Share |

ΚΟΤΣΙΛΙΝΗΣ: " ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ "

Μετά και από αυτή την ανακοίνωση, η Υπουργός, οι βουλευτές και η "κυβέρνηση", που υλοποιούν το μνημόνιο , θα τρομάξουν και θα ανοίξουν ξανά τα ΤΕΙ. Τώρα, το ό,τι ο κ. Μάρκος στηρίζει αυτή την τραγική κατάσταση,  είναι άσχετο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου που με τη μη εισαγωγή σπουδαστών σε τρία τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ουσιαστικά οδηγεί στη συρρίκνωση και τελικά στο κλείσιμο τους.

Η απόφαση αυτή, για την οποία εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, βρίσκει κάθετα αντίθετους όλους τους φορείς των νησιών μας αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία έξω και πέρα από τις όποιες πολιτικές ή κομματικές αντιπαραθέσεις.

Η απόφαση αυτή είναι αντίθετη επίσης με την πολιτιστική παράδοση των νησιών μας και με τη διάθεση της τοπικής κοινωνίας να στηρίξει με κάθε τρόπο τη λειτουργία τους γιατί εκτός από την πνευματική και πολιτιστική τους σημασία αποτελούν και πολύ σημαντική  αναπτυξιακή υποδομή.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απαράδεκτη απόφαση που έχει ληφθεί χωρίς να γνωρίζουν τίποτε οι τοπικοί θεσμικοί  φορείς και οι πολιτικοί εκπρόσωποι των νησιών μας.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ισχυρό και συμπαγές μέτωπο όλων των φορέων και της τοπικής κοινωνίας πέρα από τις όποιες άλλες αντιθέσεις για αγωνιστική δράση και κινητοποιήσεις.

Δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε μαζί με τους άλλους τοπικούς φορείς στις ενέργειες που θα συμφωνηθούν για την υπεράσπιση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, για την αναβάθμιση και τη μετεξέλιξη του προς όφελος της κοινωνία των νησιών μας.

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Αργοστόλι, 13-05-2011

 

  ΣΗΜ. "Ι":  Ετοιμάζονται να ενεργήσουν.