Share |

"Εμφύλιος πόλεμος στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ"

Με αυτόν τον τίτλο εμφανίστηκε άρθρο στην εφημερίδα "Κεφαλονιά".

Το ρεπορτάζ υπογράφει ο Ξεν. Βαγγελάτος, αλλά, προφανώς, κάποιος έδωσε τις πληροφορίες. Ο συντάχτης δεν ήταν παρών στις εσωκομματικές διαδικασίες, αλλιώς δεν θα έκανε αναφορά σε ανύπαρκτα περιστατικά.

Από την ανάγνωση του άρθρου προκύπτει ότι ο πληροφοριοδότης είναι προσκείμενος στον Θόδωρο.

Κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την κομματική συνέπεια και σιωπή του Δημητράτου, βρήκαν ευκαιρία να διοχετεύσουν στον τύπο τις προσωπικές τους απόψεις.

"Ήρξαντο χειρών αδίκων". Κάποιοι εκλαμβάνουν τη σιωπή ως αδυναμία. Ανήκουμε κι εμείς στην κατηγορία εκείνων που σωπαίνουν, παρακολουθώντας και περιμένοντας να ολοκληρωθεί ένας ενδιαφέρων για όλους μας εσωκομματικός διάλογος. 

 

Ας δούμε το άρθρο:

1. Εντυπωσιακή είναι η άποψη που έχει η ηγετική ομάδα για τις δημοκρατικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ:

  • "Όλα ξεκίνησαν από την «τοποθέτηση» του Μάκη Δημητράτου ως επικεφαλή στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο, κάτι με το οποίο δεν συμφώνησαν αρκετά από τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και ο ιστορικός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά, Θόδωρος Γαλιατσάτος, είχε εκφράσει έντονες αντιρρήσεις αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Δημητράτου".

Γιατί η λέξη "τοποθέτηση" μπαίνει σε εισαγωγικά; Ποιος τον "τοποθέτησε"; Δεν επελέγη από διαδικασία πανολομέλειας στην οποία προήδρευε ο "ιστορικός ηγέτης"; Ο οποίος, προεδρεύοντας,  σκηνοθέτησε πρωτοφανείς διαδικασίες,  με αποτέλεσμα τρεις "υποψήφιοι" να βγάλουν καταγγελτικές ανακοινώσεις.

Προς τι η αναφορά στη "διαφωνία κάποιων", όταν πάνω από το 80% ψήφισε Δημητράτο; Είχε και άποψη για τον υποψήφιο ο "ιστορικός ηγέτης" ;

Σιγά, μη τον ένοιαζε ποιος θα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Η ζημιά είχε γίνει, πριν επιλεγεί ο υποψήφιος και ο "ιστορικός ηγέτης" βοήθησε σε αυτό, ποικιλοτρόπως. 

-----------------

2. Επειδή η ομάδα Θόδωρου φορτώνει όλες τις ευθύνες στον Δημητράτο που ανέλαβε να τραβήξει το κουπί στις 9/3, ας δούμε τους υπεύθυνους της προεκλογικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα βιντεάκι.

23/10/2013 : Η ομάδα Θόδωρου γίνεται "ριζοσπαστική πρωτοβουλία" κάθεται στην έδρα και ξεκινά την πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τόσο νωρίς, τόσο έγκαιρα!

"Ωριμάσαμε αργά", λέει ο "ιστορικός ηγέτης" και δηλώνει ότι οι συμμαχίες είναι η στρατηγική του.

Τι έκαμε με αυτές τις "συμμαχίες" ως τις 9/3/2014; 

Το αποτυχημένο ξεκίνημα δεν τον προβλημάτισε ή μήπως, ενδιαφέρθηκε μόνο για τις δικές του συμμαχίες;

Χαζεύουμε ανάμεσα στους ελάχιστους συμμετέχοντες τον κ. Σωτ. Σάρλο, ως "Μελάμπους", "αντιμνημονιακό" που βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Μιχαλάτου. Είδαμε και τον λάβρο "αντικαλλικρατικό και αντιμνημονιακό"  Γ. Τσιλιμιδό, που βρέθηκε στα ψηφοδέλτιο της υπουργού Άντζελας! 

Εμάς μας άρεσε και η τοποθέτηση του "αντιμνημονιακού" κ. Παν. Βλάχου, μετέπειτα υποψήφιου στην Περιφέρεια, με την ΑΝΑΣΑ.

Τον συναντήσαμε και προεκλογικά:

  • Μπέρδεψε τα δημοτικά ψηφοδέλτια. Για Δημητράτο πήγαινε, στο Θεόφιλο βρέθηκε. 

Ο Θόδωρος, με το ζόρι, αφιέρωσε 2 λεπτά σε κριτική που αφορούσε το ΤΕΙ, τον "αχταρμά" του Δημ.Συμβουλίου, τη "γερμανική διείσδυση" και την κομματική τοποθέτηση του δημάρχου. (Το πώς γίνεται να είσαι με κάποιον συνέταιρος και να "συγκρούεσαι" πολιτικά, το είδαμε και σε άλλο άρθρο μας).

Καμία ευθύνη, λοιπόν, στους υπεύθυνους για τις κομματικές διαδικασίες που κατέληξαν σε μια πανολομέλεια, χωρίς συμμάχους. Τους τελευταίους πιθανούς συμμάχους, αυτούς που τριγύριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νικηφόρες εκλογές του 2012, ο "ιστορικός ηγέτης" φρόντισε με τις διαδικασίες που κράτησε να τους στείλει απέναντι.

-----------------

3. Πράγματι, έγινε, όπως συνηθίζεται, η εκλογοαπολογιστική Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Θα παρακάμψουμε το πόσο "σφοδρή" ήταν. Σίγουρα, όμως, δεν έγινε αυτό:

  • "Ο υποψήφιος Δήμαρχος με τους «Ριζοσπάστες Ξανά», Μάκης Δημητράτος, δεν δίστασε να αναφέρει ακόμη και την λέξη «προδοσία» κατηγορώντας τον Θόδωρο Γαλιατσάτο...".

Δεν έγινε αυτό, για ένα πολύ απλό λόγο: Ο Δημητράτος ήταν απών από τη Ν.Ε..

-----------------

4. Οι κατευθυνόμενες πληροφορίες του άρθρου έχουν και μια ευρύτερη στόχευση. Η ομάδα επιτίθεται και στη βουλευτή:

  • "η Βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για να σταματήσει αυτή η εσωκομματική κρίση. Αντίθετα, μάλιστα, αρκετές φορές ανακατεύει περισσότερο τα πράγματα σε σημείο να μην γίνεται αρεστή από καμία εκ των δύο εσωκομματικών παρατάξεων", γράφει η εφημερίδα.

Φυσικά, θα δυσκολευτεί η πλευρά Θόδωρου να τεκμηριώσει αυτό το ανυπόστατο συμπέρασμα. Η πολιτική των ίσων αποστάσεων, που κράτησε η βουλευτής στο εσωκομματικό πρόβλημα, φαίνεται να μην είναι αρεστή στην ηγετική τοπική ομάδα. Η επίθεση στη βουλευτή έχει σαν στόχο την υπονόμευση της, εν όψει βουλευτικών εκλογών. Με την  εκλογή του Π. Δρακουλόγκωνα στη θέση του αντιπεριφερειάρχη, η θέση του υποψήφιου βουλευτή χηρεύει. Και η ομάδα Θόδωρου θάθελε τους Σπ. Παγώνη ή Μάκη Βασιλάτο στη θέση του υποψήφιου βουλευτή και, τελικά, στη θέση του βουλευτή.  Το σύστημα που κατέκτησε τον Δήμο και την Περιφέρεια έχει ανάγκη και από  ένα δικό του βουλευτή.

---------------

Αυτά για την ώρα. Θα υπάρξει συνέχεια.