Share |

"Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά γίνεται"

της Dina Tsingeni

Σήμερα ξύπνησα με άγριες διαθέσεις και πολλά νεύρα για το χάλι μας. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Μείναμε πολύν καιρό αποσβολωμένοι και σοκαρισμένοι για το πως οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι είναι δυνατό να μας πρόδωσαν - και να συνεχίζουν - με το στυγνότερο τρόπο.
Μείναμε πολύν καιρό χαμένοι, μη μπορώντας να καταλάβουμε που εξαφανίστηκε η "διανόηση" της Χώρας, γιατί δε μιλούσε κανείς, και κανείς δεν υπερασπιζόταν τα κεκτημένα μας.
Μελαγχολήσαμε γιατί οι καλλιτέχνες μας δε μας εμψύχωσαν δε μας συμπαραστάθηκαν, δεν ύψωσαν ανάστημα!

 

 

Μουδιασμένοι και μόνοι οι Έλληνες, απέναντι στην εισβολή της Νέα Τάξης Πραγμάτων. Της Νέας Λεηλασίας των ανθρώπων δηλαδή!

Κι αφού ψάξαμε υπερασπιστές και σωτήρες χωρίς να εμφανίζονται πουθενά κι αφού η δυσπιστία πια σε όλους τους ανθρώπους που είχαν αναδειχτεί μέσα από το σύστημα είναι μέγιστη, τόσο μέγιστη που πιάνει και πολλούς νέους πατριώτες που σκέφτηκαν να σηκώσουν ανάστημα, ένα κατάλαβα:

Οι διανοητές, οι καλλιτέχνες, οι πρωτοπόροι , αγωνιστές και ΑΡΑ αυτοί που δικαιολογημένα ΟΦΕΙΛΟΥΝ να διεκδικήσουν την εξουσία προκειμένου να σώσουν τη Χώρα και οτιδήποτε κι αν σώζεται την ύστατη αυτή ώρα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ! Ναι ΕΜΕΙΣ! Εγώ, εσύ κι εσύ που με διαβάζετε! Δεν υπάρχουν άλλοι.

Αγωνίζεται για τα δίκαια της Ελλάδας αυτός που είναι ο άμεσα θιγόμενος! Αγωνίζεται για την Πατρίδα αυτός που δεν έχει και δε θέλει να πάει αλλού εγκαταλείποντας μια τόσο σπουδαία Πατρίδα. Αγωνίζεται για την Ελλάδα αυτός που νιώθει Έλληνας και δε θέλει να το αποποιηθεί αυτό χάριν καμιάς διευρυμένης και τυραννικής όπως φαίνεται, Ευρώπης. Κι αυτοί είμαστε ΕΜΕΙΣ!

Δεν έχουμε τη γνώση; Θα τη βρούμε! Υπάρχουν χιλιάδες ανάμεσά μας που δε μπορούσαν ποτέ να σηκώσουν κεφάλι. Υπάρχουν χιλιάδες που πονούν για τον τόπο μας και δεν ξέρουν τι να κάνουν!
Ε λοιπόν παιδιά ας μην ψάχνουμε σωτήρες, ας ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ οι σωτήρες! ΘΑΡΡΟΣ !

Και όντως τώρα φαίνεται πόσο μα πόσο αληθινό είναι αυτό που μας μάθαιναν από μικρά - και πλέον δε θέλουν να το μαθαίνουν στα παιδιά μας .... - Θέλει ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! 
Και είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από σας εδώ μέσα, έχετε καταλάβει ότι για την ελευθερία μας πρόκειται.

Πολλοί από σας έχετε αξιόλογη σκέψη και δράση γύρω από το ΠΩΣ πρέπει να Κυβερνηθεί αυτός ο τόπος. Ε λοιπόν, ας μαζευτούμε να το μοιραστούμε, να τα συμφωνήσουμε και να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις.
Αρκετά μας δούλεψαν όλοι τους. Ήρθε ο καιρός να αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ για ΜΑΣ και να το διεκδικήσουμε αυτό ΘΕΣΜΙΚΑ, χωρίς αναστολές! ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
Αναμείνατε στο ακουστικό σας...

Καλησπέρα σας.

Ντίνα Τσιγγένη 

----

Για την παρέα του Δικτύου Ιθάκη

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΠΗΓΗ. Δεν είναι προϊόν με κεντρική καθοδήγηση. Είναι πρωτοβουλία, χωρίς πυραμιδική ιεραρχία. Είναι συνάντηση ίσων έναντι Θεού και ανθρώπων. 

ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ).

Όχι άλλα ωραία σχόλια και σπουδαίες διαπιστώσεις.  Τέρμα τα "μ' αρέσει" και τα "μπράβο" . 

Όσοι έχουν αγωνία και πρόβλημα δεν ψάχνουν το χειροκρότημα. 

Σε ό,τι αφορά εμάς, δηλώσεις συμμετοχής σε μια μεγάλη πράξη λευτεριάς : ithacanet.gr@gmail.com  

 

Εδώ θα ρίξω στη θάλασσα/ σαν πέτρες τα χρόνια που χάλασα/ Εδώ θα μου φέρει το κύμα/ ένα γράμμα που θα έχει και ρίμα/ και θα λάμπει στο τέλος η υπογραφή/: Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης, Φιλικοί/. Θα βρεθούμε ξανά/ όταν όλα θα έχουν περάσει/. Στην Πατρίδα φιλιά/ και κουράγιο να πεις, μην ξεχάσει/. Θα βρεθούμε ξανά/ όταν όλοι θα έχουν αλλάξει/ Θα βρεθούμε ξανά/. Εδώ αρχαία μου θάλασσα/ που ξέρεις τι βάσανα τράβηξα/ Εδώ θα μου στείλει τ' αγέρι/ ένα γράμμα απ' τ' αόρατα μέρη/ ο χαμένος ο λόγος/, ο πιο ζεστός/: Σεφέρης, Κάλβος, Εμπειρίκος, Σολωμός/.

Στίχοι:Τάσος Σαμαρτζής Μουσική:Νότης Μαυρουδής