Share |

Ελέγχουν όλα τα καταστήματα;

Από το αστυνομικό δελτίο:

   √  Στις 11.08.2012  το μεσημέρι συνελήφθη στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής, 44χρονος ημεδαπός (Κεφαλονίτης) διότι διαπιστώθηκε να λειτουργεί καντίνα χωρίς άδεια.
           
  √ Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση σφράγισης καταστήματος Την Παρασκευή (10.08.2012) το απόγευμα συνελήφθη στην Άσσο Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Σάμης, 38χρονος ημεδαπός(Κεφαλονίτης) για παραβίαση σφράγισης καταστήματος (καφετέρια- μπαρ).

 

Εμείς θα αρκεστούμε στην απορία του τίτλου. Είναι πολύ σαφές το υποννοούμενο.

Ρωτήσαμε δεξιά και αριστερά, για το πώς μπορείς να βγάλεις άδεια καταστήματος πάνω στην άμμο, ενώ η αρμόδια υπηρεσία δεν τη χορηγεί και απάντηση από τις πολιτικές κότες δεν λάβαμε. Ούτε καν τόλμησαν να επαναλάβουν την ερώτηση.

Μήπως, ο πλέον κατάλληλος να απαντήσει είναι η αστυνομία και την αφήσαμε έξω από τους παραλήπτες της ερώτησης μας;

 

Αν μη τι άλλο, αν οι κεφαλονίτες ήξεραν πως εκδίδονται "ειδικές" άδειες, που επιτρέπουν επί δεκαετία την απρόσκοπτη λειτουργία παραλιακής επιχείρησης, ο κύριος που συνελήφθη για λειτουργία καντίνας δίχως άδεια, να είχε επωφεληθεί από τη σπουδαία γνώση και να μην είχε ταλαιπωρηθεί με σύλληψη. Μιλάμε για άδεια "υγειονομικού ενδιαφέροντος", την οποία η αρμόδια υπηρεσία αρνήθηκε να χορηγήσει, από έλλειψη νομικού πλαισίου. (Η υπηρεσία δεν υπέγραψε, αλλά υπέγραψε άλλος! Αυτό, όμως, είναι μια άλλη ωραία ιστορία.)

Να θυμίσουμε πως η ερώτηση μας αφορούσε "άδεια λειτουργίας" σε ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απευθυνόταν στα κόμματα και επίδοξους μεσσίες του τόπου. Τολμείστε να εμφανιστείτε στις εκλογές, δίχως απαντήσεις.

 

Ο σκοπός των αγαθών ερωτήσεων μας είναι καθαρά ενημερωτικός. Ενδιαφερόμαστε για το καλό όλων εκείνων που ταλαιπωρούνται, όπως αυτοί που περιλαμβάνονται στο αστυνομικό δελτίο, αλλά και πολλών πολλών άλλων. Η ορθή πληροφόρηση βοηθά τη ζωή μας.

 

(Έχουμε κι άλλες ερωτήσεις και πολλές πάρα πολλές καταγγελίες για τον τρόπο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, η οποία, εν ονόματι του χρέους, σε λίγο, θα "αξιοποιηθεί" και τα γνωστά πολιτικοεπιχειρηματικά συστήματα σπεύδουν να λάβουν θέση και φιλέτα).

 

(φωτό Σπύρος Δελάλης)