Share |

Η φιλία, η βλακεία και το ψέμα.

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.

Το κείμενο που ακολουθεί το πήραμε από το site του  Αλεωβιζόπουλου. Το αναδημοσιεύσε  το ithacanet.gr, κάνοντας μου πλάκα. Το ξαναβάζω κι εγώ:

Τελευταία πολλά συμβαίνουν με τα μέλη της «ΣΠΙΘΑΣ».

Μια επιστολή μου εστάλη αρκετά ενδιαφέρουσα.

Διαβάστε την.

  • Για μια ακόμα φορά, στη χτεσινη εκδήλωση της σπίθας για την 25η Μαρτίου, η προσπάθεια υπονομεύθηκε εκ των έσω και ο κόσμος της σπίθας πρέπει να ξέρει.
  • Ο κ. Κρούσος εσύσταινε σε μέλη της σπίθας να μη λάβουν μέρος στη διανομή των προκηρύξεων της σπίθας, με αποτέλεσμα πολλοί να μην προσέλθουν.
  • Από την αρχή της ίδρυσης της σπίθας βάζει εμπόδια, με αποκορύφωμα την απεργία της 23 φεβρουαρίου. Χωρίς να ρωτήσει κανέναν έσβησε το όνομα της σπίθας από τις προσκλήσεις για την απεργία και έτσι η μεγάλη επιτυχία της σπίθας δεν καταγράφηκε πουθενά και μπόρεσαν οι φίλοι του να βγάζουν ανακοινώσεις και να λένε πως είναι έργο δικό τους το κλείσιμο των μαγαζιών, ενώ παράλληλα τον αποκαλούσαν πρόεδρο της σπίθας.
  • Για να μη φανεί η σπίθα στην εκδήλωση της 23ης φεβρουαρίου εμπόδισε την κ. Ευγ. Μπεκατώρου να βγάλει ανακοίνωση με την υπογραφή της σπίθας κι έτσι οι μόνοι που μοίρασαν ανακοίνωση ήταν ο φιλικός προς αυτόν σύλλογος της Κράνης και δεν φάνηκε πουθενά ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος που είναι ο ιδρυτικός φορέας της σπίθας. Την ίδια ώρα, η κ.Μπεκατώρου αναγκάστηκε να μοιράσει ανακοίνωση χωρίς υπογραφή.
  • Όταν τον κατάγγειλε η κ.Μπεκατώρου της απάντησε με υβριστικό χαρακτηρισμό που δεν γράφεται.
  • Η κ.Ν.Κωνσταντάκη τον κατάγγειλε πως δεν τις έδινε τους καταλόγους με τα μέλη, λέγοντας πως τα έχει άλλος ο οποίος επίσης δεν της τα έδινε ενεργώντας σαν κλίκα.
  • Όταν ο κ. Μαρκάτος αποκάλυψε πως ο κ. Κρούσος έφτιαξε δικό του ψήφισμα, χωρίς καμία εξουσιοδότηση και κάνοντας φασαρία στην πλ. Καμπάνας ανάγκασε την κ. Μ.Ταραζή να το διαβάσει, ο κ. Κρούσος σε έξαλη κατάσταση τον αποκάλεσε ψεύτη.
  • Όταν είδε πως η πλειοψηφία των μελών των ομάδων δουλειάς ήταν εναντίον του , δεν ξαναπάτησε στις συνεδριάσεις , δεν έλαβε μέρος στη συγκέντρωση της Σάμης και το αποκορύφωμα ήταν η υπονόμευση της εκδήλωσης της 25ης Μαρτίου.
  • Η έλλειψη σεβασμού προς τις δημοκρατικές διαδικασίες έχει σαν αποκλειστικό στόχο να δημιουργεί σύγχιση, και να αναγνωριστεί και να εμφανίζεται σαν ηγέτης της σπίθας και για αυτό σε ανακοίνωση των φίλων του της ΚΡΑΝΗΣ αποκλήθηκε "πρόεδρος" και σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ "κορυφαίο στέλεχος της σπίθας".
  • Οι προσωπικοί στόχοι του δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα της σπίθας του Μίκη Θεοδωράκη.
  • Όλοι πρέπει να παίρνουμε την ευθύνη των προσωπικών μας επιλογών και να μην προσπαθούμε να τις επιβάλουμε στους άλλους.
  • Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και να κρατήσουμε αυτά που μας ενώνουν.
  • Τα μέλη της σπίθας πρέπει να ξέρουν τι συμβαίνει.
  • Ας πράξει ο καθένας όπως καταλαβαίνει.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το πιο πάνω κείμενο διακινήθηκε , ανάμεσα σε μέλη της "σπίθας κεφαλλήνων πολιτών" και αναδημοσιεύτηκε στο kefalonianews του Σπ.Αλεβιζόπουλου.

Οι μέρες πέρασαν και περιμένεις πως κάποιος από τους εμπλεκόμενους, θα έλεγε κάτι σε εκείνους, οι οποίοι έχουν γίνει κοινωνοί της "αλήθειας" του κειμένου.  Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Μόνο ψίθυροι σε σκοτεινές γωνιές.

Σε μια κορυφαία στιγμή, ανάμεσα στα πολλά που έχει συναποφασίσει η συνέλευση της σπίθας είναι και ένα μικρό απόσπασμα, που θύμισε σε μερικούς ο κύριος Γερ. Βαλσαμής:

  • <<Η τοπική συσπείρωση, που βοηθήθηκε από τον σεβαστό Μίκη Θεοδωράκη και ονομάστηκε «Σπίθα», πρέπει να είναι το παράδειγμα. Οι άνθρωποι της πρέπει να ζήσουν το όνειρο, τώρα. Βάση της συσπείρωσης πρέπει να είναι η φιλία, η αγάπη, η αλληλεγγύη, ο έρωτας, το πάθος για την ομορφιά και τη δημιουργική δυνατότητα των ανθρώπων.>>
  • <<Η ΣΠΙΘΑ δεν έχει εκπροσώπους. Έχει μόνο πολίτεςπου γίνονται φίλοι>>
     

Έχει μόνο πολίτες που γίνονται φίλοι. Πώς μπορείς να γίνεις φίλος, με τέτοιες γραφές, σιωπές και  καταμαρτυρημένα περιστατικά;

Είτε τα καταμαρτυρούμενα στην επιστολή είναι αλήθεια είτε είναι ψέματα, κάποιος ή κάποιοι παραβίασαν μια βασική αρχή ανθρώπινων και πολιτικών σχέσεων.

Τα δημόσια πράγματα πρέπει να λέγονται δημόσια. Η σιωπή δεν είναι πάντα εύγλωττη.

Ή εγώ είμαι το λάθος ή κάποιος/οι άλλος/οι.

Κάποια πράγματα δεν είναι "προσωπικά". Στη δημόσια σφαίρα της ζωής μας, που πρέπει διαρκώς να διευρύνεται, το "προσωπικό" είναι δημόσιο και βαθύτατα πολιτικό.

Περιμένω. Δεν μ' αρέσουν οι μονόλογοι και δεν θέλω να είμαι εκείνος, που "ήρξατο χειρών αδίκων".

Τη δημόσια εικόνα μου, την έχω γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων μου. Το δημόσιο λόγο και τη δημόσια σκέψη, τα έχω περί πολλού και δεν μου αρέσει να απειλούνται, άδικα.

-----------------------------------------------------------

Μοσχοβολούν οι γειτονιές
βασιλικό κι ασβέστη
παίζουν τον έρωτα κρυφά
στις μάντρες τα παιδιά

(Τάσος Λειβαδίτης)

στα σκίτσα, παίζει ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ