δίνει "ρέστα" στην διαστρέβλωση της ιστορίας και στην αντι-ΚΚΕ λάσπη. Έχουν το θράσος να συγκρίνουν το βουλευτή που εκλέχτηκε με την ΕΔΑ στην Κεφαλονιά το 1958 (και με θέση ενάντια στην τότε ΕΟΚ) με την "αριστερά του καναπέ", της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των μονοπωλίων. Χυδαιολογούν: ότι "το ΚΚΕ είναι η τελευταία ελπίδα του καθεστώτος για να μην κυβερνήσει ποτέ ο λαός" και ότι "ΚΚΕ-Χρυσή Αυγή θα είναι τα τελευταία δεκανίκια του συστήματος"!!! ..."

Και πάει παρακάτω, δίχως εμάς ή μάλλον με εμάς μέσα:

"Συντονισμένα κάνουν τα πάντα για την εκλογική συρρίκνωση του ΚΚΕ. Είναι αδίστακτοι στα σενάρια που φτιάχνουν για να πλήξουν το ΚΚΕ, που τους κάθεται στο λαιμό, επειδή δεν μπορούν να το βάλουν στη στρούγγα της διαχείρισης και να γίνει του χεριού τους..."

  • Ολέ!! Ζήτω!! Ουράα!! Heil!!
  • Το "αντιμνημονιακό" μας χάλασε. Κατά τα άλλα, έχει δίκιο. Κάθε πρωί, εμείς οι άνεργοι και πτωχοί άθλιοι, βγαλμένοι από τα βιβλία του Βίκτωρος Ουγκώ, του Καρόλου Ντίκενς και των έργων των απυρόβλητων ραπεζιτών και  Γαποβενιζελοσαμαράδων, συντονιζόμαστε και διατελούμε σε "διατεταγμένοι υπηρεσία", γράφοντας κατά του ΚΚΕ και όλων των άλλων καθεστωτικών  κομμάτων (ΟΛΩΝ, δίχως "μνημονιακή" ή "αντιμνημονιακή" εξαίρεση). Πάντως, εμείς οι οι βολεμένοι και πλούσιοι αστοί, είναι αλήθεια πως "είμαστε αδίστακτοι στην εκπόνηση σεναρίων":
  • ΚΚΕ - Χρυσή Αυγή, ίδια γεύση, ίδια μήτρα. Τι διαφορά έχει η "καθαρότητα της Φυλής", από την "καθαρότητα της ιδεολογίας"; Μόνο, στο δεύτερο συνθετικό της φράσης.  Το νόημα, όμως, είναι το ίδιο και δεν αφορά μόνο δύο κόμματα: Στο όνομα της καθαρότηταςδεν πρέπει να μολυνθούμε από την πολλή συνάφεια με αλλόφυλους, αλλόθρησκους και αλλόδοξους. Κοινή μήτρα όλων των "καθαροτήτων" ο σκοτεινός ιδεολογικός, πολιτικός και φιλοσοφικός βορράς, ενάντια στα ηλιόλουστα, πλουμιστά  και πολύχρωμα λειβάδια της ελληνικής φιλοσοφίας. Της φιλοσοφίας που έδωσε το νόημα στη λέξη "άνθρωπος".
  • Στόχος όλων των "καθαροτήτων" είναι το "διαίρει", ώστε να διατηρείται το "βασίλευε" όλων των ολιγαρχιών. Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ τυγχάνει να είναι πολιτικοί πράκτορες της απολύτως ολοκληρωτικής και απάνθρωπης εκδοχής της ολιγαρχίας. >Είναι ολιγαρχικοί, φύσει και θέσει και με βάση τα πολιτικά πιστεύω και τα δικά τους λόγια.
  • Επειδή, ως γνωστόν, οι έμμισθοι πραιτωριανοί του καθεστώτος αποτελούν σημαντικό παράγοντα της "ταξικής" και "εθνικής" πάλης, για την απελευθέρωση των ελλήνων, αμφότερα τα προαναφερθέντα κόμματα, σπανίως συγκρούονται με τα ματ και συνήθως από λάθος κάποιων θερμόαιμων "κασιδιάρηδων". Πιο συνηθισμένη είναι η συνεργασία, ενάντια σε κάθε ένα που βρίσκεται απέναντι στο καθεστώς.
  • (Για όσους δεν τον ξέρουν, ακόμα, ο κύριος στον κύκλο ήταν για λίγο και θα είναι βουλευτής της Χ.Α., ...σε λίγο)
  • Δέρνει η μια και δέρνει ο άλλος.... και μαζί τα ΜΑΤ. Ποιος θα μας πρωτοπλακώσει.
  • ΝΑΙ. Είμαστε αδίστακτοι δημιουργοί σεναρίων. Μόνο, που τα κατεβάζουμε από την γκλάβα μας.
  • Και μια και μας έθιξε τις ιστορικές μας γνώσεις: Η "αντιμονοπωλιακή και αντιεοκική" ΕΔΑ είχε στηρίξει, δια της μεθόδου της απόσυρσης υποψηφίων, την εκλογή του Γεωργίου Παπανδρέου, παππού, στις εκλογές του 1964. Και νομίζουμε πως ούτε το ΚΚΕ θα θέλει να θυμάται την συγκυβέρνηση Μητσοτάκη - ενιαίου "συνασπισμού". Είχαν, αμφότεροι, θεωρηθεί προτιμότεροι από την σημερινή "αριστερά του καναπέ".

Νάναι καλά ο υπολογιστής μας, που μπορούμε να γράφουμε, ως ότου τις φάμε (αλλά και μετά το ξύλο). Ανοίχτε, ξανά, τις φυλακές της Άσου, με εθελοντική καθαριότητα και εργασία.Να είμαστε κοντά. Μάλλον, αυτές  οι   σκέψεις του ΚΚΕ για μας , είναι που οδήγησαν έναν παλιό φίλο, να αρνηθεί να έλθει ως μάρτυρας υπεράσπισης μας, ενάντια στις ρουφιανιές των πράσινων κουκουλοφόρων. Εμείς, πάντως, δεν είμαστε άφιλοι.

 

Και, μη ξεχνάτε, "η εργασία απελευθερώνει" (επιγραφή εισόδου στο Άουσβιτς).

Ή το άλλο, από την "Ισβέστια", 20-12-1937: "μέχρι τώρα όλος ο κόσμος πίστευε ότι σ' αυτές τις περιοχές ( σημ. "Ι":Σιβηρία), οι εργάσιμες μέρες δεν είναι πάνω από 100 το χρόνο γιατί το χειμώνα το θερμόμετρο κατεβαίνει 50 βαθμούς κάτω από το μηδέν και όμως οι εργάτες απόδειξαν ότι μπορεί να δουλεύει κανείς όλο το χρόνο χωρίς διακοπή!"

Έχει πολύ σημασία, που πολλοί δεν βγήκαν ποτέ, από αυτά τα ωραία μέρη της "απελευθερωτικής" εργασίας; Δεν μοιάζουν σε τίποτα;

ΑΥΤΟ είναι το όραμα της "νέας", πλην όμως παμπάλαιης, ολιγαρχικής  τάξης πραγμάτων. Από συστάσεως της πόλης και της πολιτικής, ένα είναι το δίλημμα και είναι διαχρονικό: Ολιγαρχία ή Δημοκρατία; (με την αρχαιοελληνική σημασία των λέξεων). Και , με δικά σας λόγια, ούτε το ένα ούτε το άλλο πολιτικό σχήμα είναι με τη δημοκρατία. Είσθε οπαδοί των καθεστώτων, όπου οι ολίγοι (ποσοτικώς και ποιοτικώς) πρέπει να κυβερνούν. Και κάνετε ότι μπορείτε, για τη διατήρηση αυτού του status qvo. Μοιάζετε κι ας το κρύβετε. (Από κοντά , οι υπόλοιποι).

 

(Τελικά, δεν είναι να μας χαρίζουν υπολογιστή, με αυτά που γράφουμε. Ας μη μας αποκαλούσαν "αντιμνημονιακούς" και διαστρεβλωτές της ιστορίας. Τόχουμε σύστημα) .

 

Ωραίες ατάκες, από το twitter και καλό βόλι, αύριο  :

...Στην Ελλάδα και σε χώρες σαν κι εμάς, εκείνο που είναι χαρακτηριστικό, είναι ότι πάση θυσία έχουμε ανάγκη να προστατεύουμε τις ιδέες μέσα από τις οποίες παίρνουμε την εικόνα του εαυτού μας. Και προκειμένου να είμαστε καρφωμένοι σε αυτές τις ιδέες, παραγνωρίζουμε την πραγματικότητα.

- Και αυτές οι ιδέες έχουν βάλει ένα τεράστιο Χ πάνω στη λέξη συνεργασία. Ετσι δεν είναι;

- Εννοείται, γιατί η ιδεολογία θέλει καθαρότητες. Ενώ η πραγματικότητα, δηλαδή η δημοκρατία, θέλει θεσμούς και συναινέσεις. Η ιδεολογία αποκλείει το αντίθετο, ενώ εμείς χρειαζόμαστε τα αντίθετα να συναιρούνται χωρίς να αυξομειώνονται. Χρειαζόμαστε συνθέσεις! Και η εποχή το ζητάει...

    Από συνέντευξη Στέλιου Ράμφου στον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΗΛΑ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2188920

 

(Στην πρώτη εικόνα, ο γνωστός ύποπτος, αυτοβιογραφούμενος: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)