Share |

Ο Άνθρωπος της χρονιάς

δημιουργός:Δον Ψυχώτης

 

Δεν είχαμε και πολύ όρεξη να το κάνουμε.

Αλλά μας εμπνέουν τα γραπτά άλλων.

Οι δικές μας σκέψεις, λοιπόν, για την ανθρωπιά και το αντίθετο της.

 

 

  • Άνθρωπος της χρονιάς:

Με το "Α" κεφαλαίο. Πολύ κεφαλαίο.

Δήμητρα Κρίκου . Μια λιμενικός που έπεσε στα παγωμένα νερά του Γενάρη, για να σώσει μια γυναίκα που πνιγόταν. (Ούτε φωτογραφία της δεν έχουμε. Ήταν ένα ασήμαντο περιστατικό)

 

  • Αχυράνθρωπος της  χρονιάς:

Αλέξανδρος Παρίσης (Συγνώμη δήμαρχε. Ρώτησε μας , ιδιαιτέρως)

 

  • Πολιτικός της χρονιάς:

Διονύσης Λυκούδης. Είναι καιρός η σεμνότης να μην κρύβεται στα παρασκήνια. Ας μάθουμε να λέμε τα πράγματα, με τ' όνομα τους. Είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών. Εμπνευστής βασικών επιλογών, καθοδηγητής, οργανωτής και κειμενογράφος ωραίων ανακοινώσεων. Δεν ήταν μόνο που στήριξε και οδήγησε σε νίκη τον Παρίση. Ήταν που μοίρασε ωραία την τράπουλα. Δεν πρέπει να υπάρχει στη νεώτερη πολιτική ιστορία, άνθρωπος, που διαχειρίστηκε και στήριξε 4 ψηφοδέλτια, για να οδηγηθεί εκεί που ήθελε. (Φόρτες, Γαλιατσάτος, Παρίσης, Μιχαλάτος)!!! Respect.

(Όποιος νομίζει πως υπερβάλλουμε, ας ρίξει μια ματιά στην εφημερίδα "Ανεξάρτητος" και στο ποιους στήριξε ή χάιδεψε. Άμα βρείτε κακιά λέξη για τους πιο πάνω, να μας το πείτε).

 

  • Γνήσιος της χρονιάς:

Γιάννης (Γιάνναρος) Κασσιανός. Για τη χρονιά που πέρασε και για όλες τις επόμενες. (κύριε δήμαρχε Κεφαλονιάς, δεν είστε γνήσιος, όταν σας γράφουν άλλοι αυτά που λέτε ή ανακοινώνετε.) Ο κ.Γιάννης Κασσιανός, ως τώρα, έχει γίνει διάσημος, γιατί γράφει όπως σκέφτεται. Εϊναι αυθεντικός κι ελπίζω "να μη τον χαλάσουν" όσοι του λένε πως παραβιάζει νόμους και κανόνες.  Είναι γνήσιος.

 

  • Θεωρητικός της χρονιάς:

Ο συγγραφέας των ανακοινώσεων του κ. Παρίση.

 

  • Loosers της χρονιάς:

Η τοπική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συλλογικά. Έκανε ότι μπορούσε για να χάσει από τον Δ.Λυκούδη, τον κ. Σπ.Σπύρου, τον Σωτ. Κουρή και τη διαλυμένη και σπαρασσόμενη Ν.Δ. .  Είναι πραγματικό κατόρθωμα.

Να το επαναλαμβάνουν συχνά.