Share |

Οι Πολύχρωμοι και οι Μονόχρωμοι (και τελικά, άχρωμοι)

  •  Για λόγους απελπισμένου βιοπορισμού, σας είχαμε εγκαταλείψει.
  • Γενικές Μεταγραφές. Όλοι μαζί  και ο ψωριάρης (Δημητράτος) χώρια.
  • Τα συγκοινωνούντα και συγκυβερνώντα δοχεία άνοιξαν τους διαύλους της μεταξύ των συγκοινωνίας και επικοινωνίας και παίρνουν θέσεις μάχης, ανταλλάσσοντας υποψήφιους. Κάποιοι μετακινούμενοι το κάνουν με "άνωθεν" εντολή, από κάποιους που δηλώνουν ότι δεν ασχολούνται με τον πολιτικό τούτο κόσμο. Όλοι, για το καλό μας, βεβαίως - βεβαίως.
  • Ήμασταν οι πρώτοι, που γράψαμε: "Παρίσης τέλος". Όχι, όμως και Λυκούδης. Είναι καλά τοποθετημένος στην τοπική σκακιέρα. Έχει πιόνια, παντού.
  • Σε όλη την, ως τώρα, προεκλογική ενασχόληση ΕΜΕΙΣ , ο Δήμος, ο Λαός, με τις έγνοιες μας, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ. Αναζητούνται ή επιλέγονται οι "καταλληλότεροι" και διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο καλυτερότερος.
  • Ξεχνούν ότι δηλώσαμε Ηγέτες και λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Έχουμε, ήδη, βάλει μερικά θεματάκια, που δεν πρόκειται ποτέ να απαντηθούν. Θα συνεχίσουμε και θα προσθέτουμε και άλλα, ως την αιωνιότητα.
  • Σου ζητούν για μια εκλογική στιγμή να ξεχάσεις ότι ζεις και ότι θυμάσαι.
  • Κάθε μέρα ξημερώνει μια άλλη μέρα. Ο Μ. Μεταξάς μας διαβεβαίωσε, περισσότερες από μία φορά, ότι δεν ασχολείται με την πολιτική. Εμείς του λέγαμε, ότι αυτή την πολυτέλεια όταν απειλείται το σπίτι μας με κατάσχεση, δεν την έχουμε. Ο Μάκης  Μεταξάς εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης Καλαφάτη. Εντάξει.
  • Εξαιρετικά, αφιερωμένο:
Τι να φταίει η Bουλή
τι να φταιν οι εκπρόσωποι
έρημοι και απρόσωποι βρε
αν πονάει η κεφαλή 
φταίει η απρόσωπη αγάπη που `χε βρει
  • Α, ήρθε και το ΤΑΙΠΕΔ να δει και να πουλήσει την περιουσία "του".
  • Ακολουθούν δείγματα γραφής και πράξεων ενός λαού που δεν περιμένει "σωτήρηδες".
  • 68,5 στρέμματα είναι το Τραπεζάκι. 54 αδιάθετα οικόπεδα στον Πόρο πέρασαν προς πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ. 6 στρέμματα οικόπεδο στα "υπαλληλικά" του Αργοστολίου. Όλα φιλέτα που οι "καταλληλότεροι" ξέχασαν να τα αξιοποιήσουν υπέρ του λαού και τώρα, άκρα του τάφου Σιωπή. Η Κεφαλονιά έχει, πια άστεγους, και σε λίγο θα είμαστε όλοι νοικάρηδες στο δικό μας σπίτι. Τι κάνουμε; 
  • Μόνο στην Πολιτική Συμφωνία "Αποφασισμένων" και Δημητράτου υπάρχει αυτό :

    "Εφαρμογή του Δικαιώματος Χαρακτηρισμού ως «Εγχώριας Περιουσίας», ΟΛΗΣ της Νησιωτικής Δημόσιας Περιουσίας του Δήμου μας μέσω της Ιδιαίτερης Συνθήκης που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ιόνιας Πολιτείας και του Ελληνικού Κράτους, όπου το Ελληνικό Κράτος Αναγνωρίζει το Ιδιοκτησιακό Καθεστώς της Νήσου και Δήμου μας. (Κτηματικές εκτάσεις, Ορφανή γη, Όρη, Δασικές Εκτάσεις, Εθνικός Δρυμός Αίνου, Λιμένες, Αεροδρόμιο, Ακτές, Παραλίες και Αιγιαλούς, Υδάτινος πλούτος – υπέργειος, υπόγειος και υποθαλάσσιος Ορυκτός πλούτος, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Κληροδοτήματα, κλπ). Με την εφαρμογή του Δικαιώματος αυτού ΤΙΠΟΤΕ δεν πάει στο ΤΑΙΠΕΔ και συνεπώς στους δανειστές. Μετά από δημόσια διαβούλευση, θα εξεταστεί, κατά περίπτωση, ο τρόπος διαχείρισης και απόδοσης της δημόσιας περιουσίας στο λαό. Ο λαός αποφασίζει".

  • Εκείνο το "ο λαός αποφασίζει" είναι όλα τα λεφτά. Ένας τρόπος υπάρχει για να υπερασπιστείς την περιουσία σου (δημόσια και ιδιωτική): Λειτουργική ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Η λαϊκή συνέλευση των Μουσάτων το πρότεινε για το Τραπεζάκι και τους έγραψαν εκεί που ξέρουν να γράφουν όλοι τους. Εδώ το ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ.
  • Με τη λογική και τον τρόπο του λαού και της περιφρονημένης συνέλευσης του, εμείς με τη σειρά μας προτείνουμε: Ήπιες επεμβατικές δράσεις σε "Υπαλληλικά" και Πόρο. Αστικά Πολιτισμικά Πάρκα. Ως ότου, με γνώση, και όνειρα, δούμε τι θα τα κάμουμε. (Άμεση) Δημοκρατία σημαίνει ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε. Όποιος διαφωνεί, ας οργανώσει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Και ας στείλουν τα ΜΑΤ και το στρατό. Τούτη η γη είναι δική μας.
  • Και για την ιστορία και επειδή γράφουμε Ιστορία: Την Πολιτική Συμφωνία συν-έγραψαν οι Βαγγελάτου Νέλλη, γεωπόνος, ιδιωτ. υπάλληλος, Βαλσαμής Γεράσιμος, αντισμήναρχος εν αποστρατεία, Δημητράτος Γεράσιμος, αγρότης, ξενοδόχος και ξυλογλύπτης, Κρούσος Γιάννης, άνεργος πτυχιούχος και Μαρκαντωνάτου Πέρσα, ταβερνιάρισσα. Άπαντες, "οφειλέτες" και άπαντες Ηγέτες. 
  • Mέχρι τα ουράνια σώματα με πομπούς και με κεραίες φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα κι ιστορία οι παρέες
  • 30 χρόνια πέρασαν από τότε που ήρθε το πρώτο τσάρτερ στην Κεφαλονιά και, ακόμα, είμαστε εξάρτημα και υποτελείς των εταιρειών. 30 χρόνια και ούτε για μία στιγμή οι κρατούντες τα ηνία του τόπου δεν έσπασαν την εξάρτηση. Αντίθετα, την υπηρέτησαν, με αποτέλεσμα την μονόπλευρη και μεροληπτική ωφέλεια κάποιων λίγων, οι οποίοι συναποτελούν και το μεγάλο τοπικό οικονομικό κεφάλαιο. Ένα κεφάλαιο που θέλει να έχει λόγο και στην Πολιτική. Και γι' αυτό παρεμβαίνει υπέρ όσων θα συνεχίσουν να διατηρούν την Κεφαλονιά σε κατάσταση εξάρτησης. Απλά πράγματα.
  • Κι όμως, ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ την απελευθέρωση της Κεφαλονιάς από τις "αγορές" του τουρισμού. Απόδειξη: Δύο Κεφαλονίτες έστησαν εταιρεία τσάρτερ και λειτουργούν ως tour operators, επεκτείνoντας δραστηριότητες προς άλλους προορισμούς. Αν δύο το έκαμαν, πόσο, μάλλον, οι συνασπισμένοι και συνεργαζόμενοι πολλοί. Κάποιοι, όμως, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Η μετριότητα και η μιζέρια της πατρίδας επιτρέπουν σε κάποιους να επιπλέουν, αλλά και να πλουτίζουν σε βάρος των πολλών. Βρείτε τους.
  • Η φράση στην Πολιτική Συμφωνία μεταξύ  "Αποφασισμένων" και Δημητράτου είναι: "Δημιουργία Συνεργατικών επιχειρήσεων και δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχιας, για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, της ακαλλιέργητης γης, των άδειων κτηρίων, του ευρισκόμενου σε αδράνεια παραγωγικού δυναμικού".
  • Δεν έχουμε ανάγκη να ντυθούμε "εξουσία", για να γίνει αυτό που θέλουμε και μπορούμε. Ξέρουμε από Μύθο και Ιστορία και την καλή χρήση αυτών. Υπάρχει εκείνος ο παλιός τρόπος των Ελλήνων και, ιδιαίτερα, των Κεφαλλήνων, με τον οποίο έπρατταν και δημιουργούσαν. Δεν τους αρκούσε η μεγάλη δύναμη τους καθενός χωριστά. Την "Ιόνια Εταιρεία" δημιούργησαν οι Κεφαλονίτες και Θιακοί καραβοκύρηδες και έμποροι κι έγιναν η μεγάλη οικονομική δύναμη της Μαύρης Θάλασσας και οι βασικοί διακινητές του εμπορίου μεταξύ Ρουμανίας και Ρωσίας προς την άλλη Ευρώπη:

Τι δεν καταλαβαίνετε; Όταν έλεγαν τη λέξη "Συνάδελφος" το εννοούσαν. Συναδελφική η εκκλησία και Συναδελφική η επιχείρηση. Συναδελφοί οι άνθρωποι μεταξύ τους. Πολύ πιο όμορφη λέξη από τη δική μας "Συνεργατική".

  • Παράδειγμα τουριστικής υποτέλειας: Η εταιρεία που διαχειρίζεται τσάρτερ, από συγκεκριμένο τόπο αναχώρησης, προσφέρει τουριστικό πακέτο: Τιμή αεροπορικού εισιτηρίου και κράτηση δωματίου. Ο επισκέπτης που θέλει να πληρώσει μόνο για το ταξίδι έχει δύο λύσεις: Ή να αλλάξει 2-3 αεροπλάνα της γραμμής ή να πληρώσει τιμές προορισμού στο νησί Bora - Bora.
  • Παράδειγμα λαϊκής πρωτοβουλίας και αντίστασης: Το προηγούμενο υπήρχε πέρυσι. Με συντονισμένες ενέργειες, κάποιος έβαλε σωρεία ανθρώπων να πάρουν τηλέφωνο στην εταιρεία και να πουν " ή μόνο εισιτήριο ή δεν πάμε Κεφαλονια και πηγαίνετε άδεια τα αεροπλάνα σας". Και η εταιρεία, φέτος, δίνει λογικές τιμές μόνο για εισιτήριο. Και, τώρα, είναι η σειρά των ελεύθερων ιδιοκτητών ξενοδοχείων και διαμερισμάτων, να δώσουν τιμές κάτω ή ίσες με τα τουριστικά πακέτα. Δεν υπάρχει λόγος να καρπώνονται οι πολυεθνικές τη διαφορά. Μια Ρωσίδα, όλη κι όλη, που αγαπά την Κεφαλονιά έστησε αυτό το σκηνικό. Αλλά, είπαμε: Οι άλλοι είναι οι "Ικανοί, οι Γνώστες, οι Έμπειροι".
  • 450 ευρώ το αεροπλανο της γραμμής από Αγία Πετρούπολη για Αθήνα. Σχεδόν 200 ευρώ Αθήνα - Κεφαλονιά. Στα χρόνια της κρατικής Ολυμπιακής, το εισιτήριο είχε 35 ευρώ. Τώρα, όμως, έχουμε "ελεύθερο ανταγωνισμό" . Και οι καταλληλότεροι, όταν δεν δηλώνουν ότι "δι' ενεργειών μου και λόγω γνωριμιών ήρθε η τάδε αεροπορική εταιρεία στην Κεφαλονιά", σωπαίνουν για την κατάσταση.
  • Κι ερχόμαστε, τώρα, σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Έργα άξια θαυμασμού, που απαιτούν "έπαινο" για όσους τα εμπνεύστηκαν και τα υλοποιούν.

Απολαύστε:

  • Γέφυρα Αργοστολίου: Δεν θα μιλήσουμε, τώρα, για το πώς  η γέφυρα έγινε πεζόδρομος, δηλαδή έπαψε να είναι γέφυρα. Θα μιλήσουμε για την αισθητική των αρμοδίων, που ανέλαβαν να υλοποιήσουν την αποκατάσταση  ενός αρχιτεκτονικού και ιστορικού μνημείου. Υπηρεσίες - κέρβεροι και πολιτικοί με "κουλτούρα", διαχρονικά.
  • Για να μη κοστίσει πολύ το έργο (και για να υπάρχει το αναγκαίο κέρδος στον εργολάβο) έβαλαν στη μελέτη ότι αντί για την τοποθέτηση σμιλεμένης πέτρας στα σημεία που αυτό είναι απαραίτητο, μπορεί να τοποθετηθεί επένδυση με πέτρινες πλάκες. Ως εδώ θα κάνουμε "τα στραβά μάτια". Θα μπορούσαν και στην Ακρόπολη να αποκαταστήσουν τις αρχαίες κολώνες με τσιμεντένιες, αρκεί να μοιάζουν με "αληθινές". Δηλ. θα περίμενε κάποιος να γίνει ένα έργο που να μοιάζει με αυτό που είναι η γέφυρα ως αρχιτεκτονικό μνημείο. Ιδού το έργο τους:

Η Γέφυρα στη φυσική της εικόνα και στο φυσικό της χρώμα: 

Η εικόνα και τα χρώματα της "αποκατεστημένης" γέφυρας:

Και ακολουθεί η πλήρης εικόνα. Όταν θα αντικαταστήσετε σπασμένα πλακάκια στο μπάνιο, βάλτε κάτι που να μοιάζει με το προηγούμενο. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδιο χρώμα. Έχει κι αυτό τη χάρη του. Να πώς θα δείχνει το μπάνιο σας:

 Αυτό λέγεται εγκεκριμένη και καλά μελετημένη "αποκατάσταση" μνημείου.

  • Μυκηναϊκοί τάφοι Μαζαρακάτων: Αυτή η αρχαιολογική υπηρεσία δεν μας τα λέει καλά. Τις προάλλες φύτεψε μια χέστρα δίπλα στα Κυκλώπεια Τείχη. Πριν χρόνια, έβαλε "γαλλικά" κεραμίδια σε εκκλησία μπαρόκ του 17ου αιώνα. Τώρα, έσπειραν τσιμέντο και περικύκλωσαν με αυτό τους αρχαίους τάφους. Δένει με το ιερό και φυσικό τοπίο. Έφτιαξαν και τσιμεντένια ράμπα για να κατεβάσουν το προσωρινό κοντέηνερ για τις εργασίες (δεν τη φωτογραφήσαμε). Ιδού η ωραία "ανάδειξη" των αρχαίων τάφων:

  • Ευτυχώς, υπάρχει και αυτό:

Η Κεφαλονιά έχει το δικό της, πραγματικά, φρέσκο αγελαδινό γάλα. Κι επειδή η οικογένεια Τζωρτζάτου, όταν λέει "Κεφαλονιά" το εννοεί: Στηρίζει τοπικούς παραγωγούς για τη δημιουργία μονάδων εκτροφής γαλακτοπαραγωγικών αγελάδων.

  • Κάνουμε πράξη αυτό που γράφει η Πολιτική μας Συμφωνία: "Στήριξη της τοπικής οικονομίας και των ανθρώπων που παράγουν, δημιουργούν και προσφέρουν υπηρεσίες στον τόπο". Φυσικά, δίχως να πληρωνόμαστε τη διαφήμιση και δίχως να ρωτάμε τι ψηφίζουν.
  • Τέλος για σήμερα, με τη ρήση Δημητράτου (του ακατάλληλου "ψωριάρη"):

Δήμος είναι ο λαός ενός τόπου. Κάποτε μιας πόλης, σήμερα ενός νησιού. Εξ αυτού του συγκεκριμένου πλήθους προέκυψε η Δημοκρατία. Η εξουσία του λαού, η Δύναμη του Δήμου. Με οδηγό τη γλώσσα μας, διεκδικούμε Πατρίδα και Δημοκρατία. Σήμερα, δεν έχουμε ούτε πατρίδα ούτε δημοκρατία.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ

Ας κρατήσουν οι χοροί
και θα βρούμε αλλιώτικα
στέκια επαρχιώτικα βρε
ώσπου η σύναξις αυτή 
σαν χωριό αυτόνομο να ξεδιπλωθεί


..........