Share |

Οι ξετσίπωτοι της καταρρέουσας εξουσίας

Δίχως ίχνος ντροπής, παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται από την Παρασκευή στα γραφεία των συλλόγων και της πάλαι ποτέ νομαρχίας ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Αναφερόμαστε στις προσλήψεις εποχιακών για απασχόληση σε κοινωφελείς σκοπούς, μέσω ΑΣΕΠ,  και τη διαδικασία που τηρήθηκε από το Δήμο και την Αντιπεριφέρεια.

Η νόμιμη διαδικασία ήταν η εξής:

Συμπληρώνεις χειρόγραφα μία αίτηση, όπου στους κωδικούς βάζεις τα προσωπικά στοιχεία, με τα οποία θα αποκτήσεις όσο γίνεται περισσότερα μόρια, προσκομίζοντας ανάλογες αποδείξεις των όσων γράφεις. Π.χ. για να αποδείξεις εντοπιότητα πρέπει να προσκομίσης χαρτί από το δήμο. Στη συνέχεια, τα στοιχεία των αιτήσεων έπρεπε να περάσουν στον υπολογιστή του ΑΣΕΠ από τους τοπικά αρμόδιους υπαλλήλους και φορείς. 

Οι ενδιαφερόμενοι ρωτούσαν πότε θα αναρτηθούν οι πίνακες και ελάμβαναν την απάντηση "μετά τον 15αύγουστο". Οι πίνακες αναρτήθηκαν στις 14 Αυγούστου, στις 3μμ το μεσημέρι, και οι ενστάσεις έληγαν στις 17 , ενώ μεσολαβούσαν οι αργίες της 15ης και 16ης Αυγούστου. Πρώτο φάουλ. 

Πιο πρώτο "φάουλ" ήταν  το γεγονός πως η δημόσια προκήρυξη καθυστερούσε αδικαιολόγητα, ενώ είχε εγκριθεί και ενδιαφερόμενοι που είχαν ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο άκουγαν από τους υπαλλήλους του υπουργείου να λένε, περίπου: "τους έχουμε στείλει περισσότερες από μία προειδοποιήσεις να προχωρήσουν στην προκήρυξη και η τελευταία ήταν σαφής: αν δεν προκηρύξετε έγκαιρα τις θέσεις, θα σας αφαιρεθεί το πρόγραμμα". Οι διαμαρτυρόμενοι και του υπουργείο  υποχρέωσαν τους κυρίους να κάμουν τη δημοσίευση.

Από αυτά τα δύο περιστατικά, γίνεται φανερό πως η προσπάθεια ήταν να το μάθουν όσο γίνονται λιγότεροι και να κάμουν ένσταση, οι ελάχιστοι, που θα το μάθαιναν μέσα στο διήμερο των αργιών.

Ο πίνακας είχε διάφορα παράξενα πράγματα, όπως, σε άλλους ανέγραφε την ηλικία και σε άλλους όχι ή κάποιοι δεν ήταν ούτε στους προσλαμβανόμενους, ούτε στους επιλαχόντες. Αυτό ήταν και το πρώτο γεγονός που προκάλεσε διαμαρτυρίες και ο εκπρόσωπος των καλών σαμαρειτών που βοηθούν όλο τον κόσμο έφερνε διάφορες δικαιολογίες, όπως "δεν είστε στον κατάλογο, γιατί δεν είχατε γράψει όλα τα στοιχεία σας". Η ηλικία περιλαμβάνεται στην μοριοδότηση και όπως είναι φυσικό η απουσία ηλικίας από κάποιους εμποδίζει τη δυνατότητα ένστασης για αυτό το θέμα.   Με τις πρώτες διαμαρτυρίες, ο πίνακας κατέβηκε και επανήλθε πιο σουλουπωμένος, την επόμενη μέρα, μέρα αργίας. (Άξιοι οι υπάλληλοι που κάνουν υπερωρίες). 

Κι απο κεί και πέρα, άρχισε ένας τρελός χορός. Δεκάδες συμπατριώτες διεπίστωσαν πως τα στοιχεία που έδωσαν δεν είχαν σταλεί, "από λάθος της πληκτρολόγησης", στο ΑΣΕΠ , με αποτέλεσμα το υπολογιστικό πρόγραμμα του  ΑΣΕΠ να κάμει υπολογισμό μορίων με λάθος στοιχεία. Δεκάδες συμπατριώτες είδαν βασικά στοιχεία τους να μην έχουν περαστεί στον υπολογιστή.

Παραδείγματα: Σε ένα μεγάλο αριθμό συμπατριωτών δεν είχαν υπολογιστεί τα μόρια της εντοπιότητας (λες και θα υπήρχε αίτηση που δεν έχει κάμει μόνιμος κάτοικος Κεφαλονιάς). Στις ερωτήσεις των ενδιαφερομένων, οι "αρμόδιοι" απαντούσαν πως "από το δήμο, προσκομίσατε βεβαίωση και όχι πιστοποιητικό"!!!!

Δηλ. ο δήμος έδινε σε άλλους "βεβαιώσεις" και σε  άλλους "πιστοποιητικά"!!!

Σε άλλους, είχαν αφαιρέσει ένα ...παιδί!!!

Σε ερώτηση ενδιαφέρομενης τρίτεκνης μητέρας, πήρε την απάντηση πως "δεν το είχατε δηλώσει" κι όταν έδειξε το αντίγραφο της αίτησης που υπέβαλλε, ο καλός σαμαρείτης είπε: "Είσαι σίγουρη πως έχεις τρία παιδιά;"!!!!

Τα υπόλοιπα θα τα απολαύσετε από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, μόλις περάσει το σαββατοκύριακο.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε κι άλλα, για τα "κριτήρια", όχι πια του ΑΣΕΠ , αλλά της αντιπεριφέρειας του δήμου και των "κοινωφελών οργανώσεων".

 

Είναι σαφές, πως ακόμα και τα λίγα "φύλλα συκής", που έκρυβαν την κακομοιριά της τοπικής εξουσίας, δεν τα χρειάζονται πια. Το ξέρουν πως είναι "τελειωμένοι" και αδιαφορούν για το "τι θα πει ο κόσμος".

Ο δρόμος, πια, είναι   ανοιχτός και η απόφαση ανήκει στο λαό, (όσο του το επιτρέπουν ακόμα): 

Στις τοπικές εκλογές, όπως και στις εθνικές, το δίλημμα θα είναι:

Ολοκληρωτισμός (με ή χωρίς κοινοβουλευτικό μανδύα)  ή Δημοκρατία;

Ριζοσπάστες ή Καταχθόνιοι;

 

Ο φασισμός είναι εδώ και βήμα προς βήμα καταργεί και τα τελευταία ίχνης ίσης μεταχείρισης των πολιτών και στοιχειώδους δημοκρατικής νομιμότητας, και ο καθένας μας πρέπει να πάρει θέση, με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.