Share |

Μ. Δημητράτος: Τα χρέη του Δήμου και τα χρέη των πολιτών

 Στους καιρούς της δόλιας υπερχρέωσης όλων μας, εμείς οι «ανίκανοι» είμαστε οι μόνοι που βάλαμε ως πρώτη προτεραιότητα, να υπερασπιστούμε πολίτες, δήμο και κράτος από τη δόλια υπερχρέωση, που προκαλούν τα μνημόνια, υπέρ τραπεζιτών και «αγορών». Οι «ικανοί» της ψεύτικης αντιπαλότητας στηρίζουν όσους υπερχρέωσαν το λαό και, με τη σειρά τους υπερχρέωσαν δήμο και πολίτες.

Παραδείγματα της από κοινού «έμπειρης» διοίκησης των «ικανών»:

1. «Κοινωνικός Συνεταιρισμός Ρότα»(Καφενείο Καμπάνας, λειτουργία λαχανόκηπου). Οργανισμός για την απασχόληση α.μ.ε.α.. Δημιούργησαν εξωφρενικό κόστος λειτουργίας, φορτώνοντας τα χρέη σε έναν αξιόλογο άνθρωπο με ειδικές ανάγκες και εξαιρετικά προσόντα, και οδηγώντας σε υπερχρέωση και κλείσιμο τον οργανισμό. ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλά.

2. «Συνεταιρισμός γυναικών Οινοθήκη». Υπερχρέωσαν τον Συνεταιρισμό, οδηγώντας τον σε κλείσιμο, και φόρτωσαν δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη και χρέη στις άνεργες γυναίκες που τους πίστεψαν. Σήμερα, δεν μπορεί να γίνει κλείσιμο βιβλίων και διακοπή λειτουργίας, γιατί οι γυναίκες - μέλη καλούνται να πληρώσουν φόρους και τα σπασμένα, για μια ζημιογόνα επιχείρηση. ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλά. ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρεται.

3. «Κόκκινο Ταμείο και εκτίναξη χρεών στο Δήμο Λειβαθούς». Όλοι γνωρίζουμε ποιοι, ως δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, διοίκησαν τον δήμο από το 2003 έως το 2010. Και όλοι γνωρίζουμε ποιοι προσπάθησαν, χρεώνοντας τον σημερινό Δήμο με δάνειο, να καλύψουν τη μαύρη τρύπα. ΟΛΟΙ βρίσκονται ή στηρίζουν τα ψηφοδέλτια της τοπικής «συγκυβέρνησης». Το χρεωστικό υπόλοιπο του Δήμου Λειβαθούς στις 31/12/2002 ήταν 400.974,76 €. Στις 31/12/2010 το χρεωστικό υπόλοιπο ήταν 3.104.077,71 €. Αύξηση 674,13%. Το χρεωστικό υπόλοιπο το έτος 2003 ήταν 16% επί των πραγματοποιηθέντων εσόδων. Στις 31/12/2010, ήταν 81%. ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλά, για τα πορίσματα που έχουν διαβάσει. Κι ας καταλογίζουν ευθύνες σε «αντιπάλους».

4. «Ύδρευση και Αποχέτευση». Ένας τρόπος επιβάρυνσης πολιτών και υπερχρέωσης δήμου: Οι «δημοτικές υπηρεσίες» ύδρευσης και αποχέτευσης έγιναν «δημοτικές επιχειρήσεις». Αποτέλεσμα ήταν η επιβάρυνση των δημοτών με ΦΠΑ. Άλλος τρόπος επιβάρυνσης δημοτών και υπερχρέωσης δήμου(όπως μας τον δίνουν οι έλεγχοι): «Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η διάθεση από ανείσπραχτα τέλη ύδρευσης ποσού 400.000 €, ενώ τα προς εκτέλεση έργα ύδρευσης ανέρχονται στο ποσό των 41.550 €, δηλαδή διάθεση σημαντικού μέρους των ανταποδοτικών τελών σε σκοπό διάφορο του προορισμού τους». Με άλλα λόγια, οι «ικανοί» δεν γνωρίζουν τι θα πει «ανταποδοτικό τέλος» και οι δημότες, νομίζοντας ότι πληρώνουν για το νερό, πληρώνουν έργα επανεκλογής δημάρχων. 

Στην προαναφερθείσα περίπτωση(Δήμος Λειβαθούς, απόφαση Δ.Σ. 40/2004), η απόφαση ήταν ομόφωνη και δεν διαθέτει «Εγκριτική απόφαση Περιφέρειας». Αρκετά για σήμερα, αλλά αν δεν τους φτάνουν, έχουμε κι άλλα. Εμείς, επειδή «δεν τα φάγαμε μαζί», δηλώνουμε ότι έχουμε τη γνώση, την εμπειρία και την ικανότητα κι έχουμε και κάτι παραπάνω, που δεν έχει κανείς τους: Τη θέληση να ελέγξουμε, να ξεκαθαρίσουμε και να μειώσουμε το κόστος που δημιουργεί η κακοδιαχείριση ενός Δημαρχείου στους πολίτες. ΟΛΟΙ τους γνωρίζουν και ΚΑΝΕΙΣ τους δεν μιλά.

Με όλα τα μέσα, θα αγωνιστούμε μαζί με το λαό, για την απελευθέρωση δήμου και πολιτών από τα πάσης φύσεως χρέη. Ακόμα κι αν χρειαστεί να ενεργοποιήσουμε το άρθρο 120 του Συντάγματος για την υπεράσπιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Ο ηθικός νόμος της Αντιγόνης και του λαού ενάντια στους άδικους νόμους του Κρέοντα και των τραπεζιτών.

Στο πρόγραμμα μας υπάρχει και η άγνωστη, για τους υπόλοιπους, λέξη ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Για διαγραφή χρεών, για απογραφή αναγκών, για υλοποίηση επιθυμιών και λήψη αποφάσεων.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.