Share |

Ερίκ Καντονά - Πάρτε τα λεφτά σας από τις Τράπεζες και γκρεμίστε το σύστημα!

 Με αφορμή τις γενικές απεργίες στη Γαλλία και τα εκατομμύρια εργαζόμενους που κατέβηκαν στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό, ο Καντονά θεωρεί πως «οι γενικές απεργίες δεν αρκούν»...

.Η μόνη «αληθινή επανάσταση», λέει, «είναι αυτή που έχει στόχο τις τράπεζες, που κλέβουν τον κόσμο. Το σύστημα στηρίζεται στις τράπεζες, άρα μπορεί και να ανατραπεί από αυτές. Αν τρία εκατομμύρια άνθρωποι, αντί να βγουν στους δρόμους πήγαιναν στις τράπεζες και ζητούσαν να κάνουν.... ανάληψη των καταθέσεών τους, το τραπεζικό σύστημα θα γκρεμιζόταν। Η επανάσταση είναι απλή».

Πηγή: Κουρδιστό πορτοκάλι

 

Μπορεί ο τρόπος που προτείνει ο θρυλικός ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ κα ιτης Εθνικής Γαλλίας να μην είναι ο καλύτερος, αλλά τον στόχο τον βρήκε.

Χιλιάδες πολιτικοί σε όλο τον κόσμο κάνουν πως δεν βλέπουν ή, ακόμα χειρότερα για τους ίδιους, δεν βλέπουν πως όσα υποφέρουμε οφείλονται στο γεγονός πως η ιδιοκτησία του χρήματος έχει παραδοθεί, από το 1694 στους τραπεζίτες. Και από τη δεκαετία του 70, τους παραδόθηκε η απόλυτη διαχείριση, με την περίφημη θεωρία της "προσφοράς χρήματος" του κ. Φρίντμαν.

Όλα τα άλλα είναι τρίχες.

Υπάρχει πολίτης, πολιτικός ή κόμμα, που μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός αυτό;

Οι σελίδες μας είναι ανοιχτές στο διάλογο.

Το Ithacanet έχει τον ίδιο στόχο, με αυτόν που έθεσε ο καλός ποδοσφαιριστής. Όσο οι τραπεζίτες μοιράζουν σημαδεμένα φύλλα, δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει.

Μήπως πρέπει, τελικά, να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική, αντί να πολιτικοποιούμε το ποδόσφαιρο;

 

Λιγότερα δάνεια, λιγότερες σχέσεις με τις τράπεζες, συσπείρωση των καταχρεωμένων, έμπραχτη αμφισβήτηση του χρέους κρατών και ιδιωτών, λιγότερη κατανάλωση προϊόντων των πολυεθνικών εταιρειών, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στο ολιγαρχικό σύστημα. Πολύ σοβαρό.

Λιγότερο χρήμα στις μεταξύ μας σχέσεις.

Ευχαριστώ, με την ευκαιρία αυτή τον Γιώργο Κρεμμύδα που συμπάσχει, αφιλοκερδώς, στήνοντας την ιστοσελίδα μας.

Ευχαριστώ τον Παναγή Μοσχονά (βιβλιοπωλείο Κύβος) και τη Δήμητρα Παπαδάτου, (Rada γραφικά) για τη βοήθεια τους, στην έκδοση του Νυστεριού. Το αποδεικνύουν με πράξεις.

Λιγότερο χρήμα στις μεταξύ μας σχέσεις.

Ελπίζω να το μπορώ κι εγώ.