Share |

Οφειλέτες: Όχι άλλη κοροϊδία. Χάνουμε περιουσίες και ζωές

ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ, ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΒΑ

Η κατοχική Κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα το σχέδιο που της υπαγορεύουν οι τραπεζίτες-δήθεν δανειστές. 

Όπως το 2011-12, που ο λαός βγήκε στους δρόμους και στις πλατείες, επί πολύ καιρό, έτσι και τώρα. Από τις πολλές λύσεις, που είχε για να παρακάμψει το πρόβλημα με την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών επέλεξε την κατά μέτωπο βίαιη σύγκρουση. Η ποινικοποίηση και οι συλλήψεις θα δείξουν το ποιος είναι ο ισχυρός. Και, ξεδιάντροπα, δηλώνει ότι το κάνει για να σωθούν οι τραπεζίτες, που επί 7 χρόνια σώζονται, κάνοντας αφαίμαξη στον ελληνικό λαό. 

Η τελική λύση αυτής της απάτης, που βαφτίστηκε "κρίση", είναι η δουλεία και ο θάνατος των πολλών.  

Ξέρει ότι θα νικήσει

Ξέρει ότι απέναντι της έχει μόνο σαλτιμπάγκους της πολιτικής και κομματικούς επαγγελματίες. Δεν είναι οι οφειλέτες, που σταματούν τους πλειστηριασμούς. Ελάχιστοι παραβρίσκονται. Αυτοί, μετά την "προδοσία" του Σύριζα έχουν παραδώσει τα όπλα και τις περιουσίες τους.  Του πλειστηριασμούς σταματάνε οι αλληλέγγυοι, που ανάμεσα τους βρίσκονται άτομα που είτε θέλουν να φωτογραφηθούν είτε προσδοκούν πολιτική ανέλιξη[1].  

Στην εποχή της πολιτικής νηνεμίας, οι πλειστηριασμοί είναι ένας καλό σκηνικό για προσωπική και κομματική προβολή. Τις περισσότερες φορές, ούτε οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι δεν βρίσκονται σε αγωνιστική θέση, την ώρα του πλειστηριασμού της περιουσίας τους.

Οι λόγοι είναι πολλοί. Όπως και οι αντίλογοι σ’ αυτούς τους λόγους. Δεν θα είχε κανένα νόημα να αναφερθώ σε μερικούς, αν δεν ήμουν απελπισμένος οφειλέτης, που ψάχνει λύσεις και τρόπους να σώσει την περιουσία του και όχι ψήφους.

  • Ο κυριότερος λόγος είναι ότι οι αυτόνομες οργανώσεις των οφειλετών, που εμφανίστηκαν μετά την κατάρρευση των λαϊκών συνελεύσεων στις πλατείες, διαλύθηκαν το 2015, είτε γιατί πολλοί πείστηκαν από τις υποσχέσεις Σύριζα είτε γιατί οι διάφοροι κομματικοί εγκάθετοι τους πολέμησαν. Σε αυτούς προστίθενται και οι διάφοροι νομικοί, που εξαπατούσαν το πλήθος, βγάζοντας λεφτά και υποσχόμενοι δικαστικές λύσεις, από μια δικαιοσύνη έρμαιο των τραπεζιτών.
  • Άλλος λόγος είναι ότι τα ρετάλια που προέκυψαν μετά τη δήθεν προδοσία του Σύριζα, μαζί με μερικά ακόμα «αγωνιστικά» αποκόμματα,  φρόντισαν για την αυτοπροβολή τους και ουδέποτε για τη δημιουργία μιας αυτόνομης και πληθωρικής οργάνωσης. Από αιώνες ο ρεπουμπλικανισμός καλλιεργεί την έννοια της αντιπροσώπευσης και αυτό έκαμαν. Καλλιέργησαν την πεποίθηση ότι το σταμάτημα των πλειστηριασμών, που γινόταν «μέσω κομματικών αντιπροσώπων», δεν χρειαζόταν συμμετοχή, ενώ τα καλέσματα ήταν τυπικά και καθόλου αναποτελεσματικά. Η δουλειά γινόταν και χωρίς τους οφειλέτες, από ήρωες αλληλέγγυους.  Αν δεν ήμουν σίγουρος, για την απάτη, μια τέτοια λύση θα την ήθελα κι εγώ.
  • Ο επόμενος λόγος που θα αναφέρω είναι ότι οι οφειλέτες ήξεραν και ξέρουν ότι το σταμάτημα των πλειστηριασμών μόνο πρόσκαιρα οφέλη και μια αναβολή κατάσχεσης προσφέρει, κάτι που παραδέχονται και οι ίδιοι. Το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα ουδέποτε ειπώθηκε.   
  • Ο τελευταίος λόγος που θα επικαλεστώ είναι η ουσιαστική άρνηση του συνόλου της πολιτικής ζωής να στηρίξει την υπερχρεωμένη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με τρόπο πειστικό και αποτελεσματικό. Οι ευαισθησίες που επιδεικνύουν απέναντι στην κατάσχεση της «λαϊκής» περιουσίας μόνο σαν κροκοδείλια δάκρυα μπορούν να ερμηνευθούν. Οι οφειλέτες ξέρουν ότι όλοι μαζί τους κοροϊδεύουν και αυτό φαίνεται από τα λόγια, τις πράξεις και τα πολιτικά τους προγράμματα.

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν απογοήτευση, αδιαφορία, παράδοση άνευ όρων. Και τώρα που τα πράγματα θα δυσκολέψουν, οι «αλληλέγγυοι» θα καταγγείλουν το λαό για την αδιαφορία του. (Πάγιο συμπέρασμα από ολιγαρχικούς).  

Σε λίγο θα έχουμε μία ακόμα ήττα. Η  διακοπή πλειστηριασμών θα είναι αδύνατη. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ήττα, αλλά φυσιολογική εξέλιξη πολλών πολιτικών, δήθεν αντίθετων και πάντα συντονισμένων στο παιχνίδι των τραπεζιτών. Μετά από αυτό, οι «αγωνιστές τους δρόμου» θα μας καλέσουν να υπερασπιστούμε την έξωση από τις περιουσίες μας, μπροστά στις πόρτες μας, αλλά η εμπειρία της Ισπανίας δείχνει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Και οι ήρωες αγωνιστές θα μας πουν ξανά άξιους της μοίρας μας και των επιλογών μας. Θα μας πουν ξανά ραγιάδες και σκλάβους, και θα συνεχίσουν το δρόμο τους, με υποκριτικά ήσυχη τη συνείδηση. Μαζί με τους καθεστωτικούς θα ρίξουν τις ευθύνες στο λαό και οι «αντικαθεστωτικοί

Όλα αυτά είναι προβλέψιμα, γιατί σε αυτό αποσκοπεί το σύνολο των ακτιβιστών και των επαγγελματιών της πολιτικής.    

 

Για τώρα, το μόνο που έχω να πω είναι αυτό που λέει η πρώτη εικόνα. Είμαστε η πλειοψηφία και ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. Κι αυτό δεν το λέει κανείς. Δεν το έχει κάμει κανείς σημαία, για να μπορεί να μας λοιδορεί ο καθένας, σαν μπαταχτσήδες και υπόχρεους σε παράδοση περιουσίας.

Υπάρχει λύση, αλλά βρίσκεται στο χέρι του καθένα. Στο χέρι της πλειοψηφίας και εξαρτάται από τη συμμετοχή της. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε πάρα πολλοί για να πτωχεύσουμε και ενωθούμε, έχουμε νικήσει. Και δεν θα ασχοληθούμε ποτέ ξανά με τους πολιτικάντηδες όλων των ειδών.

ΥΓ 1: Ο διαχωρισμός «λαϊκής και μη λαϊκής» περιουσίας είναι αποτέλεσμα μιας ηλίθιας και συνάμα επικίνδυνης αντίληψης, περί «ταξικής» πάλης, η οποία σαν σκοπό έχει να δημιουργήσει προϋποθέσεις εμφυλίου. Οι απατεώνες του «δεν πληρώνω» έπεισαν μεγαλοϊδιοκτήτρια, κληρονόμο πολλών ξενοίκιαστων κτηρίων, να μην πληρώνει, με αποτέλεσμα το τραπεζιτικό κράτος να κατάσχει τα άδεια κτήρια. Η αυθαίρετη διαίρεση της ιδιοκτησίας σε μεγάλη και μικρή οδήγησε σε απαλλοτρίωση, από δήθεν αντικαθεστωτικούς, περιουσίας ενός ανθρώπου, που θα βρεθεί υπερχρεωμένος εξ αιτίας τους(υπόθεση ξενοδοχείου CityPlaza).   

Σε κατάσταση κατοχής, κάθε τι που απαλλοτριώνεται ανήκει στο λαό και σ' αυτόν που του το πήραν. Κάθε τι κρατικό ή ιδιωτικό, που αλλάζει χέρια είναι αποτέλεσμα κατοχικής πράξης. Οι οφειλέτες θα φέρουν δημοκρατία και ο δήμος θα πάρει πίσω και θα αποδώσει εκεί που πρέπει το κάθε τι.  

 

ΥΓ 2: Οι απατεώνες, που καλούν το λαό να «μην πληρώνει», πληρώνουν. Σε συνέντευξη του, ο ηγέτης της ΛΑΕ, αφού δήλωσε ότι ο λαός δεν πρέπει να πληρώνει ΕΝΦΙΑ, δεν απαντά σε δύο ερωτήσεις-παρατηρήσεις: α) Με το μην πληρώνετε, άρα ξανά πληστειριασμός; (17:40 λεπτό) και β)  Εσείς πληρώνετε ΕΝΦΙΑ; (18:50 λεπτό).

Κρύβοντας πως η κατοχική κυβέρνηση και οι τραπεζίτες δεν έχουν ανάγκη από χρήμα, γιατί το χρήμα δημιουργείται από το πουθενά και εκ του μηδενός, παριστάνουν τους ήρωες, ψάχνοντας θύματα, θυσία στο βωμό των κατασχέσεων υπέρ των τραπεζών. Κι από πάνω, κατηγορούν όποιον δεν το κάνει για ραγιά.

ΥΓ 3: Η καλύτερη προσφορά πολιτικών και κομμάτων προς τη χώρα τους είναι η αυτοκατάργηση τους και η συμμετοχή τους στην ανασυγκρότηση της κοινωνίας σε δήμους και κοινότητες. Τι δουλειά έχουν να κάμουν σε κατοχικό κοινοβούλιο, πέρα από τη νομιμοποίηση της κατοχής;  

 




[1]
Κάπως έτσι βρέθηκε να είναι ήρωας του «κινήματος» ένας απαγωγέας. Κάπως έτσι ένας επαγγελματίας της απάτης του «δεν πληρώνω», για να καλύψει την «τιμή και την υπόληψη» του «κινήματος»,  κατηγόρησε ψευδώς την οικογένεια του απαχθέντα, για ύποπτες συναλλαγές, ενώ το παιδί τους ήταν στα χέρια των απαγωγέων.  Με τέτοιους ευτελισμούς, εκ των έσω, δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις υπέρτερες δυνάμεις.