Share |

Ο οικονομολόγος- επικοινωνιολόγος- εκκολαπτόμενος υποψήφιος βουλευτής: "Πτωχεύσαμε πολιτικά"

Του Παύλου Παπαδάτου*

Το πραγματικό έλλειμμα, συμπεριλαμβανομένων και των απλήρωτων οφειλών του δημόσιου προς τον ιδιωτικό τομέα είναι 13%! Τώρα, πότε θα βρεθεί η χώρα με πρωτογενές πλεόνασμα, Κύριος οίδε. Με ύφεση της τάξεως του 6%, είναι φυσικό ότι ούτε το χρέος αλλά ούτε και το έλλειμμα αντιμετωπίζεται.   Μείωση του κράτους και αύξηση επενδύσεων, ίσως βοηθούσε. Η κυβέρνηση όμως δεν μπορεί να ελέγξει ούτε το βαθύ ΠΑΣΟΚ ούτε το βαθύ κράτος και σίγουρα δεν γνωρίζει πως να άρει τα εμπόδια που δυσχεραίνουν τις επενδύσεις. Εξ άλλου κανείς δεν επενδύει σε μία υπό πτώχευση χώρα.

Το απίθανο ελληνικό κράτος έχει θεσμοθετήσει – και πληρώνουμε- 600 διαφορετικούς φόρους και εισφορές! Τα γρηγορόσιμα και τα λαδόσιμα δεν υπολογίζονται. Όποια συντεχνιακή ομάδα μπορεί και ασκεί πίεση, επιβάλλει τη δική της εισφορά! Η οικονομική μας πτώχευση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής μας πτώχευσης. Εκεί που μας οδήγησαν, ο δρόμος της οικονομικής μας πτώχευσης είναι μονόδρομος.

Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τη βασανιστική και ενίοτε αναποτελεσματική για τη χώρα μας συνταγή της τρόικα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δίνουμε το 15% του ΑΕΠ στην εξυπηρέτηση του χρέους μας, το οποίο ποσοστό θα αυξάνεται όσο αυξάνεται και η ύφεση. Αν και είναι λογική η θέση του κυρίου Παπακωνσταντίνου, ότι το όφελος της αναδιάρθρωσης θα είναι πολύ μικρότερο από την ανυπολόγιστη ζημιά που θα προκαλέσει, εν τούτοις, εκεί που μας οδήγησε άλλη επιλογή δεν έχουμε.

Οι διαρροές τύπου Spiegel θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητα των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες μάλιστα βρίσκονται αντιμέτωπες με καθυστερημένα δάνεια ύψους 31 δις και είναι αποκλεισμένες από τις διεθνείς αγορές. Οι βάσεις για τη σημερινή οικονομική εξαθλίωση και αποβιομηχανοποίηση της Ελλάδας τέθηκαν στη δεκαετία του 1980.

Κανένας άλλος ευρωπαϊκός  λαός δεν έχει θυσιάσει τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και δεν βασανίζεται τόσο πολύ όσο εμείς σήμερα, χωρίς καν ορατό όφελος. Άλλο μάθημα δεν μας χρειάζεται. Οι συνέπειες που υφιστάμεθα είναι χειρότερες από αυτές της πτώχευσης. Ούτε ο κύριος Σόρος, ούτε ο κύριος Ρουμπινί μπορούν σήμερα να μας σώσουν. Το ΔΝΤ ας αλλάξει άμεσα τη συνταγή. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να την αλλάξουμε μόνοι μας.

*Ο Παύλος Παπαδάτος είναι Οικονομολόγος – επικοινωνιολόγος.
ΠΗΓΗ:  «Real News»

---------------------------

ΣΗΜ."Ι": Είδαμε τη μεγάλη έγνοια του κ. Παύλου για τις τράπεζες.

Μήπως, ο κ. Παύλος μπορεί να μας πει πόσα χρήματα έχουν λάβει , σε μετρητά και εγγυήσεις του δημοσίου, οι τράπεζες; Μήπως, έχουν πτωχεύσει και τις "στηρίζουμε" , με 108 δις ευρώ, που τα δίνει αυτό το άθλιο κράτος (τα 28 πρόλαβε να τα δώσει η ΝΔ) , ενώ την ίδια ώρα, μας τρώει τις σάρκες, επειδή "δανειστήκαμε" 110 δις; ; ;

Μήπως, να αφήσουμε τις ανοησίες "περί κακού κράτους" και να πούμε στο κράτος να μη δίνει άλλα λεφτά στις τράπεζες;

Μήπως, το κράτος για λόγους ισονομίας, πρέπει να δώσει και στις κατεστραμένες μικροεπιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τους απλούς πολίτες την εγγύηση του, τώρα, που δυσκολεύονται, όπως το κάνει και με τις τράπεζες;

Τι θα λέγατε, κ. οικονομολόγε,  για ένα πάγωμα χρεών ιδιωτών, επιχειρήσεων και νοικοκυριών και χάρισμα χρεών, όπως αυτό που έκαμαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προς το Μέγαρο Λαμπράκη - Μουσικής;

Είμαστε βέβαιοι, πως θα μας πείτε πως θα καταστραφούν οι τράπεζες. Αλλά, σαν σπουδαίος οικονομολόγος που είσθε, θα έπρεπε να ξέρετε πως είναι πτωχευμένες από χρόνια και τις συντηρεί το κόμμα σας, παρέα με το ΠΑΣΟΚ. 

(Να πάτε να δείτε το ντοκυμαντέρ : ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ/ DEBTOCRACY. Έχει πλάκα).

Μήπως, μπορείτε να μας πείτε, αν επιμένετε στις απολύσεις ("μείωση" το λέτε) του 20% των δημοσίων υπαλλήλων;

Για την "αξιοποίηση" της δημόσιας περιουσίας, δεν σας ρωτώ. Συμφωνείτε με την κυβέρνηση.

Μια και ανησυχείτε, για τους πολλούς φόρους, συμφωνείτε με την κατάργηση των έμμεσων φόρων, που είναι ομολογουμένως κοινωνικά άδικοι;

Πώς σας φαίνεται η ιδέα να φορολογούμε τους πλούσιους; Άδικο δεν είναι να βρισκόμαστε στην πιο κάτω κατάσταση; Τι γνώμη έχετε γι' αυτή τη σύγκριση;

Current taxes on income wealth etc (% ΑΕΠ)
Ελλάδα 7,9% - ΕΕ27 13,4% - ΕΕ16 12,5%

Αίσχος!!!! Το κακό κράτος δεν φορολογεί τους πλούσιους.

Τι θα λέγατε να αυξήσουμε τις δαπάνες στην υγεία, την παιδεία, τις συντάξεις και τους μισθούς; Δείτε εδώ τι γίνεται. Πολύ κακό.

Ο κακός χαμός, με αυτό το άθλιο κράτος. Εμείς συμφωνούμε να το καταργήσουμε και να το "ιδιωτικοποιήσουμε" : Να το κάνουμε πολυμετοχική εταιρεία. Τι λέτε, κ. επικοινωνιολόγε, οικονομολόγε;

Και οι βουλευτές να καταθέτουν το σύνολο του μισθού τους, στην τοπική κοινωνία. Να δουλεύουν εθελοντικά και να πληρώνουν από τη τσέπη τους. Έτσι κι αλλιώς, θα είναι άχρηστοι. Δε χρειαζόμαστε νομοθετικό σώμα, όταν νομοθετεί ο λαός.

Εσείς δεν θα έχετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, γιατί είστε επιτυχημένος και πλούσιος.

Όσο για την "πολιτική πτώχευση", τη θυμάμαι κάθε φορά που βλέπω τη φωτογραφία σας. (Και του κ. Μοσχόπουλου, του κ. Παρίση, του κ. Κοτσιλίνη. Δεν είστε η μόνη συμβολή στην πολιτική μας πτώχευση).

Και μια και αναφέρατε, την "πολιτική πτώχευση", ας καταργήσουμε αυτούς που το έπραξαν. Τι θα λέγατε για ένα πολίτευμα, όπου οι πολίτες θα νομοθετούν, δίχως αντιπροσώπους; Δημοκρατία το λένε.

 

ΥΓ. Άμα έχουμε καιρό, θα ασχολούμαστε με τα πολιτικά φληναφήματα των οικονομολόγων - επικοινωνιολόγων. Έτσι κι αλλιώς, τόσες ερωτήσεις έχουμε κάμει και απάντηση δεν είδαμε.

Μήπως, πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Ανουσάκη, τι έλεγαν  κάποιοι συμπολίτες μας, κάποια χρόνια πριν,  για τις ευγενικές προσφορές των "επικοινωνιολόγων"; 

Μήπως, πρέπει να συμφωνήσουμε πως ένα απο τα αίτια της "πολιτικής πτώχευσης" είναι το ψέμα; Και να αποδείξουμε ποιοι είναι οι ψεύτες.

Θα τα πούμε, από Τρίτη, εκτός κι αν μας εκνευρίσετε.

 

Να μη το ξεχάσουμε:

Σημείωση
"Προς το παρόν ας έχει καλά ο θεός τον κύριο Τρισέ που έχει δανείσει 100 δις ευρώ τις ελληνικές τράπεζες και έχει αγοράσει άλλα €40 δις ελληνικά ομόλογα.  Αυτός, μας δίνει οξυγόνο. Εμείς θα δώσουμε μία ανάσα στον εαυτό μας;"
 Παύλος Παπαδάτος,  οικονομολόγος – επικοινωνιολόγος

 

(σκίτσο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

 

-------------------------------------

Από την "μυστική ομάδα" ΑΔΕΙΟΣ ΚΑΔΟΣ (για χαλάρωμα):

Ημερίδες,χοροσπερίδες
φόνοι μυστήριο.
Ηχητικές μπάντες,ψυφιδωτά τύπου gaudi,
και λιπόσαρκες,γαλήνιες καμπαρετζούδες
συμπαρουσιάστρες.
Λαολάγνοι ερμηνευτές σε σκύλάδικα
απομόνωσης,ραντίζουν αρώματα
για να αποφύγουν τη βρώμα της σήψης τους.
Ρίχνονται στον αγώνα που στήνουν τα λόγια κι οι ήχοι
φυλακισμένοι στο μεγαλείο της έπαρσης.
Blues kaι jazz σε καφενεία που ζουν τον έρωτα της γειτονιάς
ενος φοβου λίπους και σιχαμένης
σκυταλοδρομίας του ανέφικτου.
Προικολάτρες σκατόψυχοι που ζείτε
από μαζικές εκτελέσεις ανυποψίαστων
εθελοντών Ειρηνοποιών σαλτιμπάγκων.
Διατροφές υγειηνής αμμωνίας
που παλεύεις να τσουβαλιάσεις
μια ολόκληρη ζωή,πουλώντας περιθώριο
με άρωμα εξωτικής παπάγιας απο το Μπαλί.
Ουρσουλίνες καλόγριες διδάσκουν την φιλαυτία
της ύπαρξης μέσω κρυογονικής μεθόδου,
πασαλείφοντας με σοκολάτα τα άνευρα μπούτια τους.
Χρηματιστές με of shore μεγενθυντικές λαπαροσκοπικές
ιδιοτροπίες και αχαλλίνωτα λόγια παραχάραξης
και αμετριοπάθειας.
Ψηφιδωτές αναλύσεις,παστωμένες
με σκυλίσια υπομονή,σαν αβουτύρωτο
υπόθετο.
Σκαπανείς της αγάπης και της αναρχικής
συντέλειας του κόσμου των παραισθήσεων,
ψαχουλεύουν μέσα μου τα βλαστοκύτταρα
των ονείρων χαρτογραφόντας τον πόνο.
Μεσήλικες Μεσαλίνες
κρυφοκοιτούν μέσα από
το ψέμα τους και ανεγείρουν
στρατευμένα ηθικά για την σύλληψη
της φρίκης.
Μακαριστοί φρενοβλαβείς προβοκάτορες
πάστορες της αλήθειας ψέλνουν εκοφαντικούς
ύμνους σε παγκάκια και στα περίπτερα της
πλατείας.
Junkie ψυχές φιλλομετρούν φραγκοδίφραγκα
ψύγματα απιστίας και ελειπής μίσθωσης
μιας ασύμφορης δόσης.
Εθυμικές αλκοόλες που παραβγαίνουν
σε φυλαργυρία,και χορευτές με πιστοποιημένες
προελεύσεις στις αποχρώσεις των πεζοδρομίων
γυρίζοντας νύχτα προς νύχτα ζητώντας το
αμείραστο μεγαλείο του χρόνου.
Στραπατσάρετε η φυγή,σβήνει
χωρίς έλεος και μένει ένα κομμάτι
πριν απο το θάνατο.... Βασίλης Π.