Share |

Μοσχόπουλος Σπύρος ΚΙ ΕΜΕΙΣ

Αργοστόλι, 21/01/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Είναι αυτονόητο πως τα πεπραγμένα όσων ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να διερευνούνται, να ελέγχονται και να κρίνονται από τα Μέσα Ενημέρωσης. Εννοείται επίσης πως για να υπηρετούν πλήρως τον ρόλο-αποστολή τους, πρέπει τα Μέσα Ενημέρωσης να λένε αλήθειες, να είναι αντικειμενικά και να έχουν την πλήρη εικόνα των γεγονότων.

Με βάση λοιπόν την προαναφερόμενη εν είδη εισαγωγής προσωπική μου άποψη, είναι αναμενόμενο πως αν δεν υπάρχει πλήρης εικόνα των γεγονότων, είναι λογικό να ασκηθεί «άδικη» κριτική.

Αναφέρομε βέβαια στην κριτική που μου έχει ασκηθεί τις τελευταίες μέρες, σχετικά με 3 συγκεκριμένα θέματα (Natura- 10 στρέμματα, Μαντζαβινάτειο - Β Ζώνη εφημεριών, Ομιλίες μου στη Βουλή).

Με στόχο να αποδώσω την «πλήρη εικόνα» και στα 3 αυτά θέματα, ώστε να ενημερωθούν και οι συμπολίτες μου, αναφέρω:

 

Θέμα 1ο: Περιοχές Naturaκαι δόμηση εντός αυτών (με αφορμή το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή).

            Για το θέμα αυτό γράφτηκε στον Τύπο πως ο Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης δεν αντέδρασε, αδράνησε κ.λ.π.

Η αλήθεια είναι πως κατά την άποψη μου πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην προστασία των συγκεκριμένων περιοχών-βιοτόπων. Είναι θέμα ύψιστης περιβαλλοντικής σημασίας και ευθύνης. Και σε αυτό είμαι σίγουρος ότι συμφωνούμε όλοι.

Παρόλα αυτά όμως είναι γνωστό πως κάθε βιότοπος παρουσιάζει τις δικές του ιδιομορφίες. Διαφωνώ με την «οριζόντια τακτική» των 10 στρεμμάτων για όλες τις περιοχές Natura, όλης της Ελλάδας. Εκτός των άλλων, είναι μη εφαρμόσιμη σε κάποιες περιοχές, όπως για παράδειγμα την Τήλο (που σωστά γράφτηκε και στον Τύπο), όπου όλο το νησί είναι περιοχή Natura.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο τα 10 στρέμματα. Είναι και ο τρόπος που από παλαιότερα έγινε η οριοθέτηση των περιοχών, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί, από ποιους, πως και με ποιες διαδικασίες έγιναν οι οριοθετήσεις.

Όλα τα παραπάνω τα έθεσα υπόψη του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Έξαρχου, ήδη από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011.

 Τον κ. Έξαρχο τον επισκεφτήκαμε, μαζί με άλλους 4 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μεταξύ αυτών ο κ. Βαρβαρίγος και ο κ. Μαργέλης, για να του εκφράσουμε την αντίθεση μας στο νομοσχέδιο. Ήμασταν οι πρώτοι που «τρέξαμε» και «ανακινήσαμε» το θέμα, μόλις κατατέθηκε το Σχέδιο Νόμου στη Βουλή.  Χαρακτηριστικά του αναφέραμε μάλιστα πως «με αυτή τη μορφή δεν είναι δυνατόν να ψηφιστεί».

Αξίζει όμως να αναφερθεί και μια άλλη, παράπλευρη, «αφανής», αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντική, πτυχή του συγκεκριμένου θέματος. Υπήρχε ΚΥΑ που χαρακτήριζε τη γη, σε απόσταση 300 μέτρων από τα όρια των περιοχών  Natura, ως γη υψηλής παραγωγικότητας. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με παρέμβαση δική μου και των βουλευτών Ζακύνθου κ. Βαρβαρίγου και Λευκάδας κ. Μαργέλη, στους αρμόδιους υπουργούς (Σκανδαλίδη και Μπιρμπίλη), καταργείται το σημείο  7 του πίνακα 2, η παράγραφος ε του άρθρου 3 και η περίπτωση 4 του πίνακα 3 της συγκεκριμένης ΚΥΑ. Η συγκεκριμένη Τροποποίηση έχει ήδη υπογραφεί και από τους δύο συναρμόδιους Υπουργούς και βρίσκεται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Οπότε πλέον ισχύουν όπως παλαιότερα οι γενικές διατάξεις. 

 

Θέμα 2ο: Πρόγραμμα Β ή Γ ζώνη εφημεριών και Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.

            Πάλι εδώ κατηγορήθηκα για αδράνεια κ.λ.π.

Η αλήθεια είναι πως από τον Νοέμβριο του 2011 σε συνάντηση που είχα με τον υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο και τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μιχάλη Τιμοσίδη, ανέφερα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα των Νησιών μας, που βρίσκονται ενταγμένα στο πρόγραμμα εφημεριών Β΄ Ζώνης, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στην Γ΄ Ζώνη.

Η απάντηση ήταν ότι στο νέο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή τον Ιανουάριο του 2011 για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας, θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί.

Βρίσκομαι λοιπόν σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι στο νέο Νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες 20 Ιανουαρίου στην Βουλή το θέμα αυτό ρυθμίζεται. Αντιγράφω την σχετική παράγραφο 5 του Άρθρου 55.

<<Στην Γ΄ Ζώνη ανήκουν επίσης τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας άγονων ή απομακρυσμένων ή νησιωτικών ή προβληματικών περιοχών, που θα καθοριστούν με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και τα Κέντρα Υγείας των νησιωτικών περιοχών>>.

            Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω πως με παρέμβαση μου:

·Έγινε τροπολογία τον Νοέμβριο στην οποία το Κέντρο Υγείας Ιθάκης εντάχθηκε στη Γ ζώνη εφημεριών. Η εξαίρεση αυτή τότε, ήταν η μοναδική στα Ιόνια Νησιά και από τις λιγοστές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

·Δόθηκε έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας με το ποσό των 80.000 Ευρώ στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου για εργασίες επισκευής του και εντάχθηκε η στατική μελέτη και η μελέτη επισκευής της πτέρυγας που δεν λειτουργεί, στο πρόγραμμα του Υπουργείου, μετά από αίτημα του Διοικητή κ. Διονύση Μαρκάτου.

Τα γεγονότα  αυτά όμως εύκολα λησμονήθηκαν.

 

Θέμα 3ο: Ομιλίες μου στη Βουλή

            «Επιπλήχτηκα» για τις «συνεχείς μου παρεμβάσεις-ομιλίες»  στις συζητήσεις νομοσχεδίων στη Βουλή και «θεωρήθηκε» πως το κάνω επειδή ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω σε τυχόν ανασχηματισμό ή επειδή «πάμε σε εκλογές».

            Πως γίνεται όμως από τη μία να μην παρεμβαίνω, αλλά ταυτόχρονα να παρεμβαίνω συνεχώς στη Βουλή ; Το αντιπαρέρχομαι και απαντώ ευθέως.

Προσπαθώ να επιτελώ, όσο καλύτερα μπορώ, το ρόλο του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Κεφαλονιάς & Ιθάκης. Αυτό θεωρώ πως απαιτεί την τοποθέτησή μου σε όσο το δυνατόν περισσότερες συζητήσεις νομοσχεδίων.

Γιατί πιστεύω πως με αυτό τον τρόπο αποκτούν στην πράξη, μέσα στη Βουλή, κύρος και αξιοπρέπεια τα Νησιά μας με την επανάκτηση της φωνής και της ενεργής παρουσίας του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τους.

Όσον αφορά τα σενάρια «αξιοποίησης» μου, νομίζω πως η διαδρομή μου και ο τρόπος που πολιτεύομαι τόσα χρόνια είναι γνωστά. Δεν είμαι «καρεκλολάτρης»!

Τέλος επειδή θέλω να ξέρουν όλοι οι συντοπίτες μου (ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή όχι) τις θέσεις μου, τις δράσεις και παρεμβάσεις μου, αποστέλλω όλες μου τις ομιλίες και τα δελτία τύπου παντού και πάντα.

Παρά ταύτα, συναντάω συμπολίτες μου που θα ήθελαν περισσότερη ενημέρωση. Για αυτό το λόγο, με προτρέπουν να παρουσιάσω το Κοινοβουλευτικό μου έργο δημόσια (όπως σωστά, σε αυτό το σημείο, γράφεται στον Τύπο). Και πράγματι προβληματιζόμουν, γιατί όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, «δε μου αρέσουν οι ιαχές και οι τυμπανοκρουσίες».

Είναι όμως υποχρέωση του Βουλευτή και κυρίως δικαίωμα της κοινωνίας, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή συγκυρία, οι δραστηριότητες του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Νησιών μας να είναι πλήρως γνωστές. 

Σκέφτομαι λοιπόν σοβαρά, το θέμα της δημόσιας παρουσίασης των δράσεων μου. Όχι βέβαια «επειδή πάμε σε εκλογές» (όπως γράφεται).

Πολύ απλά, από Σεβασμό προς τον εαυτό μου.

Κυρίως όμως, από Σεβασμό στους Συντοπίτες μου.

 

Λεωφ. Βεργωτή 33, Τ.Κ. 28100 – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Τηλ. 26710 25482, Φαξ 26710 25481

Βουλής 4, Τ.Κ. 10562 – ΑΘΗΝΑ, Τηλ. 210 3235903, Φαξ 210 3706541

Url: www.spyrosmoschopoulos.gr – e-mail: spyrosmoschopoulos@gmail.com

 

 

--------------------------------

 

Σημ. "Ι": Δίκιο έχει. Όταν αντί για πολιτική , κάνουν κουτσομπολιά  ή λαϊκισμό, θα τη φάνε. 

Όταν τεμαχίζεις τα ζητήματα, χωρίς να κάνεις δομική αντιπολίτευση, ο Σπύρος θα βγει από πάνω. Τα 10 στρέματα τους μάραναν , τους εργολάβους της ζωής μας!

Στη δημοκρατία θα εχουν όλοι σπίτια.

------------

Άλλο θέμα:

Σε όλους απαντά. Εμείς; 

Εγώ  κάνω τον κουρλό, μήπως πάρω κάποια απάντηση κι απόκριση δε βλέπω .  

(Σπύρο, άσε τις προφορικές παρεμβάσεις προς εμένα. Γραπτώς, παρακαλώ). Για μένα , δεν υπάρχει off the record. Το είδε ο Ανουσάκης , το βλέπεις κι εσύ. 

-------------

Και να το ξαναπώ:

Κύριε Σπύρο Μοσχόπουλε, είστε ο νονός των φοροεισπρακτόρων . Είστε ο πολιτικός προστάτης και ψηφοφόρος όλων των φορονόμων υποτέλειας. Και μην κάνεις τον κόπο να μιλήσεις για μονόδρομους. Θα εκτεθείς. 

Τώρα, με την ησυχία μου, να εξηγήσω σε τι αναφερόταν το sms και το σχόλιο μας, προχτές προς εσένα:

 

Το ΣΔΟΕ τη βδομάδα αυτή έκαμε επίδειξη δύναμης , σαρώνοντας τα πάντα, επειδή κάποιοι άνθρωποι τους επιδόσανε επιστολή, με την οποία τους δήλωναν πως οι φοροεισπράκτορες των τοκογλύφων είναι "ανεπιθύμητοι". 

Για να μη νομίζεις πως κάποιοι τρόμαξαν ή θα χρεωθούν τις ευθύνες αυτών που στέλνουν το ΣΔΟΕ,  σου έστειλα sms. 

Για να σου πω, πως δεν θα φορτωθεί ευθύνες , άλλος από τον πολιτικό τους προϊστάμενο. Μαζέψτε τους. Είσαι υπεύθυνος. Δεν έρχονται να μαζέψουν φόρους, για το καλό της πατρίδας, αλλά για το ξεπούλημα της.

Να τα πάρετε από τις τράπεζες.

 Να κάμετε στάση πληρωμών , για "χρέος" που είναι προϊόν απάτης. 

Να πάψετε να υπηρετείτε τη διαφθορά και το ξεπούλημα. 

Να σχεδιάσουμε ξανά την πατρίδα. Τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο.

Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη.

 

Εκτός κι αν θέλετε, να γίνει η χώρα Αργεντινή , Τούνεζι και Μπαρμπαριά. Φιλήσυχοι πολίτες ήταν και οι άνθρωποι της Τυνησίας, που σκοτώνονταν στους δρόμους. 

Θα στείλεις τα ΜΑΤ, κύριε βουλευτή, όταν δεκάδες ή εκατοντάδες άνθρωποι , θα συνοδεύουν ως το πλοίο, το ΣΔΟΕ; 

Οδηγείτε τη χώρα προς αιματοκύλισμα. 

---------

ΥΓ. Η κατάσχεση σταμάτησε. Η εφορία δεν προσήλθε στη διαδικασία του πλειστηριασμού. Έπρεπε να πάρουμε τηλέφωνο και να κάνουμε παραστάσεις στην εφορία, για να μην κατασχεθεί από το Κράτος μια ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ; 

Εδώ , να ανοίξουμε μια παρένθεση και να πούμε "ευχαριστώ" στους υπαλλήλους της τοπικής εφορίας Αργοστολίου. Να πούμε "ευχαριστώ" και στον κ. Μοσχόπουλο, αν βοήθησε στην απόσυρση της ΔΟΥ από την δημοπρασία.

Ήταν μια παρέμβαση της Σπίθας και του Εμπορικού Συλλόγου, για να σταματήσει μια δημοπρασία, που για λόγους σεβασμού προσωπικών δεδομένων, δεν δημοσιοποίησαν οι άνθρωποι , που ενεπλάκησαν στην προσπάθεια. Τέλος καλό.

Την "επόμενη φορά";

Αν χρειαστεί να πάμε πολλοί.

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙς , ΓΙΑ ΜΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΕΣ.

ΠΑΓΩΜΑ ΧΡΕΩΝ, Ως ΟΤΟΥ ΕΡΘΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

 

Κύριε βουλευτή, φίλε Σπύρο,

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ, επειδή εσύ και οι συνάδελφοι σου , πουλάτε την πατρίδα. 

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ.

 

Αν έρθουν τα ΜΑΤ, θα είσαι υπεύθυνος.

 

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗ. ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΟΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗ. 

ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ. ΑΛΛΙΩΣ , ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 

ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.