Share |

Εμφύλιος

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟ;

ΟΥΤΕ ΕΜΦΥΛΙΟ  ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΤΟΧΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ-

 

Τίθεται συχνά το ερώτημα αν  έχουμε χούντα ή τέταρτο Ράιχ..Ορισμένοι πιστεύουν  πως έχουμε κάτι ανάμεσα στα δύο .Αυτές τις ημέρες ακούστηκε με αφορμή την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών η λέξη εμφύλιος..Από την άποψη πως η άρση της απαγόρευσης θα συμπαρασύρει τα νοικοκυριά και θα γίνει αρχή κακού που θα προκαλέσει βαθειά κοινωνική κρίση ως κι εμφύλιο.

 

Το  θέμα σχετίζεταιμε το ιδιωτικό χρέος των πολιτών και από την οικονομική δυσπραγία λόγω της κρίσης αποπληρωμής οφειλών προς τις  τράπεζες..Περιέργως όμως οι Τράπεζες δεν  έχουν πάρει θέση για το θέμα αυτό.

 

 Θα  ηταν καλό οι τράπεζες να  δεχθούν ευθύνες τους και να δείξουν καλή θέληση για να εξυπηρετηθή η αποπληρωμή και να αποφευχθούν κατασχέσεις σε εποχή κρίσης που συνεχίζεται..

 

Αλλα  τα νοικοκυριά που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους είναι πάρα πολλά.Κι ενώ η τράπεζα μπορεί να βρη  τον δανειολήπτη που εχει δυνατότητα αποπληρωμής χωρίς να χρειαστεί να αρθεί δια νόμου η απαγόρευση των πλειστηριασμών  η συζήτηση συνεχίζει να αφορά ακριβώς αυτό το θέμα και το ότι η απαγόρευση των πλειστηριασμών ..νεκρώνει την αγορά..

 

Τα  επιχειρήματα δεν πείθουν.Αντίθετα η πρόθεση για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών  -σε περίοδο που η κρίση δείχνει να μην ξεπερνιέται και που όλοι  προσπαθούν να καταλάβουν τι σημαίνει το πλεόνασμα που αναφέρει η κυβέρνηση -είναι τιμωριτική και πάλι στοχοποιεί τον λαό.Οσο κι αν νομίζουν πως θα τιμωρήσουν τον κακό δανειολήπτη εμείς  θεωρούμε πως θα πρόκειται απλά για έναν ..κακό..τζαμπαζή σαν το θύμα του ελεγκτή που ξωπέταξε από το λεωφορείο..!!

 

Πράγματι  το πρόβλημα θα είναι μεγάλο και  η κρίση θανέβει κατακόρυφα..Θα έχουμε και άστεγους και νέους αυτοκτονούντες.

Η κυβέρνηση  σήμερα φρεναρε μεν αλλά δεν δείχνει  να άλλαξε μυαλό.Κατά την γνώμη μας  ανησυχησε η κυβέρνηση από  ξεκάθαρες τοποθετήσεις για καταψήφιση κάθε άρσης από πλευράς βουλευτών  οι οποίοι πλέον είναι σίγουροι πως  μια τέτοια απόφαση  θα σημάνει το πολιτικό τους τέλος το οποίο οι ηγεσίες των κομμάτων μάλλον  επιθυμούν..

 

Κι  ενώ συμβαίνουν αυτά θα λέγαμε πως  λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα  μπορεί  να δοθή μόνο με βοήθεια και αντικειμενικότητα  αλλά και δικαιοσύνη προς την κετεύθυνση όχι του κόψτε τον λαιμό σας και βρήτε λεφτά αλλά με συνυπευθηνότητα απόλους τους ενεχομένους.

 

 Υπήρχε  δόλος από πλευράς τράπεζας;

Οι  συνθήκες  οι επαγγελματικές  ή  άλλες εργασιακές συνθήκες επέτρεπαν  στον δανειολήπτη να πληρώνει και  δεν το έκανε;

Μήπως υπάρχουν κυκλώματα τα οποία σκόπιμα καλλιεργούσαν την δανειοδότηση του κόσμου με ευκολα δάνεια ή κάρτες ώστε σε δεδομένη στιγμή να μπορέσουν κάποια κοράκια ναρπάξουν σπίτια;

 

Και μάλιστα σπίτια όχι ακριβά ,όχι  μεγάλης αξίας,σπίτια που θα επέτρεπαν  σέναν «Αλβανό» ή άλλο ξένο ή άλλο μέλος κάποιου κυκλώματος να το παρει σεναν πλειστηριασμό και να βρεθή ιδιοκτήτης από την μια στιγμή στην άλλη χωρίς να προκαλέσει απορίες στην γειτονιά.

 

   Σήμερα πολλοί ελληνοποιημένοι ξένοι δείχνουν Έλληνες γιατί μιλούν την γλώσσα καλά και δεν δείχνουν ξένοι.

 

 Πολλοί  λένε πως τα σπίτια σήμερα  τα παίρνουν οι τράπεζες ενώ   άλλοτε τα έπερναν οι κομμουνιστές.Οι  αριστεροί  σχολιάζουν  με τον  ίδιο περίπου τρόπο χωρίς να  σκεφτούν πως κάνουν λάθος  να νομίζουν πως επειδή σήμερα  τα παίρνουν οι τράπεζες δεν τα έπερναν παλιά κάποιοι  αντάρτες..

 

Γιατί πράγματι και φόνοι γίνονταν στον εμφύλιο και αρπαγές περιουσιών κι αυτό κατά την γνώμη μας πρέπει να έγινε με ξένη καθοδήγηση ..Εξυπηρετείτο κάποιο ξένο σχέδιο..Δυστυχώς οι αριστεροί και είναι διαφορετικοί για λόγους μη κατανοητούς στον κόσμο δεν αποκηρύσουν όποιο κακό παρελθόν μπορεί να είχαν ή όποιους πρόδωσαν ιδανικά ..Ετσι η εικόνα παραμένει θολή.Δεν κάνει πια εντύπωση πως άλλα λένε κι άλλα κάνουν κι αυτοί και πως μάλλον εξουσία θέλουν όπως η ΔΗΜΑΡ κι όχι ουσία.

 

Όμως  το ΚΚΕ ούτε εξουσία δεν θέλει.Σήμερα ένα πολιτικό κόμμα αριστερό σαν  το ΚΚ μπορεί ναράζει μέσα στο κόμμα σαν να είναι καταφύγιο και λιμάνι,να στιγματίζει κάθε κυβέρνηση ,να κάνει προτάσεις αλλά ποτέ να μην έχει πρόγραμμα να τις εφαρμόσει το ίδιο.

 

Αλλά  το σίγουρο είναι πως ένας εμφύλιος είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβή σε μια χώρα.Ας σκεφτούμε  τους Βόρειους και τους Νότιους στην Αμερική σαν βασικό παράδειγμα ή  τον ισπανικό Εμφύλιο..Ο εμφύλιος διχοτομεί πολύ πιο εύκολα από ποια άλλη ξένη καταστροφή ή πόλεμο που βρίσκει τον λαο ενωμένο .Αλλά και στην Κύπρο το πραξικόπημα είχε εμφυλιωτικό χαρακτήρα..Προήρθε από τους Γριβικούς και στράφηκε κατά του Μακαρίου και τους Μακαριακούς.

 

  Αποτέλεσμα αυτού του πραξικοπήματος  ήταν νανοίξει η κερκόπορτα της ξενης εισβολής την οποία πληρώνει ακόμα η Κύπρος.

 

Το  περιοδικό ΑΝΤΙ που έβγαζε ο Παπουτσάκης  αμέσως μετά την πτώση της χούντας  έγραψε πως το ιδεολογικό υπόστρωμα της χούντας του 1967 ήταν το έργο του Νίκου Καζαντζάκη ΑΔΕΡΦΟΦΑΔΕΣ..Είναι το έργο που αναφέρεται στον εμφύλιο.

 

Ως  προς τις αιτίες που δημιουργούν  εμφυλίους μπορούμε να πούμε πως  δεν είναι σαφείς..Μπορεί άλλο να θεωρείται κι άλλο να είναι στην πραγματικότητα..

 

Με  απλά λόγια ένας εμφύλιος μπορεί ναφορά ένα κανονικό πόλεμο ή ένα αντάρτικο.Ο κανονικός πόλεμος είναι ή δείχνει πιο τίμιος από ένα αντάρτικο ..Είναι αυτό που άρπαζε σπίτια ,σκότωνε τους ιδιοκτήτες και ξεσήκωνε μια πόλη ή χωριό..

 

Το  λέμε κάπως περιγραφικά,κάπως συμβολικά  για να μην χρησιμοποιήσουμε πιο ωμή γλώσσα.

 

Κακά τα ψέμματα λοιπόν.Υπήρξε διαρπαγή σπιτιών στον εμφύλιο και γι αυτό αποκαλείτο και ανταρτοπόλεμος..Αλλοι λένε πως αυτά εχει κάθε πόλεμος..Ομως αυτό που απέμεινε σαν μομφή κατά του αντάρτικου αυτού είναι το ότι οι αντάρτες πέρναν το σπίτι του πλούσιου ή το χωράφι ή όλη του την περιουσία και τον σκότωναν κι όλα.

 

Ο ναζισμός τι έκανε;Πριν ακόμα γίνει ο πόλεμος ,πριν από το 1933 ,σταδιακά στοχοποιούσε κοινωνικές ομάδες και τους στερούσε τα  δικαιώματα σε σημείο ναρχίσει να ιδρύει στρατόπεδα συγκέντρωσης  κι έπειτα να στοχοποιήσει τους Εβραίους από τους οποίους έπερνε κάθε πλούτο-και είχαν πολύ- τους μάντρωνε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και μετά τους έστελνε στους θαλάμους αερίων ή στους φούρνους.

 

Μένα  κάποιο πιο οργανωμένο και εξίσου όμως άγριο τρόπο εξόντωναν ανθρωπους.

 

Αν  κάποιοι τεχνητά μας έβαλαν στο  δημόσιο χρέος  όπως κι άλλες χώρες  της ευρώπης στο νότο μπόρεσαν να μας βάζουν φόρους,να μας παίρνουν ποσά από μισθούς ,να απολύουν  και ταυτόχρονα αν μην παίρνουν λεφτά από τους πλούσιους,να βρίσκουν υπεύθυνους αλλά να μην τους αγγίζουν  και τελικα να μας λένε πως για νανοίξει η αγορά πρέπει να παίρνουν οι τραπεζες τα σπίτια.!!

 

………………………

 

Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν.Ή  ότι υπήρχε ένας αποκρυφιστικός «εμφύλιος» ή πάει να δημιουργηθή ένας άλλος  εμφύλιος από τους αγνακτισμένους πολίτες που θα χάνουν τα σπίτια τους.Ας σημειωθή πως μιλάμε  την κύρια κατοικία ,κάτι που δημιουργεί υποψίες..

  Ταυτόχρονα κάθε εμπιστοσύνη  στην κυβέρνηση θα χαθή και  θα κλονισθεί το πολιτικό σύστημα  που ήδη έχει κλονισθεί από  την αρχή της κρίσης.Η δυσπιστία  αφορά πλεον την πολιτική διαχείριση  της οικονομικής κρίσης η οποία  δεν διευκρινίζεται,δεν δείχνει  να ήταν υπαρκτή και κυριαρχεί άποψη δίωξης κατά παντός ..υπόπτου.Γιατί κάτι πρέπει να δείξει όχι ένα λαό να υποφέρει συνέχεια αλλά να βγαίνει από την κρίση.

 

Από την άλλη αν υπάρχει μορφή χούντας  οικονομικής «συμφωνεί» με

προγραμματα βοήθειας σαν το PSI που πήρε οικονομίες ετών από πολίτες!Το κάνω ότι θέλω  ταιριάζει σε κάθε χούντα που αυτοπροσδιορίζεται χωρίς δυσκολία.Ας θυμηθούμε τον γύψο του Παπαδόπουλου και τα άλλα ιατρικά ευφυολογήματα..Αλλωστε κάθε κακό για το ..καλό μας γίνεται.!!

 

Γεννάται  λοιπόν ένα ερώτημα μήπως κάποιοι με παλιοεμφυλιωτικά χαρακτηριστικά ή δοσιλογικά παρόμοια κατοχικά είχαν στοχοποιήσει κάποιους ανθρώπους ενώ ταυτόχρονα μέσα στο σύστημα ευνοούσαν και υπηρετούσαν τα κυκλώματα κλοπών ή καταχρήσεων δημοσίου χρήματος που έπαιξαν κι αυτά αρνητικό ρόλο να φτάσουμε στην  κρίση;Μήπως απέβλεπαν στην υφαρπαγή σπιτιών για να δοθούν σε άλλους με βάση κάποια κριτήρια στα οποία ήδη έχουμε διακρίνει ξένα συμφέροντα ,αιρέσεις και γενιταρικό αντιχριστιανικό κι αντεθνικό χαρακτήρα.

 

Στην  δική μας περίπτωση η αδυναμία πληρωμής πήρε  σύντομα μορφή ΔΗΜΕΥΣΗΣ  ενώ η καθυστέρηση έκδοσης της βασικής σύνταξης αλλά και κάθε άλλου ποσού όπως επικουρικά και εφάπαξ έπαιξαν ρόλο βασικό στην συνέχιση της αδυναμίας πληρωμής..Το να πούμε πως αυτό γινόταν ΕΠΙΤΗΔΕΣ μπορεί να μην  γίνει πιστευτό ή να μην είναι εύκολα αποδείξιμο αφού συνέβαινε και σε άλλους..Πλην όμως κάποιοι συνάδελφοι κοντύτερα στην εξουσία απόσο εμείς τα πήραν όλα σε τρεις μήνες.Αν είχαμε τα ανάλογα ποσά σε τρεις μήνες θα μπορούσαμε ναναλάβουμε την καταβολή ποσών εξόφλησης αφού τότε το χρεος μας ήταν σχεδόν το έν  τρίτο του σημερινού ..!!

 

 Κανονικά  θα έπρεπε να στραφούμε και  καταυτών που καθυστερούσαν την  έκδοση των συντάξεων..Οταν ανακαλύξαμε  πολλά παράξενα..Να κάνουν λάθη  εις βάρος μας και να μας  ζητούν να πάμε να πληρώσουμε κας στην εφορία 300000 ευρώ επιστροφή από σύνταξη αγάμου θυγατέρας η οποία επιστρεφεται στο κράτος με παρακράτηση από την σύνταξη του υπαλλήλου.Κι επιπλέον το ποσό προς επιστροφή να είναι κοντά στις 90000 κι όχι στις 300.000.!!

 

Να  διαμαρτύρεσαι και να ζητάς κάποια βοήθεια να γράφουν οι εφημερίδες πρωτοσελιδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ..!!ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΛΌΓΟΙ οι δημοκρατικοί να είναι απομακροι από τον λαό και κοντά στα κανάλια που ελεεινολογούσαν  την κατάσταση και την ..κακή κυβέρνηση .Εκανε ένας τους μια επερώτηση για τους λόγους καθυστέρησης της σύνταξης;Ηταν δικαιολογημένη;Οι υπάλληλοι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μας λέγανε πως τους λείπει προσωπικό.Κανένας δεν έδωσε  εξηγήσεις επαρκείς λόγω αδιαφάνειας .Μήπως ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα κι αν δίδεται η προσωρινή σύνταξη σε τρεις μήνες όπως είχε υποσχεθή η κυβέρνηση;

Ταυτόχρονα  νακούς από συνανθρωπους σου απαξιωτικά σχόλια για σένα οσον αφορά την  οικονομική σου κατάσταση.Και να νοιώθεις πως σιγα σιγα θέλει το συστημα να σε σβύσει από το χάρτη..Και σόλη την κρίση και την αναμονή εστω της βασικής συνταξης να είσαι μόνος με μια μόνο συνάδελφο στην ίδια θέση ενώ μετά από λίγο αντιμετώπισες το ύποπτο δυσάρεστο γεγονός αιφνίδιου θανάτου  συναδέλφου που μόλις είχε βγη από την υπηρεσία για να πάρει σύνταξη .

   Από τους παλιούς υπαλλήλους  του ίδιου γραφείου μένουμε  δύο ζωντανοί. Ο άλλος συνάδελφος  λέγεται πως έχει καρκίνο. 4 ησαν  τα βασικά πρόσωπα που επάνδρωναν  το γραφείο αυτό.Η συνάδελφος Δ.Λ.Τ  πέθανε μετά από εγχείριση που έκανε στο Τελ Αβίβ όπου είχε μετατεθή υπηρεσιακά.

 

…..

 

Αν  κάποιοι σκοτώνουν κρυφά ή  κλέβουν ή υφαρπάζουν περιουσίες με κόλπα και σε συνεργασίες με συγκεκριμένα κέντρα  δεν δρουν  μόνοι τους αλλά στηρίζονται από  μυστικές υπηρεσίες,πολιτικά κέντρα κλπ

 

Το  θέμα σήμερα είναι πως βρισκόμαστε  μπροστά σε υπαρκτό φασισμό εφόσον  τα σωτήρια δήθεν μέτρα είναι  τιμωριτικά και διωκτικά για τον  λαό  που όμως υποφέρει και δεν  ανασαίνει ανακουφιστικά..Κι επειδή μιλούν για ασυνεπείς δανειολήπτες ας σημειώσουμε και το εξής.Αν είχες μια κάποια οικονομική κρίση το 1997-98 κι ειχες αρχισει νασαι ασυνεπής κι έπερνες κατασχετήρια για ποσο 7000 και μετά ερχόταν η κρίση και σου μείωναν τον μισθό ή την σύνταξη η είχες να πληρώνεις και χαράτσια ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ;Γιατί αυτό εννοούνε .Γιατί οι τράπεζες με τον Τειρεσία δεν θα άφιναν κανένα να έχει και να μην δίνει.

 

Ακούσαμε  το πρωί δημοσιογραφικές πληροφορίες  που αναφέρονται σε έρευνα στις τράπεζες ..Ανάμεσα σάλλα ακούστηκε μια  πρόταση  να υτπάρξει χρόνος αποχρέωσης από τις τράπεζες σε μεγάλο βάθος χρόνου.Ωστε θα πληρώνουν και τα εγγόνια ..Το σχέδιο αυτό είναι παγίδα επίσης.

 

Κάθε  πρόταση πρέπει να απομακρύνει τον  κίνδυνο απώλειας περιουσίας ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ  ΣΥΝΘΗΚΕΣ αλλά να δίνει πρόταση που να δημιουργεί προυπόθεση πλήρους αποπληρωμής του χρέους με βάση κάποιο κούρεμα μερικό ή και ολικό..

 

Η δια  βίου αποχρέωση σημαίνει ισόβια..Και  για να βγη η χώρα από την  κρίση πρέπει να διερευνηθή πρώτα  πως μπήκε στην κρίση ,αν έγιναν λάθη ή παραλείψεις ,αν υπάρχουν ευθύνες ή δόλος ..Τοτε μόνο μπορεί να βρεθή η άλλη λύση..Επίσης πρέπει αμέσως μετά ΝΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΙΣΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΤΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ με βάση συγκεκριμένες προτάσεις που ηδη ακούγονται που να συνοδεύπονται με άμεση έξοδο από την ευρωζώνη.Οταν σόλη την Ευρώπη σοβαροί μελετητές μας το λένε εμείς φταίμε που δεν το επιχειρούμε με σοβαρότητα και συνδιασμένες κινήσεις ..

Με  λίγα λόγια η επανεξέταση της  πολιτικής της λιτότητας και  της προέλευσης της κρίσης όσο  και η διαπίστωση πως η σημερινή κατάσταση συγγενεύει με φασιστικές διώξεις κι όχι με έξοδο από την κρίση θα βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης βιώσιμης στο θέμα αυτό που δεν βαρύνει τους πολίτες αλλά και τις τράπεζες και τους παράγοντες που μας έφεραν στην κρίση.

 

Το ξεπούλημα  εθνικής περιουσίας πρέπει να σταματήσει .Τα νοικοκυριά πρέπει να στηριχθούν .Ειναι η περιουσία μας αλλά και η πατρίδα μας,η παράδοση αλλά κι ο ιδρώτας που χύσαμε για να το αποκτήσουμε τίμια .

 

Είναι ήδη φανερό πως υπάρχει πρόθεση στοχοποίησης πολιτών..Το παράδειγμα του τραγικού θανάτου του νεαρού άνεργου που ο ελεγκτής απαξίωσε με τον τρόπο που ακούσαμε είναι ενδεικτικό.Και κανένας νόμος δεν θα μπορέσει να κάνει τυους ελεγκτες να είναι σωστοί αν υπάρχει διάταξη 20 ευρω για κάθε ..κεφάλι τζαμαπτζή.

 

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως κατασχέσεις –επιτάξεις-διαρπαγές γίνονται από ξένη κατοχή ..Αν η κυβέρνηση αυτή στραφεί προς τις κατασχέσεις με οποιοδήποτε τρόπο θα επιβεβαιώνει τον κατοχικό της χαρακτήρα..Τίθεται λοιπόν θέμα αναξιπιστίας της κυβέρνησης των απολύσεων,του μαύρου της ΕΡΤ  και του κυνηγιού των κακών ..Στην ανάγκη αν δεν υπάρχουν κακοί η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να τους δημιουργήσει..

 

Ετσι κλείνει  και τις συναυλίες του καλοκαιριού..Γιατί  η Νέα Τάξη τον πολιτισμό κυνηγά κι αυτό είναι λάθος της και  μεγαλαδελφική τακτική.

 

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ

 

 

 

η εικόνα είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ