Share |

Μπλόκα με την ευγενική χορηγία της Κυβέρνησης

ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ;

Δεν ξέρω τι γίνεται αλλού, αλλά στο δικό μου τόπο έτσι γίνεται. 

Οι ευγενέστατοι προς τη βουλευτή και τον αντιπεριφερειάρχη αγροτοπατέρες, αφού επέδωσαν το ψήφισμα τους, συνέχισαν τον "αγώνα", κλείνοντας, εκ περιτροπής, δρόμους από όπου πρέπει να περάσουν οι συνάνθρωποι τους. Από κανενός το μυαλό δεν πέρασε η ιδέα να καταλάβουν και να αποκλείσουν την αντιπεριφέρεια ή τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ή να πράξουν κάτι παραπλήσιο, που να δείχνει ότι η μάχη τους είναι αντικυβερνητική(για "αντικαθεστωτική" ούτε λόγος). 

Το κλείσιμο των δρόμων λέγεται "παρακώλυση συγκοινωνιών" συνιστά κολάσιμο αδίκημα και η κυβέρνηση έχει εκδηλώσει την πρόθεση της να αυστηροποιήσει το νόμο. Αυτό το έχουν γνωρίσει σε 100άδες περιπτώσεις μία πληθώρα διαμαρτυρομένων σε δρόμους και πλατείες, όπου τους υποδέχεται η χημική "αβροφροσύνη" κυβέρνησης και ΜΑΤ.

Τούτη τη φορά δεν ισχύει το ίδιο. Η Κυβέρνηση έθεσε στη διάθεση των μπλόκων την αστυνομία, για να διευκολυνθεί το κλείσιμο των δρόμων.  Κάπως έτσι, τα 7 χλμ που απέχει το χωριό μου από την πόλη έγιναν 40 και το τι σημαίνει κόστος βενζίνης για έναν άνεργο, μάλλον, το ξέρουν μόνο οι άνεργοι.  

Δεν έχω κινητό που να βγάζει φωτογραφίες, για να αποτυπώσω τη σκηνή, αλλά, σήμερα, το δρόμο έκλεινε το περιπολικό κι όχι το μοναδικό τρακτέρ που ήταν στην άκρη του δρόμου. 

Στη διατύπωση της ένστασης και της διαμαρτυρίας μου προς τους αστυνομικούς και τους λιγοστούς παρευρισκόμενους, όλοι σιωπούσαν, για να αναλάβει την υπεράσπιση του κλεισίματος του δρόμου ένας υπάλληλος του δήμου. Δεν γνωρίζω αν και ο δήμος διαθέτει δυνάμεις για τη διευκόλυνση των μπλόκων ή ο άνθρωπος από δική του πρωτοβουλία βρέθηκε εκεί.

Ζούμε το Θέατρο του Παραλόγου. Οι αγωνιστολάγνοι καλούν τον κόσμο, με αφισάκια, να στηρίξει τα μπλόκα. Ποια μπλόκα; Μπλόκο στην κυβέρνηση και στους λοιπούς κομματικούς υπαλλήλους της κατοχής, πότε θα κάνουμε; 

Με ευκολία, μπορούμε να πούμε ότι και αυτή η "αγωνιστική" παράσταση θα τελειώσει, όπως πολλές άλλες και τα μέτρα και οι βάρβαροι θα περάσουν. Κάποιοι, αντί για Θερμοπύλες φυλλάττουν την κυβέρνηση.   

 

Δεν θα έλεγα και δεν θα έγραφα όλα αυτά, αν οι συνομιλητές μου δεν ήξεραν με ποιου το μέρος είμαι. Είναι σαφές ότι όταν θα παίρνουν τα σπίτια των συμπολιτών τους, τα τρακτέρ των αγροτοπατέρων δεν θα είναι εκεί.

Ας είναι των αγροτών.  Ας πάψουμε να σωπαίνουμε. 

Αυτή η τεράστια σιωπηλή δύναμη, ας το ξανασκεφτεί, διώχνοντας, από κοντά της τις πραχτικές εργατοπατέρων ενάντια στον διπλανό τους.   

Ή θα πάμε μαζί ή είμαστε όλοι τελειωμένοι.

Δημοκρατία λέγεται το μπλόκο του λαού. 

 

 

Γιάννης Κων. Κρούσος 

Φαρακλάτα Κεφαλονιάς 

 

ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Εικόνα: Λόγια του Αρθούρου Σοπενχάουερ