Share |

Κων. Αντζουλάτος: Απάτη - Μαμούθ

 Παρατήρηση ithacanet.gr:

  • Κάποιοι τον έγλυφαν, επειδή και αυτός είναι ένας "επιτυχημένος επιχειρηματίας" και ετοιμαζόταν να "επενδύσει"  στην πατρίδα του. Προσεχώς, θα σας παρουσιάσουμε και άλλους επενδυτές, με πολιτικές φιλοδοξίες. Δυστυχώς, ο κ. Αντζουλάτος είναι και Αντιπρόεδρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας.
  • Δεν ανήκουμε στην κατηγορία εκείνων που "δρυός πεσούσης" ξυλεύουμε. Ήταν και δική μας χαρά να ξέρουμε πως το κεφαλονίτικο λόμπυ της Πάτρας προοδεύει.
  • Τι να λέει, άραγε, ο κ. Φλωράτος, πρόεδρος της Αχαϊκής, πρ. Δήμαρχος Πάτρας  και πρ.πρόεδρος του Επιμελητήριου; Δεν τον παίρνουμε τηλέφωνο, τέτοια μέρα. Κανιβαλισμούς, ας κάνουν άλλοι.

Αν λείπει κάτι από αυτή την πατρίδα, είναι η δημοκρατία. Χωρίς αυτήν, δεν υπάρχει διαφάνεια και ορθή διαχείριση του χρήματος. Θα συνεχίσουν να ξοδεύονται χρήματα, χωρίς να αναρωτιέται κανείς τι και πώς. Το σημερινό πολίτευμα λέγεται "διαφθορά".

 

ΠΑΤΡΑ: Απάτη - "μαμούθ" με εκατοντάδες εικονικά τιμολόγια - Δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκευή + 13» εμπλέκει και τον πρόεδρο επιμελητηρίου Αχαίας κ. Αντζουλάτο!

 

Χιλιάδες εικονικά τιμολόγια διακινήθηκαν από την Πάτρα σε μεγάλες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα όπως αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμά της η εβδομαδιαία εφημερίδα «Παρασκευή + 13». Εκδότης των εικονικών τιμολογίων, τα οποία έλαβαν και δεκάδες επιχειρήσεις στην Πάτρα και στην Αχαΐα, είναι, σύμφωνα, με το δημοσίευμα, μια επιχείρηση με την επωνυμία Πετρόπουλος Ιωάννης του Παν. - Οικοδομικά, Μηχανολογικά κ.λπ. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα τέτοια τιμολόγια φέρεται να έλαβε για να τα χρησιμοποιήσει στις επιχειρήσεις του και ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Κ. Αντζουλάτος. Η αναφορά και μόνο του ονόματος του κ. Αντζουλάτου σε αυτή την υπόθεση έχει προκαλέσει από το πρωί μεγάλο θέμα συζήτησης στους επιχειρηματικούς κύκλους της αχαϊκής πρωτεύουσας, οι οποίοι σχολίαζαν ότι ή κάποιοι την «έστησαν» στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου υποστηρίζοντας ότι ενώ, όπως λέγεται η εταιρεία που διακίνησε τα εικονικά τιμολόγια αναφέρεται ότι έχει δώσει τέτοια σε πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η μόνη αναφορά που γίνεται είναι αυτή για τον κ. Αντζουλάτο, κι αυτό, έλεγαν, είναι που πρέπει να βάλει σε σκέψεις, από την άλλη πάντως οι ίδιοι επιχειρηματικοί και επιμελητηριακοί κύκλοι υπογράμμιζαν πως αν πράγματι όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα έχουν έτσι ακριβώς, τότε γεννάται θέμα για τον εν λόγω επιχειρηματία, κατά του οποίου υπάρχει κι άλλη καταγγελία στο γραφείο του Πρωθυπουργού για αυθαίρετη δόμηση για την οποία επεβλήθη πρόστιμο μαμούθ, το οποίο αν δεν ανατραπεί στο δικαστήριο και θα πρέπει να καταβληθεί, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να αναγκαστεί σε λουκέτο η επιχείρηση του και να μείνουν στο δρόμο χωρίς εργασία δεκάδες εργαζόμενοι σε αυτή.
Τι γράφει η εφημερίδα «Παρασκευή + 13»
Ακολούθως παρατίθεται αυτούσιο το πλήρες ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13», το οποίο έχει ως εξής:
«Ο Κωνσταντίνος Αντζουλάτος είναι ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου νομού Αχαΐας, και μέχρι τον Ιανουάριο του 2009 ο ιδιοκτήτης ενός ομίλου 14 εταιρειών με δραστηριότητες στους τομείς της ξυλείας, των πλαστικών και άλλων… Το 2009 μεταβίβασε τις 14 εταιρείες του ομίλου στη μητέρα του Μαρία Αντζουλάτου, με προφανή σκοπό να αποφύγει τα όσα «φοβερά και τρομερά» προέκυψαν από τους ελέγχους που έκανε η οικονομική επιθεώρηση Δυτικής Ελλάδος στον πολυσχιδή σε δραστηριότητες όμιλό του… Στο αποκαλυπτικό πόρισμα της οικονομικής επιθεώρησης διαπιστώθηκαν σε βάρος του ..... υπερτιμολογήσεις, παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, έκδοση μη νόμιμων παραστατικών αγοράς επενδυτικών αγαθών, έκπτωση-συμψηφισμός ΦΠΑ με μη νόμιμα παραστατικά κ.λπ. και όλα φυσικά σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος… Ο Κωνσταντίνος Αντζουλάτος, εκτός από πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας, είναι επίσης πρόεδρος του φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας και μέλος της Περιφερειακής Γνωμοδοτικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδος η οποία γνωμοδότησε για την υπαγωγή ή μη επιχειρήσεων σε επιχορηγούμενα από το κράτος ή την Ευρωπαϊκή Ένωση επενδυτικά προγράμματα (δηλαδή ελέγχων και ελεγχόμενος!).
Το μεγάλο κόλπο με επιχορηγήσεις…
Η υπόθεση για έναν από τους ισχυρότερους οικονομικούς και θεσμικούς παράγοντες της Αχαΐας ήρθε στο φως (και με την έκδοση εισαγγελικής παραγγελίας) κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου σε μια επιχείρηση με την επωνυμία Πετρόπουλος Ιωάννης του Παν. - Οικοδομικά, Μηχανολογικά κ.λπ. Έπειτα από διασταυρωτικές επαληθεύσεις η συγκεκριμένη επιχείρηση εξέδιδε και διακινούσε σωρηδόν εικονικά φορολογικά στοιχεία με λήπτες διάφορες επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα (μια κατάσταση ιδιαίτερα εκτεταμένη και σήμερα).
Το κουβάρι της φορολογικής απάτης και της διασπάθισης δημόσιου χρήματος (μέσω επιχορηγήσεων σε επενδυτικά προγράμματα του ομίλου Αντζουλάτου) άρχισε να ξετυλίγεται με αφορμή την καταγγελία της επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου Σοφίας Βλάχου η οποία κατήγγειλε στο ΣΔΟΕ το 2004 τον Μιλτιάδη Σπυρόπουλο, ότι εγκατέστησε υδραυλικά στην υπό ανέγερση οικοδομή της στον Άγιο Βασίλειο Πατρών χωρίς να της παραδώσει κανένα νόμιμο παραστατικό είσπραξης με συνέπεια να έχει δυσκολίες για την ηλεκτροδότηση της οικοδομής της (ο Μιλτιάδης Σπυρόπουλος εμφανιζόταν ως τεχνικός υποστηριχτής της τεχνικής κατασκευαστικής εταιρείας με την επωνυμία ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ με έδρα την Πάτρα. Η εταιρεία ανήκε στον Ιωάννη Πετρόπουλο).
Από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι η ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ λειτουργούσε στην ουσία ως «μηχανή έκδοσης και διακίνησης εικονικών τιμολογίων για όσους ενδιαφέρονταν (εταιρείες και φυσικά πρόσωπα) να γλιτώνουν φόρους δικαιολογώντας δαπάνες στην εφορία…
Τέτοια εικονικά φορολογικά στοιχεία εμφάνισε και στην πελάτισσά του επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου και ο Ιωάννης Πετρόπουλος, ώστε να δικαιολογήσει στο ΣΔΟΕ τις εργασίες που έκανε στην οικοδομή της…
Είπαμε ότι δήλωνε τεχνικός υποστηριχτής της ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ, ιδιοκτησίας του Μιλτιάδη Σπυρόπουλου, η οποία παρείχε υπηρεσίες όπως εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και υδρορροών σε κτίρια και οικοδομές… Μάλιστα η επαγγελματική του σφραγίδα ανέφερε: «Υδραυλικές εγκαταστάσεις ψύξη - θέρμανση - κλιματισμός»… Η συγκεκριμένη εταιρεία δήλωσε στο ΣΔΟΕ Πατρών (στις 4/1/2005) ότι είχε πτωχεύσει, αλλά συνέχισε να εκδίδει εικονικά φορολογικά στοιχεία, έναντι βέβαια αμοιβής από τους πελάτες της. Και η μεγάλη αποκάλυψη: Ο μεγαλύτερος πελάτης του και λήπτης τέτοιων τιμολογίων-μαϊμού ήταν, όπως έδειξε ο έλεγχος της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας, ο όμιλος Κ. Αντζουλάτου με 14 εταιρείες στην Αχαΐα (ανάμεσα στις λήπτριες εταιρείες των εικονικών τιμολογίων ήταν η HOBBY A.E., η ELEMATICA ΑΒΕΕ, η PROFI A.E. κ.λπ.). Στις εταιρείες αυτές οι οποίες είχαν αναλάβει, μέσω εγκεκριμένων επενδυτικών προγραμμάτων από την πολιτεία ύψους εκατομμυρίων ευρώ, την αναδιοργάνωση και την επέκταση των μονάδων τους, δόθηκαν εκατοντάδες υπερτιμολογημένα τιμολόγια δήθεν δαπανών, έτσι ώστε και τις επιχορηγήσεις από το κράτος να λάβουν και στο τέλος να ζητούν ακόμη από την εφορία και επιστροφές ΦΠΑ για δαπάνες… Φυσικά τα επενδυτικά αυτά σχέδια είχαν και την έγκριση -όπως προείπαμε- και του Κωνσταντίνου Αντζουλάτου, ως μέλους της Περιφερειακής Γνωμοδοτικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας (καθότι πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας)…
Το «καυτό» πόρισμα
Από το 2005 και έως το 2010 και μέσω ενός έξυπνου δικτύου η ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ (ως υπεργολάβος, παρότι δεν είχε ούτε υπαλλήλους, ούτε εξοπλισμό για να παράσχει υπηρεσίες σε τρίτους) «έκοψε» προς χάριν των εταιρειών του ομίλου Αντζουλάτου χιλιάδες εικονικά τιμολόγια (αυτά αφορούσαν εκτός των άλλων δήθεν εγκαταστάσεις υδραυλικών συστημάτων, παροχή υλικών κ.λπ.)…
Το όλο σύστημα της συναλλαγής στηριζόταν σε πάμπολλες δίγραμμες επιταγές που «κόβονταν» με διαταγή της ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΕ, ύψους εκατομμυρίων ευρώ από τις εταιρείες του ομίλου Αντζουλάτου για δήθεν παροχή υπηρεσιών… Οι επιταγές εισπράττονταν μέσω τραπεζών από τον ιδιοκτήτη της ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ Γιάννη Πετρόπουλο και αφού παρακρατούσε μέρος των ποσών (για το έργο του της «παροχής εικονικών τιμολογίων» στις εταιρείες του ομίλου Αντζουλάτου και όχι βεβαία παροχής υπηρεσιών), επανακατέθετε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Αντζουλάτου…
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα -όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Οικονομικής Επιθεώρησης- ότι ο «παραγωγός» των εικονικών τιμολογίων Γιάννης Πετρόπουλος ήταν συνταξιούχος του ΙΚΑ με αναπηρία 67%... Στο «κόλπο» ως συνεργάτες του ή σύζυγός του και ο γιος του, στρατιωτικός στην Πολεμική Αεροπορία. Σε σύνολο 13 δίγραμμων επιταγών που του εξέδωσε ο Κωνσταντίνος Αντζουλάτος για δήθεν παροχή υπηρεσιών στις εταιρείες του (οι οποίες έπρεπε να δικαιολογούν τις επιχορηγήσεις που έπαιρνε από το κράτος για τα επενδυτικά σχέδια που του εγκρίθηκαν) εισέπραξε περίπου 1.610.000 ευρώ… κέρδη με αέρα κοπανιστό…
«Ο Πετρόπουλος Ιωάννης», αναφέρει το πόρισμα της οικονομικής επιθεώρησης, «σύστησε την επιχείρηση με σκοπό και μόνον την έκδοση εικονικών και ψεύτικων τιμολογίων, και τα προσέφερε σε διάφορες εταιρείες (ανάμεσα τους και αυτές του κ. Αντζουλάτου) προκειμένου να συμψηφίσουν παρανόμως ΦΠΑ με εικονικές δαπάνες (έξοδα) και όλα τα παραπάνω σε βάρος του Δημοσίου. Και όλα αυτά -όπως ο ίδιος δήλωσε ως υπεύθυνος- χωρίς να απασχολεί προσωπικό, χωρίς αγορά υλικών για την κατασκευή, συντήρηση έργων, χωρίς μηχανολογικό εξοπλισμό, χωρίς καν να διαθέτει φορτηγό για τη μεταφορά αγαθών και υλικών…
Το εύρος των εργασιών του αφορούσε δήθεν επισκευή και κατασκευή εξαρτημάτων φορτωτή, κατασκευή ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων, τοποθέτηση φωτιστικών, γυψοκατασκευών, ελαιοχρωματισμούς, επισκευή ατμολέβητος, κομπρεσέρ, τεντών, φωτεινών επιγραφών, μέχρι επεκτάσεις δικτύων ΟΤΕ κ.τ.λ.»
Πηγή  εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13

 

(attacktv.gr)

 

Και αυτή η δραστηριότητα του επιτυχημένου επιχειρηματία, από τον Ιούνιο:

6 Ιουν 2010

Πάτρα: Καταγγελία για παράνομη εργασία σήμερα στο IDEA!

Άμεση ήταν σήμερα το πρωί η κινητοποίηση των εκπρόσωπων Φορέων και Σωματείων της Πάτρας έπειτα από την καταγγελία που είχαν πως οι υπάλληλοι του εμπορικού πολυκαταστήματος «IDEA» ιδιοκτησίας του επιχειρηματία και προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Κώστα Αντζουλάτου εργάζονται κανονικά, αν και Κυριακή.
Άμεσα στο σημείο εκλήθη κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας Πάτρας, οι οποίοι ζήτησαν την άδεια, τις καταστάσεις και την σχετική τροποποίηση του ωραρίου, όμως σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες δεν υπήρχαν.
Τελικά οι εκπρόσωποι των Σωματείων κάλεσαν την Άμεση Δράση, η οποία και κατέγραψε το περιστατικό, προκειμένου να απομακρύνει τους εργαζόμενους από το χώρο, καθώς, όπως καταγγέλλουν, είχαν «εξαναγκαστεί παράνομα να εργαστούν ημέρα αργίας».
«Είχαμε καταγγελία πως το συγκεκριμένο εμπορικό κατάστημα θα ήταν ανοικτό για απογραφή. Σήμερα είναι Κυριακή και έτσι φωνάξαμε την Επιθεώρηση Εργασίας να ζητήσει άδεια, τροποποίηση του ωραρίου. Δεν υπήρχε άδεια, οι υπάλληλοι παράνομα εργάζονταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση και ζητήσαμε από την Άμεση Δράση να διώξει τους εργαζόμενους διότι μέχρι στιγμής απ’ όσο ξέρουμε η Κυριακή είναι αργία για όλους» επεσήμανε η πρόεδρος των εμποροϋπαλλήλων και μέλος του Σωματείου των ιδιωτικών υπαλλήλων Γιώτα Παναγοπούλου προσθέτοντας πως «είχαμε κατά καιρούς καταγγελίες ότι γινόταν αυτό. Τώρα δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει μία ή δύο φορές ακόμα. Σήμερα ήταν πολλοί οι εργαζόμενοι και θεωρώ πως δεν μπορούμε να παρανομούμε, γιατί, όπως είπαμε, για την ώρα η Κυριακή είναι ακόμα αργία. Αν ήθελε να κάνει απογραφή θα έπρεπε να έχει τα σχετικά έγγραφα από την Επιθεώρηση Εργασίας. Μη φτάνουμε στο σημείο να παρανομούμε επειδή ακούσαμε αυτό το αλαλούμ από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας».
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων της ΕΒΟ–ΠΥΡ.ΚΑΛ. Αιγίου και πρόεδρος των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Πάτρας Ουρανία Μπίρμπα επεσήμανε πως «παράνομα χωρίς καν μια απλή θεώρηση από την Επιθεώρηση Εργασίας, ο κ. Αντζουλάτος, ένας κατά άλλα ευυπόληπτος πολίτης που θέλησε κάποια στιγμή να διεκδικήσει και τη δημαρχεία της πόλης, προχωρά σε μαύρη, ανασφάλιστη εργασία. Χωρίς υποτυπωδώς να εφαρμόζει τη νομοθεσία για την εργασία, είχε βάλει εργαζόμενους να δουλεύουν σήμερα. Ήρθε η επιθεώρηση εργασίας, δεν υπήρχε άδεια, αρνήθηκε να εμφανιστεί ο ίδιος και έδιωχνε σαν τους λαγούς αφού ήρθε η αστυνομία μετά από μία ώρα, τους εργαζόμενους και φαντάζομαι θα τους απειλεί και με απόλυση αν δεν δουλεύουν, όπως θέλει». Έξω από το κατάστημα του «IDEA» βρέθηκαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της ΕΛΜΕ, των εμποροϋπαλλήλων, των ιδιωτικών υπαλλήλων, των οδηγών, των σεκιούριτι και άλλων Σωματείων.
(
www.attacktv.gr)