Share |

Καλώς ορίσατε στον ιστοχώρο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Κεφαλονιάς

Ανακοίνωση 13 Ιουνίου 2012

Το «κίνημα της πατάτας» έκανε την εμφάνιση του στην Κεφαλονιά στο τέλος εποχής, δίχως προηγούμενη εμπειρία και γνώση. Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη ξεπέρασαν τις δυσκολίες και το αποτέλεσμα κρίνεται από όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια, τους οποίους νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε.

Προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η κατανόηση από όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους της ανάγκης για συμμετοχή, συνυπευθυνότητα, αλληλοκατανόηση και αλληλεγγύη.  

1. Θέλουμε, σήμερα, να αναφερθούμε σε ένα μόνο θέμα που απείλησε  με κατάρρευση την προσπάθεια.

Ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που παράγγειλαν πατάτες, δεν ήρθαν να παραλάβουν την παραγγελία τους, και αυτή η στάση απείλησε την προσπάθεια μας στο να μετακυλήσει το κόστος στους εθελοντές μας. Το «κίνημα» στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στον λόγο τιμής που δίνει ο καθένας, όταν παραγγέλλει. Δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε διαδικασίες προκαταβολών. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προχωράμε, βασισμένοι με σχέσεις εμπιστοσύνης και θα το κάνουμε.

 2. Στους στόχους της προσπάθειας είναι η στήριξη της τοπικότητας και η σύνδεση τοπικών παραγωγών με τους καταναλωτές. Δεν εμπλεκόμαστε, ως ενδιάμεσοι, στη σχέση παραγωγού – πελάτη. Χρησιμοποιούμε το δίκτυο, που έχει αναπτυχθεί για να διευκολύνουμε την επικοινωνία και να γνωριστούν μεταξύ τους όσοι παράγουν, όσοι αγοράζουν και όσοι έχουν ανάγκη.

Με τη σημερινή ανακοίνωση, ζητάμε από τοπικούς παραγωγούς να συμβάλλουν στην καταγραφή είδους, ποσότητας και τιμής των προϊόντων που επιθυμούν να διαθέσουν στην αγορά και απευθείας στον καταναλωτή.

Η «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Κεφαλονιάς» (Ε.Ο.Δ.ΚΕΦ.) δεν εμπλέκεται σε οικονομικές συναλλαγές. Με τα στοιχεία που θα συλλέξει, θα ενημερώσει αμφότερες τις πλευρές ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή και θα συμβάλλει στην επικοινωνία και την αλληλοεξυπηρέτηση.  

Παρακαλούμε όλους να είναι ακριβείς στην αποτύπωση των προσφερόμενων και ζητούμενων ειδών, τιμών και ποιότητας ώστε να αποφευχθούν προβλήματα, να δημιουργηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης και να έχει αποτελεσματικότητα η όλη προσπάθεια.  

Η προσπάθεια σύνδεσης παραγωγής, κατανάλωσης και αλληλοβοήθειας θα συνεχιστεί, με δράσεις και προϊόντα που ταιριάζουν με την εποχή τους. 

 

Γραφτείτε μέλη