Share |

Εμείς φταίμε για το βιασμό

Ας αναλάβουμε, ως άνδρες και γυναίκες αυτής της χώρας, τις ευθύνες μας.

Ο άνθρωπος , ο Στρος Καν, είδε πως εδώ και ένα χρόνο πηδά μια ολόκληρη χώρα και κανείς δε μιλά.

Και το καλοσκέφτηκε:

"Μια ολόκληρη χώρα, με ένα ηρωικό λαό, που λέει τη λέξη "Έλληνες" και συγκινείται για την ένδοξη ιστορία του, πηδιέται από την εταιρεία μου και δε βγάζει κιχ. Μια καθαρίστρια θα μου αντισταθεί; "

Αν εμείς, οι ένδοξοι απόγονοι ένδοξων προγόνων, κληρονόμοι μεγάλου πολιτισμού και υπέρλαμπρων σελίδων ιστορίας, είχαμε κάμει το χρέος μας απέναντι στο βιασμό που υφιστάμεθα, δεν θα είχε ανοίξει η όρεξη του Στρος Χαν.

Αντί γι' αυτό, έχουμε κάτι τύπους, που σηκώνουν το κεφάλι ψηλά προς τον ουρανό και ανακράζουν: "Να έχει καλά ο Θεός τον Τρισέ". (Π.Παπαδάτος, οικονομολόγος, επικοινωνιολόγος, εκολαπτόμενος υποψήφιος βουλευτής).

Η αλήθεια είναι πως για τον Στρος Χαν, δεν προσεύχεται και αυτό πρέπει να μας το εξηγήσει. Ήξερε κάτι; Ίδια ράτσα ήταν και οι δυο. Γιατί να μην προσευχόμαστε για όλους τους τραπεζίτες του κόσμου;  

Τέλος πάντων.

Τον βιασμό, τον εκλάβαμε ως βοήθεια. Δεν έχετε ακούσει που λένε: "Είδαν χαρά στα σκέλια τους;" Έ, είδαμε και στον πισινό μας (για τον ανδρικό πληθυσμό, αυτό).

 

Αυτό το ηρωικό DNA μας, αυτό που κυνηγά μετανάστες και ρίχνει μολότωφ σε περαστικούς, στους βιασμούς χάνει κάτι από τον ηρωισμό του. Κάνει την πάπια.

Θα μας μείνει η "δόξα" των αρχαίων ημών προγόνων, για να παρηγοριόμαστε και το κουσούρι, για να φχαριστιόμαστε.