Share |

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ «ΒΛΕΠΕΙ» ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ «ΣΤΕΛΝΕΙ» ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ EASY JET ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ

Οι άνθρωποι δεν παίζονται.

 

Καμαρώστε τους στη φωτογραφία. Με μια απίθανη ανακοίνωση, πανηγυρικής έμπνευσης, το Γραφείο Τύπου "ενημέρωσε":

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ «ΒΛΕΠΕΙ» ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ «ΣΤΕΛΝΕΙ» ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ EASY JET ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ

 

Κορυφαία στιγμή σήμερα για το νησί μας όπου υπογράφηκε σύμβαση συνεργασίας με την μεγάλη αεροπορική εταιρεία Easy Jet για την πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων από την Αγγλία στην Κεφαλλονιά.

 

  Η παραπάνω συνεργασία αποτελεί μία πρωτοποριακή κίνηση του Δήμου Κεφαλλονιάς, ο οποίος σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού μας στον τομέα του τουρισμού (Ένωση Ξενοδόχων-ΕΒΕΚΙ-Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων), κατάφερε τελικά να φτάσει στο ποθητό για το νησί μας αποτέλεσμα.

 

  Με βάση την συμφωνία οι προσδοκίες για την τοπική μας αγορά είναι πλέον μεγάλες αφού προβλέπεται η έλευση χιλιάδων τουριστών, προϊόν της σύμβασης αυτής.

 

  Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν για την συμβολή τους σε αυτήν την επιτυχία τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Ευάγγελο Κεκάτο, τον Πρόεδρο του ΕΒΕΚΙ Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σ. Γαλιατσάτο, την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Κ. Ατσάρου, καθώς και τους συνεργάτες του στον Δήμο Κεφαλλονιάς που μόχθησαν για την επίτευξη του κορυφαίου αυτού στόχου.

 

  Τέλος, να αναφέρουμε οι τέτοιες κινήσεις έχει ανάγκη ο τόπος μας προκειμένου να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον, αφήνοντας πίσω εποχές μιζέριας και έλλειψης προγραμματισμού για τον τόπο μας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-------------------------------------

Για να τα πούμε με το όνομα τους, λέμε μόνο για αρχή: Τα πανηγύρια γίνονται , επειδή θα διαφημιστούν τα καταλύμματα της Κεφαλλονιάς στην ιστοσελίδα της Easy Jet, πληρώνοντας από 100-200 ευρώ το χρόνο.

Να θυμίσουμε , επίσης, πως τα Δελτία Τύπου συνηθίζουν να πανηγυρίζουν μόνα τους,όπως για "τη λύση που δόθηκε στα σφαγεία".

Είναι μια υπόθεση που κρατά 10 χρόνια και ο δήμος καμία σχέση δεν έχει.

Η Easy είναι μία ακόμα εταιρεία από τις πολλές που έρχονται και το τι θα προσθέσει, θα το δούμε, σύντομα. Το μόνo σίγουρο είναι πως θα εισπράξει λεφτά για την ιστοσελίδα της. Τα υπόλοιπα είναι στον αέρα και αν θα υπάρξει ενδιαφέρον.

Για το είδος των υπογραφών που έπεσαν και πώς έπεσαν, θα τα πούμε, μόλις πάρουμε τη σύμβαση στα χέρια μας. Έχει κι αυτό τη γοητεία του. Για την ώρα, σας λέμε πως το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, αποφάσισε να μην υπογράψει, παρά την εισήγηση του Προέδρου**.

------------------------------

Η Εasy Jet είναι μία από τις δύο φτηνιάρικες εγγλέζικες αεροπορικές εταιρείες, με άπειρες καταγγελίες. Ας πάρουμε μια γεύση για το είδος των εταιρειών αυτών και των υπογραφών που βάζουν. 

Η ανταγωνιστική της Ryan Air έγινε θέμα στη Ρόδο και την Κω, ως εξής :

Τίτλοι τέλους μπήκαν στο σήριαλ με τις χειμερινές πτήσεις της Ryanair σε Ρόδο και Κώ. Οι τοπικοί φορείς συναντήθηκαν με τα στελέχη της εταιρείας στο Δουβλίνο, η Ryanair έκανε μία “σεμνή και ταπεινή” δήλωση αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους σταματά τις εν λόγω πτήσεις για τη χειμερινή περίοδο και αυτό ήταν!

Ωστόσο, κάτι πληροφορίες που έρχονται στ’ αυτιά μας λένε ότι μάλλον το θέμα θα μας ξανα-απασχολήσει σε μερικούς μήνες κυρίως εάν δεν κλειστεί νέα συμφωνία με τη Ryanair για την καλοκαιρινή περίοδο αυτή τη φορά.

Η Ryanair, από ότι λένε άνθρωποι που γνωρίζουν, δεν πετάει πουθενά αν δεν λάβει χρήματα από τοπικούς φορείς ούτε για χειμώνα αλλά ούτε και για καλοκαίρι και τα όσα είπε περί μεγάλων σχεδίων για την επόμενη τριετία, δηλαδή ότι θα φέρει πάνω από 400.000 κόσμο στα νησιά ήταν απλά το τυράκι για να πειστούν οι φορείς να συνάψουν τη νέα συμφωνία.

Βέβαια, από ότι φαίνεται δεν έχουν και πολλές επιλογές καθώς αν δεν βάλουν το χέρι στην τσέπη, θα αναγκαστούν να αποχαιρετίσουν τη Ryanair διά παντός από τα νησιά και το χειμώνα και το καλοκαίρι.

Κάποιες άλλες πληροφορίες λένε επίσης ότι η Ryanair έσπασε τη συμφωνία όχι επειδή η Ρόδος και η Κως δεν ήταν έτοιμες για επιμήκυνση της περιόδου το χειμώνα αλλά γιατί κάποιος πολύ υψηλά ιστάμενος τους υποσχέθηκε ένα αρκετά μεγάλο ποσό (με πέντε μηδενικά και πολύ κοντά στο εκατομμύριο) τα οποία δεν τα έλαβαν ποτέ.

Όπως λέει και ο λαός “μην τάξεις σε Άγιο κερί και σε παιδί κουλούρι”.
   
 ITC News

------------------

Το τυρί το είδαν. Τη φάκα δεν πρόσεξαν.

άλλος για τα πανηγύρια;

 

** Φαίνεται πως πρέπει να ιδρώσεις, για να μάθεις απλά περιστατικά (δε μιλάμε για μεγάλες αλήθειες). Μέλος του ΔΣ του Επιμελητήριου , διαβάζοντας τη φράση αυτή , μας είπε πως δεν είναι αυτή η απόφαση του Δ.Σ. Η απόφαση, κατ' αυτόν, ήταν εντολή υπογραφής προς τον Πρόεδρο.

Δύο παρόντα μέλη λένε τα ακτιβώς αντίθετα! Για να λύσουμε την απορία και το πρόβλημα, πήραμε το επιμελητήριο , για να μάθουμε τι λένε τα επίσημα πρακτικά: "Από Δευτέρα, γιατί λείπει η αρμόδια υπάλληλος".

Υπομονή.