Share |

ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΕ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑ (Με την ευγενική χορηγία του πολιτικο-συνδικαλιστικού μας συστήματος)

Αν δεν λιποθυμούσε μια κοπέλα, από χρήση ναρκωτικών, στις τουαλέτες του σχολείου, δεν θα υπήρχε "θέμα".

Μα, αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο, μέρος της ζωής των διαλειμμάτων , μέσα στα "ελληνικά" σχολεία της "ελληνικής" μας παιδείας. Κάθε μέρα , διακινούνται στα σχολεία απαγορευμένες ουσίες, αλλά επειδή δεν λιποθυμούν ή δεν πεθαίνουν παιδιά, κάθε μέρα, όλα μπαίνουν στη σφαίρα του "συνηθισμένου". Δεν γίνεται "θέμα". Δεν είναι θέμα.

Είναι συνηθισμένος ο διάλογος, στις σχολικές αίθουσες και τα προαύλια:

- "Τι κάνεις , φίλε;"

-"Άσε δεν πήρα τη δόση μου , σήμερα και είμαι χάλια".

Όλα συμβαίνουν, υπό την εποπτεία πολιτικών, καθηγητών, γονιών και όλων μας.

Η ομάδα του ithacanet έχει αναφερθεί στο θέμα, ακόμα και πριν από τις εκλογές:

- "Οι χρήστες ψήφιζαν τους προμηθευτές τους ή με την υπόδειξη των προμηθευτών".

- "Οι πολιτικοί τοπάρχες συγκαλύπτουν, για λίγους ψήφους ή για μια χρηματοδότηση, την κατάσταση".

- "Συγκαλύπτουν, ακόμα και με τη σιωπή. Βλέπουν, ξέρουν και δεν μιλούν".

- "Οι διακινητές, βαφτίζονται χρήστες και ξαναβγαίνουν, για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους".

-"Επίσημη και τεκμηριωμένη έρευνα, που παρουσιάστηκε στη βιβλιοθήκη , το Νοέμβρη του 2009, δείχνει πως το 50% των μαθητών δηλώνουν πως είναι ΕΥΚΟΛΟ να βρεις ναρκωτικά και το 25% των αγοριών , στην Γ' Λυκείου, έχουν δοκιμάσει, τουλάχιστον, μία φορά απαγορευμένες ουσίες".

- "Ένας από την ομάδα του ithacanet απειλήθηκε από χρήστη- διακινητή και κατέθεσε μήνυση, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου".

- "Παρά τις φιλότιμες και αποτελεσματικές ενέργειες της αστυνομίας, οι άνθρωποι που ξέρουν φοβούνται, γιατί βλέπουν καλές συναναστροφές με όργανα της τάξης. Αυτό διαδίδουν οι ίδιοι οι διακινητές, για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και όσους ξέρουν. Αυτό βλέπουν και όσοι έχουν εμπλακεί σε καταστάσεις".

- "Τα παιδιά φοβούνται να μιλήσουν. Το ίδιο και οι οικογένειες. Στο σχολείο και στους δρόμους διδάσκεται ο φόβος, ο νόμος της σιωπής και της απάθειας".

- "Γνωστός χονδροδιακινητής - εισαγωγέας στην Κεφαλονιά δεν αγγίζεται, γιατί έχει ολόκληρο στρατό μαζί του. Κράτος εν κράτει και βασιλιάδες - νονοί στη "δημοκρατία" των τραπεζιτών και των εμπόρων ναρκωτικών ".

- " Επεισόδια δημιουργούνται καθημερινά σε όλα τα σχολεία, αλλά τα παιδιά βλέπουν και σιωπούν, γιατί φοβούνται."

- "Η κατάσταση αναφέρθηκε και σε Συλλόγους γονέων και σε καθηγητές, ζητήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών, αλλά η αδράνεια ήταν η απάντηση".

-  "Το δικό μου παιδί το προσέχω. Ας προσέχουν οι άλλοι τα δικά τους", ήταν απάντηση που λάβαμε από "καθηγητή".

- "Οι γονείς κάνουν συστάσεις στα παιδιά τους να μην ανακατεύονται, όταν αυτά θέλουν να μιλήσουν".

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΟΒΟΣ ΜΑΣ.

Είναι τα δικά μας παιδιά κι όχι του γείτονα. Αλλά, ακόμα, κι αν ήταν "του γείτονα", δεν έχουμε το δικαίωμα της σιωπής και της απάθειας . Χάσαμε την ταυτότητα του ανθρώπου; Την αγάπη; Την αλληλεγγύη;  Οι δράστες κτυπούν, αδιακρίτως, με έμφαση στα παιδιά των οικογενειών, που έχουν να δώσουν "χοντρό" χαρτζιλίκι στα παιδιά τους.

 

Αυτή είναι η Παιδεία που παρέχει η εξουσία, το ΠΑΜΕ, οι συνδικαλιστές, οι σύλλογοι γονέων, οι γονείς κι εμείς, προσωπικά.

Μη τολμήσει η ΕΛΜΕΚΙ να μας στείλει, ξανά, απάντηση  σε σχόλια, χωρίς να έχει αποδείξει πως δρα αποτελεσματικά για την καταπολέμηση της διαφθοράς και φθοράς παιδικών ψυχών και ζωών. Θα ακούσουν , χωρίς κανένα σεβασμό, τα εξ αμάξης, για το ρόλο τους. Ρόλο συνενόχων, δια της σιωπής. 

 

Το ithacanet γνωρίζει πως κινδυνεύει, όταν γράφει και κυρίως όταν δρα ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών. Πηγαίνετε μερικές αναρτήσεις πιο πίσω και διαβάστε την φράση του Καραϊσκάκη, σαν απάντηση μας:

"Αν ζήσουμε, θα σας γαμήσουμε. Αν σκοτωθούμε, θα μας κλάσετε τον πούτσο". Θα συνεχίσουν άλλοι.

 

Κι εκτός από το θάνατο, "φοβόμαστε" και άλλες μεθόδους "ηθικού ή κοινωνικού θανάτου". Λαμβάνουμε τα μέτρα μας και προειδοποιούμε το πανελλήνιο και όχι μόνο την Κεφαλονιά: 

- Οι σκευωρίες, οι απειλές και η βία δεν έχουν πέραση. Το έχετε δοκιμάσει , ξανά και αποτύχατε.

- Η "Αθήνα" έχει ανταποκριθεί στις ενέργειες μας και έχουν γνώσιν οι φύλακες. Παρέχεται ασφάλεια και προστασία σε όσους μιλήσουν. Μα πιο πολύ, θα έχουν την αγάπη και την προστασία ενός μεγάλου δικτύου ανθρώπων, που είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

- Καλούμε όσους ξέρουν, να μιλήσουν, δίχως φόβο και με έξυπνο τρόπο, ώστε να παγιδευτούν οι ένοχοι.

- Για μια καθαρή και υγιή Κεφαλονιά, για τα παιδιά και τη ζωή, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Είμαστε όλοι συνένοχοι.

Υπάρχει τρόπος και μπορούμε. Αρκεί να μπορούμε να αγαπήσουμε.

"Έρωτας ή Τίποτα", καθώς μας είπε και ο εξαίρετος "φυλλομάντης" -Γιάννης Φωτόπουλος.

 

ΥΓ : Κι ένα μήνυμα προς την εξουσία:

-Ξέρουμε το ρόλο σας. Τυπώνετε πεντακοσάρικα και "απαγορεύετε" τη διακίνηση, για να διευκολύνεται ο πλουτισμός των εμπόρων, των πολιτικών και των τραπεζιτών.

- Θέλουμε κι εμείς 500ρικα και ναρκωτικά, για να τα θέσουμε υπό δημοκρατική και διάφανη διαχείριση, ώστε να αποσπάσουμε τους χρήστες, από τα γρανάζια της ναρκωτικής διαπλοκής και να δώσουν στοιχεία και πληροφορίες. Όσο εξαρτώνται, σωπαίνουν.

 

(σκίτσο: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

 

(είδαμε τους μαφιόζους να μπεγλερίζουν, πίσω από τις πλάτες δημοτικών συμβούλων).

 

Ξέρεις εσύ: Δεν είσαι αρχηγός. Αχυράνθρωπος είσαι.