Share |

Παίζουν με την άγνοια και την αδιαφορία του κόσμου

Ιχθυοτροφεία - υγεία - περιβάλλον.

Κάποιοι εκμεταλλεύονται είτε την άγνοια είτε την αδιαφορία του κόσμου, για να φορτώνουν ανενόχλητοι με ψέματα τη ζωή μας. Η ερωτησούλα μας, αν και ρητορική, είναι σαφής και έχει συγκεκριμένους παραλήπτες:

Ο φασίστας Μπους - father έστειλε στον Ωκεανό τις ιχθυοκαλλιέργειες των ΗΠΑ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Τρελλάθηκε ή έγινε οικολόγος, ξαφνικά;

Ας απαντήσουν και ας αφήσουν το παραμύθι, με τις "θέσεις εργασίας, που θα χαθούν".

 

Σαφέστατη, για τα παιχνίδια που παίζονται,  ήταν και η τελευταία καταγραφή στο opengov της ομάδας "ΚΟΛΠΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ SOS" (πιάνει και μας λίγο):

Φίλοι, Σας ευχαριστούμε για τον αγώνα σας. Να είστε σίγουροι ότι είναι δίκαιος. Παλεύουμε ένα φοβερό κατεστημένο. Ασκούν πολιτικές πιέσεις και απειλούν τους εργαζόμενους τους με απολύσεις εάν εφαρμοστούν σωστά οι προδιαγραφές μιας πραγματικά βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας. Παίζουν με τη ζωή τους για το κέρδος και αδιαφορούν για το περιβάλλον. Λύσεις υπάρχουν. Ελπίζουμε ότι δεν θα κλείσει τα ματιά του το Υπουργείο και δεν θα αφήσει να συνεχιστεί η ρύπανση σε κόλπους, σε ευαίσθητα οικοσυστήματα και κορεσμένες περιοχές. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Εμείς παραμένουμε μάχιμοι και δεν θα αφήσουμε κανέναν να συνεχίσει την υποβάθμιση μιας ολόκληρης περιοχής και ενός φανταστικού κόλπου.

 

Αν αρχίσουμε να προβάλουμε διάφορες δηλώσεις συμπατριωτών , που "έπαιξαν" στο Opengov , θα περνούσατε ωραία. Περιμένουμε απάντηση στο πρώτο ερώτημα και το απευθύνουμε, κυρίως στην ηρωική ΤΟ ΠΑΛΙΚΗΣ.  Η υπόθεση δεν είναι της πλάκας. Είναι αυτό που γράφει η ομάδα SOS.

 

ΥΓ. Ο μόνος Δήμος που δεν πήρε θέση για το θέμα ήταν ο Δήμος Κεφαλλονιάς. Τα τηλεφωνήματα , στα οποία υπακούει, δεν περιελάμβαναν το θέμα.

 (Πήρε, όμως, θέση ο αντιδήμαρχος κ. Θεοφιλάτος).

Και με την ευκαιρία: Κύριε Δήμαρχε, με εκείνη την παραίτηση που υποσχέθηκες στο λαό της Κεφαλλονιάς, με αφορμή την απόφαση της ΕΔΕΛ, τί έγινε; Με δικό σου (λέμε τώρα)  Δελτίο Τύπου , είχες εξαγγείλει "παράδοση κλειδιών" , σε περίπτωση που η ΕΔΕΛ έπαιρνε αρνητική απόφαση. Ε, αν δεν το έμαθες, πήρε αρνητική, για το λαό σου, απόφαση. Τα κλειδιά σε ποιον τα έχεις δώσει και δεν τα βρίσκεις;

 

Κάποια στιγμή, όταν μας το επιτρέψει η ροή των θεμάτων και ο χρόνος μας θα βάλουμε τις παρεμβάσεις των υποστηρικτών του κ. Γερουλάνου, όσους τουλάχιστον είχαν ονοματεπώνυμο, όπως ο εξαιρετικός κ. Βλάχος.

 

 

(φοτό: Στελλα Λιάτου)