Share |

Μετασεισμική και προεκλογική ακολουθία

Οι φθίνουσες μετασεισμικές δονήσεις εμπλέκονται με τις αύξουσες προεκλογικές και προκαλούν τερατογεννέσεις.

  • Η κοινοπραξία τουριστικών λεωφορείων καταγγέλει τον κ. Κουρή για απ΄ευθείας ανάθεση μαθητικών δρομολογίων, ενώ εκκρεμούσε άτυπος διαγωνισμός με κλειστές προσφορές. Μετά τους μηχανικούς της Παλλικής, άλλη μία καταγγελία ύποπτης διαχείρισης των οικονομικών του μετασεισμικού φαινομένου. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
  • Έχει γίνει φανερό ότι αυτό που αποκαλείται κρατική μηχανή δίνει εικόνα αναξιόπιστου διαχειριστή.
  • Για τη διανομή βοήθειας υπάρχει πληθώρα καταγγελιών. Δεν πρόκειται να αναφερθούμε σε αυτές. Όποιος έχει κάτι να πει το δίνει γραπτά, είτε επωνύμως είτε ανωνύμως.  Υπάρχει και εισαγγελέας.
  • Είναι , όμως, διασταυρωμένη η πληροφορία, ότι κατάστημα στην Αγία Ευφημία γέμισε με ¨βοήθεια" εκ Ληξουρίου.
  • Το ΤΕΕ μιλά για την ανάγκη μεγάλης, αλλά πάντα προσωρινής, επέμβασης στο λιμάνι του Ληξουριού. Ο Πριφερειάρχης λέει ότι σε λίγες μέρες θα έχει επισκευαστεί. Δεν βάζω στοίχημα υπέρ του κ. Περιφερειάρχη.
  • "Επισκευάστηκε ο δρόμος Αργοστόλι - Ληξούρι" , λέει η Περιφέρεια. "Επικίνδυνος", λέει το ΤΕΕ. Οδηγείτε, μετά φόβου Θεού.
  • Δυο τρεις ανακοινώσεις εκδόθηκαν, μαζί με κάτι συμπληρωματικές, για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Μέχρι και  σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε για τη λειτουργία σχολείου (του 5ου Δημοτικού).
  • Οι κρατούντες τα ηνία του τόπου από δεκαετίες δεν έχουν κάμει το παραμικρό σχόλιο για το γεγονός ότι το ποσοστό των χτυπημένων δημόσιων κτηρίων είναι δυσανάλογα μεγάλο, συγκρινόμενο με τις ζημιές στις ιδιωτικές κατασκευές. Κάποια από αυτά τα διπλοπληρώσαμε με αντισεισμική ενίσχυση (Μουσείο Αργοστολίου και κάποια σχολεία).
  • Στο Ionian Press εμφανίστηκε φωτογραφία με Παρίση, Φόρτε, Καλούδη κ.ά. καθήμενους στο ίδιο τραπέζι. Απορίες γεννήθηκαν. Η έγκριτη εφημερίδα "Κεφαλονιά" ξεδιαλύνει το μυστήριο της συνάντησης: "Ο κ. Φόρτες ζήτησε από τον κ. Παρίση να διώξει από τον συνδυασμό του γύρω στα είκοσι άτομα για να προσχωρήσει ο ίδιος".  Ποιος είδε τον Φόρτε και δεν τον φοβήθηκε: "Αθλίων αθλιότητες".
  • Επειδή επρόκειτο για ρεπορτάζ του ιδιοκτήτη, δύο τινά συνέβησαν. Ή ήταν παρών (κάτι που δεν προκύπτει) ή ρώτησε. Και, σίγουρα, δε ρώτησε τον Φόρτε. Το να είναι "αποκύημα φαντασίας" δεν ισχύει. "Ρεπορτάζ" ήταν.
  • Το μόνο αληθινό στο "ρεπορτάζ" είναι ότι ο Φόρτες ψάχνεται.
  • Μια και χτες ενημερώσαμε το φιλοθεάμον κοινό για την εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τις "συλλογικότητες", σχετικά με το όνομα του υποψήφιου δήμαρχου, θυμηθήκαμε άλλη μία έγκυρη είδηση της ίδιας εφημερίδας: "Ο επιφανής δικηγόρος φαίνεται να έχει την στήριξη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ενός μεγάλου κομμάτι του ΠΑΣΟΚ... Η πρόταση στον κ. Αυγερινό είχε γίνει πριν από κάποιους μήνες, αλλά τότε είχε απαντήσει αρνητικά. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες η πρόταση έγινε ξανά λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, απάντηση δεν δόθηκε, αλλά ανεξάρτητοι κύκλοι πιστεύουν πως αυτή τη φορά ο Θανάσης Αυγερινός θα πει το «ναι» και θα ηγηθεί ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με την διακριτική υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ".
  • Παρουσιάζοντας το θέμα, είχαμε γράψει: "Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα ο υποψήφιος να είναι κάποιος εκτός κόμματος".
  • Βεβαίως, ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ έκαμε πρόταση στον κ. Αυγερινό.
  • Εμείς δεν είμαστε "έγκριτοι". Ούτε καν δημοσιογράφοι. Απλώς, το διασκεδάζουμε.
  • Στις διαδικασίες των "κινημάτων", πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ, θα εμφανιστεί ως διεκδικητής της υποψηφιότητας ο κ. Νικόλαος Παυλάτος. Πρόταση του δημοτικού κινήματος "Μελάμπους". Ο κ. Βασίλης Πολίτης έχει αποσυρθεί από αυτό το παιχνίδι.
  • Αγνοείται η τύχη των υπολοίπων που γυρόφερναν την πολύφερνη νύφη.
  • Ένα είναι σίγουρο: Κάποιοι εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν τα προσωπικά τους παιχνίδια, ώστε η όποια υποψηφιότητα σήμερα να παρουσιάζεται αδύναμη. Φρόντισαν να στείλουν κάποιον, ξυπόλητο στα αγκάθια.
  • Πρόκειται για λογικές που είναι ενταγμένες στο υπαρκτό τοπικό επιχειρηματικοπολιτικό παιχνίδι εξουσίας. Με σκοπό οι κυρίαρχοι να παραμείνουν κυρίαρχοι. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει.
  • Η πρόταση μας για τον υποψήφιο δήμαρχο εξακολουθεί να ισχύει: "Δεν θέλουμε άλλους βολεμένους υποψήφιους «σωτήρες» του γλυκού νερού, που δεν θέλουν να «βρέξουν τα πόδια τους» και, τελικά, δεν σώζουν τίποτα. Δεν θέλουμε υποψήφιους σωτήρες, απλούς διαχειριστές του απάνθρωπου καθεστώτος.... Όχι άλλους Λομβαρδιανούς – καθεστωτικούς «νεοριζοσπάστες». Όχι άλλους υπηρέτες της Ύπατης Αρμοστείας των Αθηνών και της Παγκόσμιας Τραπεζικής Αυτοκρατορίας... ". ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ...
  • Απλώς, παρακολουθούμε το παιχνίδι των τιμών των εισιτηρίων στο ακτοπλοϊκό παζάρι. Έκθαμβοι!
  • Κάποιες φορές, έχεις την αίσθηση ότι κάποιοι την ώρα που πρέπει να παίξουν μπάλα, την πετάνε στην εξέδρα. Εδώ καράβια πνίγονται στο Ληξούρι και αντί να ασχοληθούν με το βούλιαγμα ανθρώπων, μαζεύονται για " Νέο Δήμο Παλλικής". Έχει κανείς την αίσθηση ότι οι προσκαλούντες και διοργανώνοντες παρόμοιες εκδηλωσεις έχουν λύσει το πρόβλημα τους και δεν βλέπουν του διπλανού τους. (Είμαστε υπέρ του "Κάθε χωριό και Δημαρχείο", αλλά αλλού είναι το πρόβλημα).
  • Κάποιοι αδικούν τον κ. Άκη Τσελέντη, γράφοντας για την κατάθεση του στην υπόθεση της ΦΑΡΑΝ (Το "αδίκημα" διαπράξαμε και εμείς). Τουλάχιστον, ας βάλουν την απάντηση του: " Για να σταματήσει αυτή η υποκινούμενη λάσπη. Εκείνη την περίοδο είχα εγκαταστήσει 40 σεισμογραφους στην Αττική στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος για την μελέτη των επιταχύνσεων απο το σεισμο της Αθήνας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε διευθύνσεις κοντά προς την φορά διάρρηξης οι επιταχύνσεις ήταν ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ μεγαλύτερες απο τις προβλεπόμενες απο τον αντισεισμικό κανονισμό. Αποτελέσματα αυτής της μελέτης παρουσίασαν οι συνήγοροι της ΦΑΡΑΝ, εκλιθηκα μάρτυρας ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Η Φαραν ήταν μια Ελληνική εταιρεία, ο ιδιοκτήτης ήταν μέσα την ώρα του σεισμού, δεν είχε καμμία σχέση η περίπτωση αυτή με το έγκλημα της Ρικομέξ . Απλώς μερικοί συνδικάτο πατέρες εκ Περισσου και προφανώς υποκινουμενοι απο άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες ήθελαν να τη διαλύσουν και να μείνουν 100 οικογένειες στο δρόμο. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΔΡΑΧΜΗ αλλά αρνήθηκα και την προσφορα προς το εργαστήριο μου για να αγοράσουμε ενα 4x4 αυτοκίνητο ".
  • Εμείς , πάντως, λέμε: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ.
  • Μας άρεσε ο Αλεβιζόπουλος:

 ...ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και έκανε την κάτωθι ανακοίνωση:
«Μετά τα πολυϊατρεία, αποφάσισα να κλείσω και όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Με το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων, θα μεγαλώσει και άλλο το πρωτογενές πλεόνασμα. Οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν για την υγεία τους.

Θα τους κάνει καλά ο Θεός. Οι άρρωστοι να προσεύχονται στον Θεό και την Παναγία και θα γίνουν καλά. Θα Του μιλήσω κι εγώ του Θεού επειδή είναι φίλος μου και τα λέμε. Όσοι δεν πιστεύουν στον Θεό θα πεθάνουν και θα πάνε στην κόλαση. Αμήν.»
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τα πολυϊατρεία και τα νοσοκομεία, ο Αντώνης Σαμαράς -μετά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος- σκέφτεται να κλείσει και τα δημόσια σχολεία, ώστε να αυξηθεί και άλλο το πρωτογενές πλεόνασμα.
Η εκπαίδευση των μαθητών θα γίνεται με επιφοίτηση από το Άγιο Πνεύμα.
Ε ρε Μεμά πλάκες που έχουμε, νομίζω ότι με λίγο χιούμορ ….ξεχνιόμαστε τρομάρα μας.

 

(Η εικόνα είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ: Ο δρόμος των άστρων προς τον Παράδεισο. Και, τις τελευταίες μέρες, είδαμε πολλά αστεράκια να λάμπουν. Η ελπίδα μας.)