Share |

Εμείς δεν παίζουμε έτσι

Από την πρώτη στιγμή, που διαβάσαμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος του κ. Παύλου Παπαδάτου, για πολιτική παρουσία και διεκδίκηση υποψηφιότητας, σταθήκαμε απέναντι.

Κρίνοντας έργα και λόγια του,  τα οποία αμφότερα υπηρετούν την τραπεζοκρατία ("ο Θεός να έχει καλά τον Τρισέ"), "παραφερθήκαμε", δεόντως.

Δείχνοντας τον πολιτισμό του, μας χάρισε το βιβλίο του, για την Κεφαλονιά και μιλήσαμε και στο τηλέφωνο.

Και, φυσικά, συνεχίσαμε την άσκηση κριτικής, με την πεποίθηση πως η εξουσία και το "κύρος" των πολιτικών τραπεζοϋπαλλήλων χρειάζεται "περιφρόνηση και γέλιο".

Όχι, όμως, έτσι.

Ένα κομμάτι των υποστηρικτών Παρίση ανακάλυψε καταλληλότερη υποψήφια και επέλεξε, με χτύπημα κάτω από τη μέση, να τελειώνει με τον "αντίπαλο". Χρησιμοποίησαν μια άσχετη κατάρρευση διαφημιστικής εταιρείας, για να πουν πως ο φιλόδοξος πολιτευτής "έφαγε τα ψωμιά του":

"Η εν λόγω εταιρεία (σ."Ι": BOLD)  που (για κακεντρεχείς για κάποιους ή και για καλά πληροφορημένους για κάποιους άλλους) πνέει  οικονομικά λοίσθεια, είναι όπως κάποιοι σχολιάζουν ιδιοκτησία σε δημόσιο πρόσωπο της Κεφαλλονιάς ! Οι ίδιοι κύκλοι που επιμένουν για το ακλόνητο υπόβαθρο αληθούς βάσης των πληροφοριών τους ισχυρίζονται μάλιστα πως ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει αποδυθεί σε αγωνιώδη αγώνα να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και ισχυρή πολιτική ταυτότητα εμπλεκόμενος στα κοινά.Το όνομά του είναι αλήθεια πως μας σοκάρισε και το κρατήσαμε σαν επτασφράγιστο μυστικό δεδομένου πως δεν μπορέσαμε να το διασταυρώσουμε. Πριν λίγες όμως ώρες όχι μόνο ήλθε ταυτοποίηση της πληροφορίας μας και από άλλη πηγή αλλά αναρτήθηκαν σε αξιόπιστα sites σχετικά σχόλια που μας οδηγούν στην επιλογή να μη δημοσιοποιήσουμε το πρόσωπο του εν λόγω παράγοντα αλλά να το κρατήσουμε στο αρχείο μας αναφέροντας όμως την είδηση για την υποβόσκουσα φήμη που τείνει να γίνει βεβαιότητα.Σε περίπτωση μάλιστα που επιβεβαιωθούν όλα αυτά,λέγεται πως πολλοί που έχουν εκτεθεί με την εν λόγω προσωπικότητα θα βιώσουν μακράς διαρκείας πολιτικό Γολγοθά που δεν θα έχει, πολιτικά,αναστάσιμη εξέλιξη.Επειδή μάλιστα τυγχάνει οι δικές μας σχέσεις με το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο να είναι ισχυρές και αξιόπιστες είμαστε βέβαιοι πως η βόμβα θα είναι εντυπωσιακή και θα εξοντώσει με ραδιενεργό ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τις πολιτικές φιλοδοξίες όψιμων πολιτικών του νησιού μας.Υποσχόμαστε πάντως πως αν μέχρι τη Πέμπτη δεν έχει διαρρεύσει επί πλέον πληροφόρηση από την όποια μέχρι στιγμής έχει δημοσιοποιηθεί,θα δημοσιοποιήσουμε εμείς αρκετά από όσα ήδη γνωρίζουμε…"

Tίποτα από αυτά δεν είναι αληθινό. Δεν έχει σχέση ο κ. Π.Παπαδάτος με την BOLD. Έχει σχέση, μόνο, με τις λογικές και τις πολιτικές, που θέλουν μια χώρα ξεπουλημένη ("αξιοποιημένη") και πολίτες καταχρεωμένους, με εισοδήματα και μισθούς δουλοπάροικων.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες, που τους αναλογούν, όλοι αυτοί οι "τοπάρχες", που συγκινημένοι από τα ωραία μάτια μιας άγνωστης έσπευσαν να προσφέρουν στήριξη.

Οι κακές γλώσσες λένε, ότι την θεώρησε κατάλληλη για υποψήφια και άξια "εκπρόσωπο" μας, ένας νεαρός δικηγόρος, που ...εκπροσώπησε τα συμφέροντα της σε υπόθεση διαζυγίου! Αυτό το τελευταίο, δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε, αλλά σαν μια μέθοδο προ-επιλογής υποψηφίων, καλό ακούγεται. Απεικονίζει την ουσία.

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας και θ' ακούσουν τα αυτιά μας;

Όσο για τον, μετατραπέντα σε σάντουιτς δήμαρχο μας, το πρωί κάνει promotion σε δυο ωραία μάτια, παίρνοντας τα μαζί του στη βόλτα για τις πασχαλινές ευχές και μετά πάει στον Αγκώνα, για το νηστίσημο τραπέζι  του Παύλου.

 

Είναι καιρός να αγωνιστούμε για την κατάλυση του κοινοβουλευτισμού και την ανάδυση της δημοκρατίας.

Δεν το ξανασκέφτεστε λιγάκι; Πλάκα θα έχει.

Προτάσεις της πλάκας είναι και όσα γράφουμε και λέμε.

 

(Εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)