Share |

ΗΧΗΡΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ιθάκης δεν παρέστη κανένας Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας στην τελετή παράδοσης – παραλαβής, καθώς και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που έγινε στο Δημαρχείο! Επτά Δημοτικοί Σύμβουλοι και μεταξύ αυτών και οι επικεφαλής  των συνδυασμών Θανάσης Λιβιτσάνης, Χρήστος Σκληρός και Επαμεινώνδας Μαυροκέφαλος με την απουσία τους έδωσαν μία ηχηρή απάντηση στην αλαζονική συμπεριφορά του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Ιθάκης κ. Ιωάννη Κασσιανού! Ημέρα με την ημέρα η κοινωνία της Ιθάκης συνειδητοποιεί ότι με τις τσαμπουκαλίστικες δηλώσεις του, το πρώτο μέλημα του νέου Δημάρχου δεν είναι η συνεννόηση για τη λύση των προβλημάτων του νησιού μας, αλλά η εμπέδωση μιας εκβιαστικής πολιτικής που θα εξυπηρετεί τα σχέδιά του και θα κάνει όργανό του το Δημοτικό Συμβούλιο

Όμως σύσσωμη η αντιπολίτευση έδειξε με την απουσία της ποια θα είναι  η αντίδρασή της στις επιδιώξεις της νέας Δημοτικής Αρχής.

Πάντως στην εκδήλωση ο παραδώσας Δήμαρχος κ. Γεώργιος Βασιλόπουλος δεν αντέδρασε στην έγγραφη απειλή του κ. Κασσιανού για «φίμωση και εξαφάνιση όλων των πρώην Δημάρχων»,  ίσως γιατί υπάρχουν διάφοροι λόγοι που δεν θα έπρεπε να τον δυσαρεστήσει!

Ο κ. Κασσιανός παραλαμβάνοντας τον Δήμο εδήλωσε ότι εκείνος μετά τριάμιση χρόνια δεν θα παραδώσει πλεόνασμα αλλά έλλειμμα, γιατί θα γίνουν μεγάλα έργα με δάνεια, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος!

Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν επανέλαβε ότι θα φέρει λεφτά από την Ρουμανία ή ότι θα  πληρώσει τις μελέτες από την τσέπη του! Φαίνεται ότι σιγά-σιγά τα ψέματα τελειώνουν!

Κατά τις δημαιρεσίες για τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κανείς Δημοτικός Σύμβουλος δεν δέχθηκε –όπως ορίζει ο νόμος- τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντιθέτως συμμετείχαν οι αρχηγοί των συνδυασμών Λιβιτσάνης και Μαυροκέφαλος μόνο στην οικονομική επιτροπή που θεσπίζεται με τον Καλλικράτη.

Έτσι  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγει ο επιχειρηματίας κ. Ευσταθιος Καρτάνος, Αντιπρόεδρος ο κ. Φιλιππάτος Γιάννης και Γραμματέας ο κ. Μιχάλης Παν. Λιβάνης, όλοι από την Πλειοψηφία!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!  ΚΙ ΑΡΧΙΣΕ ΑΣΧΗΜΑ!

«Ο ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ»

 

ΠΗΓΗ: ithacanews.gr