Share |

ΚΕΡΚΥΡΑ : Το "ξεκατίνιασμα" του τοπικού ΠΑΣΟΚ και...ΕΜΕΙΣ !!!

Θλιβερό, αποκρουστικό, αποκαλυπτικό και προπαντός τελείως υποκριτικό το θέαμα ή μάλλον το ξεκατίνιασμα που ξετυλίγεται το τελευταίο χρονικό διάστημα μπροστά στα μάτια μας, μέσα από την ασταμάτητη και χωρίς τέλος έκδοση ανακοινώσεων από όλα τα μέρη του άλλοτε ισχυρού και "ενωμένου" τοπικού ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας.

Γράφει ο Στρέμπελος

Στελέχη διαγραμμένα, παραιτημένα , εν'ενεργεία και η Βουλευτής του Νησιού μας, με όλη τους την δύναμη συναγωνίζονται τόσο σε χαρακτηρισμούς όσο και σε αποποίηση ευθυνών του Καλλικράτειου εκλογικού στραπάτσου.

Μάλιστα για να σιγουρευτούν ότι το "θέαμα" αυτό θα γίνει γνωστό σε όλο το Κερκυραικό λαό πυκνώνουν καθημερινά τις εμφανίσεις τους στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Μη μπορώντας όχι μόνο να αισθανθούν αλλά ούτε καν να καταλάβουν την βαθιά κρίση, την οποία βιώνουν οι Κερκυραίοι πολίτες και για την οποία ο καθένας από αυτούς έχει βάλει το λιθαράκι του, με τον τρόπο τους, μας δηλώνουν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει  είναι ποιος θα επικρατήσει την επόμενη μέρα.

Μέσα σε ένα περιβάλλον ανεργίας, πείνας, απλήρωτων εργαζόμενων, καταστημάτων που κλείνουν, λαθρομεταναστών που μας πννίγουν, οι κυρίες και κύριοι αυτοί αρνούμενοι όχι μόνο κάποιας υποτυπώδους αυτοκριτικής, αλλά έστω για τα μάτια του κόσμου  να βάλλουν το κεφάλι κάτω και να εργαστούν σκληρά με σκοπό να βελτιώσουν λίγο την κατάσταση των συντοπιτών τους, θεώρησαν καλό και ανήγαγαν για μία ακόμη φορά σαν πρώτο και κυρίαρχο θέμα την πολιτική τους επιβίωση!!!
 

Προσπαθώντας κυρίως να  αθωώσουν τον εαυτό τους στα μάτια των Κερκυραίων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να περιχαρακώσουν τα "πολιτικά" τους (και όχι μόνο)  συμφέροντα εκτοξεύουν κατηγορίες κατά πάντων, μη διστάζοντας να ξεθάψουν ακόμη και υποθέσεις δεκαετιών.

Το σύνολο δε των μικρών και μεσαίων στελεχών, οι Κερκυραίοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και κατ'επέκταση όλη η κοινωνία του νησιού μας, παρακολουθεί αμήχανα όλη αυτήν την "παράσταση" μη μπορώντας να πιστέψει  για το ήθος και την ποιότητα όλων αυτών που χρόνια τώρα στήριζε,υποστήριζε,ψήφιζε και σε τελική ανάλυση τους διοικούσαν!!!
 

Αυτό όμως που βλέπουμε στις τοπικές οθόνες μας, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ διαφωτιστικό και διδακτικό για όλους μας.
Αυτό που βλέπουμε LIVE τώρα στο ΠΑΣΟΚ ισχύει στον ίδιο βαθμό και με το άλλο κόμμα εξουσίας και δεν είναι τίποτα άλλο από την ολική ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ του πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε την Ελλάδα από την Μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας.

Από τις αλληλοκατηγορίες και τα υπονοούμενα που εκτοξεύονται μπορεί εύκολα ο καθένας μας να διακρίνει την σαπίλα και την διαπλοκή παντός τύπου.
Μας έδειξαν και μας δείχνουν καθημερινά αρκετούς από τους λόγους και τις αιτίες που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή μας κατάσταση, βυθίζοντας μας σε απέραντη θλίψη, μεγαλώνοντας την απελπισία μας, αλλά και θεριεύουν τον θυμό μας.
Ποτέ άλλοτε στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μας, στελέχη ενός κόμματος εξουσίας δεν μας φώναξαν τόσο δυνατά και δεν μας έδειξαν με όλους τους τρόπους, ότι δεν έχουν πλέον να προσφέρουν τίποτα στο νησί μας και ότι κάθε μέρα που θα παραμένουν στα Κερκυραικά πολιτικά δρώμενα μόνο ζημιά θα είναι για το μέλλον μας.

Χρησιμοποιούν όλα τα ΜΜΕ ώστε να περάσει το μήνυμα τους σε όλη την Κερκυραική επικράτεια. Φωνάζουν με όση δύναμη τους έχει απομείνει, το αναπόφευκτο και χωρίς δυνατότητα αναστροφής σύνθημα.

ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ εμείς τελειώσαμε! Κοιτάξτε τι θα κάνετε από αύριο χωρίς εμάς!!!

Παίζουν την τελευταία σκηνή πριν την αυλαία της παράστασης τους και αφήνουν πίσω τους ένα πολιτικό χώρο σε σύγχυση, διασπασμένο,χωρίς όραμα,απογοητευμένο και το κυριότερο προδομένο.
Ένα πολιτικό χώρο αποψιλωμένο από άξια και τίμια στελέχη, αποτέλεσμα της για δεκαετίες "βρώμικης" τακτικής και πρακτικής που ακολουθούσαν με σκοπό να μην τους απειλήσει κανείς μελλοντικά.

Αφήνουν ένα νησί και ένα λαό στα πρόθυρα κατάρρευσης, με την διαπλοκή να έχει εισχωρήσει παντού, τοπική πληροφόρηση "ελεγχόμενη" και τα ντόπια λαμόγια κάθε είδους, όχι μόνο να κυριαρχούν αλλά και με περίσσιο θράσος να φορούν τον μανδύα των...αδέκαστων ΤΙΜΗΤΩΝ.

Ένας καθρέπτης, μία μικρογραφία της σύγχρονης Ελλάδας!!!
 

Αυτή όμως η επιθυμητη και αναπόφευκτη κατάρρευση του διεφθαρμένου Πολιτικού Συστήματος όταν θα έρθει (δεν είναι μακριά η στιγμή), θα μας βρει απροετοίμαστους,ανοργάνωτους και χωρίς όραμα και σχέδιο για το Νησί μας.

Εδώ όμως είναι το κρίσιμο σημείο Κερκυραίοι Συμπατριώτες μας.

Εδώ είναι που θέλουμε την βοήθεια σας.Εδώ είναι που θέλουμε τις απόψεις σας.

@ Θα μας βρουν αυτές οι αλλαγές για μία ακόμη φορά στους καναπέδες μας;

@ Θα αφήσουμε για μία ακόμη φορά τους "άλλους" να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς;

@ Θα αφήσουμε το μέλλον της Κέρκυρας, των παιδιών μας και των οικογενειών μας πάλι στους "επαγγελματίες";

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Περιμένουμε ιδέες , προτάσεις, περιμένουμε την γνώμη σας!!!

 

ΠΗΓΗ: listonplace