Share |

Κάθε φορά, που η Συρία απελευθερώνει εδάφη της, εμφανίζονται οι συγκινημένοι

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ.

Η πολυπαιγμένη συγκινητική "είδηση": "Ένας υπέροχος πατέρας κλπ". Πανομοιότυπος τίτλος, πανομοιότυπος και ο σχολιασμός στα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης του πανελεύθερου κόσμου μας. Παρομοίωσαν τούτον τον πατέρα με τον Μπενίνι στην ταινία "Η ζωή είναι ωραία", όπου ο κωμικός Μπενίνι - πατέρας κρύβει από το παιδί του τη φρίκη του στρατόπεδου συγκέντρωσης, φτιάχνοντας γύρω του έναν παραμυθένιο ψεύτικο κόσμο. 

Και στην ταινία, όπως και σήμερα, η αλήθεια κρύβεται πίσω από κατασκευασμένες συγκινησιακές εικόνες: Στην ταινία, το στρατόπεδο της φρίκης απελευθερώνει ένα αμερικάνικο άρμα μάχης (!), ενώ στην πραγματικότητα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης απελευθέρωσαν οι Σοβιετικοί. Στη συνείδηση των αμαθών μένει η αμερικάνικη εκδοχή. 

Από τη σκηνοθεσία στον κινηματογράφο, περνάμε στη σκηνοθεσία των ειδήσεων. Η είδηση θα έπρεπε να είναι: 

"Ισλαμιστής έμαθε την κόρη του να ποζάρει χαμογελώντας μπροστά στον στημένο φακό των ανθρωπιστικών μέσων ενημέρωσης". Και πάντα με την αμφιβολία, αν είναι κόρη του ή αν το βίντεο τραβήχτηκε στη Συρία. Όλα παίζουν και καλύτερα καχύποπτος, παρά αφελής. 

Και το αντικειμενικό sky news μιλά για "Ηρωικό πατέρα" - πρόσφυγα, που σώζει το παιδί του από το "τραύμα"

Με ουδέτερο και πολύ "αντικειμενικό" τρόπο μας ενημερώνει ότι ο πατέρας είναι πρόσφυγας, που αναγκάστηκε να μετακινηθεί από μια περιοχή σε άλλη περιοχή του Ιντλίμπ, λόγω του "Εμφύλιου Πολέμου στη Συρία". 

 Το Ιντλίμπ είναι ο τελευταίος θύλακας της Αλ Κάιντα στη Συρία, τον οποίο έχει ζώσει και βήμα προς βήμα απελευθερώνεει ο Συριακός στρατός. Επίσης, στο Ιντλίμπ ο πόλεμος γίνεται και κατά των εισβολέων τουρκμένων τζιχαντιστών (FSA) του Ερντογάν, οι οποίοι προσπαθούν να μη το πάρει η προελαύνουσα Συρία και να το κρατήσουν για λογαριασμό της Τουρκίας. Μόλις χτες, σκοτώθηκαν "Τούρκοι" στρατιώτες, από ρώσικους βομβαρδισμούς,  και η τουρκική στρατιωτική ηγεσία διαμαρτυρήθηκε για το θάνατο ανθρώπων, που "έκαναν ειρηνιστική αποστολή". Έτσι λένε την εισβολή. Αυτοί οι "Σύριοι" ή και χωρίς εισαγωγικά Σύριοι του FSA πάνε με όποιον τους πληρώνει. Τους είδαμε στο πλευρό των Κούρδων της Ροζάβας, στο πλευρό των ΗΠΑ, των Τούρκων, στη Συρία, στη Λιβύη, αλλά και ως ανθρωπιστές πρόσφυγες με ΜΚΟ στην Ελλάδα. Ίδια σημαία παντού.

   

  • Επί τη ευκαιρία: Ό,τι συριακό έδαφος κατέχει σήμερα η Τουρκία στη Βόρειο Συρία το έχει πάρει χωρίς μάχη από τις πολυφωτογραφημένες γυναίκες, άνδρες και αναρχικά queer των ενόπλων δυνάμεων της πάλαι ποτέ Ροζάβας. Ό,τι δεν μπόρεσε να καταλάβει ο Τούρκικος στρατός ωφείλεται στο γεγονός ότι ο Κουρδικός και Αραβικός πληθυσμός των συνοριακών περιοχών κάλεσε το δήθεν αιμοσταγές καθεστώς του Άσσαντ να πάρει τις πόλεις πριν μπουν οι Τούρκοι. Τα πολεμικά φύλα της Ροζάβας δεν έριξαν τουφεκιά κατά των Τούρκων και σήμερα φυλάνε μαζί με τους αμερικάνους τις πετρελαιοπηγές της Βόρειανατολικής Συρίας. Οι πετρελαιοπηγές είναι η πατρίδα κάθε αμειβόμενου "διεθνιστή". 

Ούτε λέξη από τους "ανθρωπιστές", για το δικαίωμα της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας μιας πατρίδας, αφού ο πόλεμος είναι "εμφύλιος". Κανείς "ανθρωπιστής" δεν βλέπει εισβολή.

Και οι αφελείς συγκινούνται με τις κατασκευασμέενες εικόνες. 

Κάθε φορά που η Συρία βρίσκεται στα πρόθυρα απελευθέρωσης ενός τμήματος συριακής γης, τα ανθρωπιστικά μμε, οι μκο, ο πάπας, οι κρατικές ηγεσίες καταγγέλουν βομβαρδισμούς αμάχων και στήνουν εκκλήσεις. (Το σενάριο με τα χημικά έχει παλιώσει και δεν χρησιμοποιείται πια). 

---

 

Όσο οι αμερικάνοι απελευθέρωσαν τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, άλλο τόσο είναι εμφύλιος η εισβολή στη Συρία πάσης φύσεως μισθοφόρων, οργανωμένων, εκπαιδευμένων και αμειβόμενων από ΗΠΑ, Ισραήλ και λοιπές ανθρωπιστικές δυνάμεις. Όσο πρόσφυγας είναι αυτός ο κάτοικος του Ιντλίμπ, άλλο τόσο "πρόσφυγες" είναι και εκείνοι που στέλνονται στην Ελλάδα από την Τουρκία και τις λοιπές ανθρωπιστικές ένοπλες και άοπλες δυνάμεις. 

 

  Κάπως έτσι φτιάχνονται οι ειδήσεις, στήνονται τα συμβάντα, κατασκευάζονται οι ευαισθησίες και σ΄αυτά βασίζονται οι πολιτικές αριστερών και δεξιών, ρατσιστών και αντιρατσιστών με τις ευλογίες εταιρείων: Ζούμε μέσα σε σκηνοθεσίες, σαν σε παλιό σινεμά.