Share |

Είμαστε εξαγωγική-εισαγωγική χώρα: Εξάγουμε χρήμα , εισάγουμε θύελλες

Ο Mike "Mish" Shedlock, είναι σύμβουλος επενδύσεων στην εταιρεία Sitka Pacific Capital. Γράφει το "Mish's Global Economic Trend Analysis", με μεγάλη αναγνωσιμότητα στους χρηματοοικονομικούς κύκλους.

Ενημερώνει, λοιπόν, τους αναγνώστες του ότι την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή έφυγαν, από τις ελληνικές τράπεζες 1,5 δις ευρώ.

Τον Μάιο έφυγαν συνολικά 4 δις ευρώ έναντι των 2 δις του Απριλίου.

Οι αναλήψεις γίνονται ακόμα και από μικροκαταθέτες 2-15.οοο ευρώ, στα πλαίσια ενός μεγάλου πανικού και της αίσθησης πως η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία.

----

Αν υπολογίσουμε το μεγάλο ποσό, κάποιοι δεν πρέπει να τα φυλάνε στα σεντούκια τους ή να τα βάζουν στα μαξιλάρια τους. Δεν το λέει ο σχολιαστής, αλλά ένα μέρος του ποσού πρέπει  να οδηγείται σε τράπεζες του εξωτερικού. Σε 300 δις υπολογίζονται τα κεφάλαια που έχουν φύγει από την Ελλάδα, από πέρισι. Η "έξοδος από το ευρώ" έχει νόημα για κάποια ολιγαρχική οικονομική ομάδα, όταν θα έχει στην κατοχή της "σκληρό νόμισμα" , που θα έχει αποφύγει την "δραχμική" υποτίμηση.

Αν συνδυάσουμε τις δηλώσεις Παπαρήγα, με το γεγονός αυτό, θα δούμε πως το σενάριο "επιστημονικής" φαντασίας, που σας παρουσιάσαμε, για μια "πατριωτική" έξοδο από το ευρώ είναι ante portas.

Αν αυτό το συνδυάσουμε  με την υπερπροβολή των διαδηλώσεων στις πλατείες, από τα ξαφνικά ευαίσθητα κανάλια του μνημονίου, είναι φανερό πως κάτι ετοιμάζεται.

Και ο ΓΑΠ δεν περιλαμβάνεται στο παιχνίδι.

Η ευρωπαϊκή, η παγκόσμια και η τοπική ελίτ έχουν χάσει τον έλεγχο και δεν μπορούν να διαχειριστούν τίποτα και κυρίως την κρίση του χρέους. Ιδιαίτερα, οι ευρωπαϊκές ελίτ αδυνατούν να διαχειριστούν την κατάσταση, κινούμενες από κοντόφθαλμες επιλογές. Ποτέ στο παρελθόν η Ε.Ε. δεν είχε την εικόνα της σημερινής Βαβέλ, που ξεπερνάει κατά πολύ την παραδοσιακή ιδέα περί διαφορετικών προσεγγίσεων και συγκρουόμενων εθνικών συμφερόντων. Η πολιτική συγκυρία μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Βρισκόμαστε σε μια διεθνή κατάσταση πολύ χειρότερη από αυτήν της κατάρρευσης της Lehmann Brothers, τον Σεπτέμβρη του 2008. 

Και στην αναμπουμπούλα μια μερίδα της ελληνικής ολιγαρχίας προσπαθεί να σώσει το τομάρι της και σχεδιάζει, τη δική της διάσωση, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Ναι, μια έξοδος από το ευρώ, η οποία θα γίνει από εκείνους που ευθύνονται για την ελληνική τραγωδία θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Και σε αυτό το σημείο , η κ. Παπαρήγα έχει δίκιο. Είναι , όμως, για κλάματα, η αδυναμία αυτής τηςκομματικής ηγεσίας να προτείνει κάτι ρεαλιστικό, βιώσιμο και δημιουργικό.

Και ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα:

Η "Συμβουλευτική" ιστοσελίδα της  Σπίθας , αφού κατάφεραν να σκορπίσουν και να σπάσουν τον ενθουσιασμό των πολιτών που προσέτρεξαν σε αυτήν, για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενωτικού κινήματος, ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει "προεδρικό πραξικόπημα" !

Σε άρθρο , χωρίς υπογραφή, προτείνει  στους "αγανακτισμένους" πολίτες, το "λευκό" για ψήφο, ώστε, όταν αυτό είναι 50,1%, ο πρόεδρος του μνημονίου "με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της ελεύθερης βούλησης του λαού που εκφράζετε από την ψηφοφορία), την αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας (πλειοψηφία του λαού) και την αρχή της Ισότητας της ψήφου (όλες οι ψήφοι των πολιτών είναι ίσες) πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κατόπιν να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή  βούληση".

Δημιουργία κομμάτων, με προεδρική εντολή!!! Τι είδους "πολιτικός" εγκέφαλος μπορεί να σκεφτεί τέτοια "λύση"; Και γιατί δεν μπήκε υπογραφή;

(Δείτε το link, πριν το κατεβάσουν, γιατί αυτό συνηθίζεται στον κόσμο της "επίσημης" ιστοσελίδας του Μίκη).

Είναι το ΜΟΝΟ ανυπόγραφο άρθρο της επίσημης ιστοσελίδας του Μίκη Θεοδωράκη και ειναι φανερό πως έχει γραφτεί από νομικό, πιθανά συνταγματολόγο.  (Πρόσφατη είναι η επίσκεψη του κ. Μίκη Θεοδωράκη, συνοδευόμενου από τον συνταγματολόγο κ. Κασιμάτη, στον πρόεδρο της "δημοκρατίας").

Την ίδια ώρα, η "Συμβουλευτική" του Μίκη καλεί τις σπίθες να καταλάβουν όσες περισσότερες πλατείες μπορούν:

"Θεωρούμε ότι θα πρέπει να θέσουμε ως άμεσο στόχο όλων των Σπιθών την καθημερινή για λίγες έστω ώρες (λ.χ. 19.00-24.00) μιας τοπικής πλατείας ξεκινώντας από τις πιο μικρές, για να πάμε σε μεγαλύτερες ανάλογα με την απήχηση και προσέλευση του κόσμου. Η αρχή δεν μπορεί να γίνει με λιγότερα από 100 άτομα. Ποια η τεχνική; Κουβαλάμε μαζί μας πρόχειρα καθίσματα και πλακάτ με συνθήματα. Έχουμε ένα «βήμα» για να ανεβαίνουν εναλλάξ οι «ρήτορες» από τα μέλη μας, που θα διαβάζουν με τηλεβόα κείμενα που θα έχουν γράψει συλλογικά τα μέλη της κάθε Σπίθας".

Και συνεχίζει η ευφυής "Συμβουλευτική":

"Τέλος θα πρέπει να εμπεδώσουμε μέσα στο Λαό ότι η μοναδική Λύση Σωτηρίας είναι η Μαζική Δράση, που πρέπει να πάρει τόσο εύρος και τόση δύνμη έως ότου γίνει δύναμη ιστορική με στόχο να γκρεμίσει το Σύστημα και την Ξένη Εξάρτηση και να επιβάλει στην Κυβέρνηση την Λαϊκή Κυριαρχία, που με τον α ή τον β τρόπο θα απαλλάξει τη χώρα μας από τα δεσμά των Δανείων-Χρεών και τόκων, καθώς και όλων των δεσμεύσεων που υπογράψανε διάφορες κυβερνήσεις πίσω από την πλάτη του Λαού και που εξυπηρετούσαν τα ξένα συμφέροντα και συγχρόνως πλουτίζανε την ντόπια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία".

"...να επιβάλει στην Κυβέρνηση την Λαϊκή Κυριαρχία, που με τον α ή τον β τρόπο..." !!! Μήπως, υπάρχουν και γ, δ, ε... τρόποι;  Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτή η θολότητα, αλλά ακόμα και εμείς οι έμπειροι και μονίμως καχύποπτοι, δυσκολευόμαστε.

Ούτε αυτή η παρέα που εκμεταλλεύεται το όνομα του ασθενούς και γέροντος Μίκη, θα παίξει κάποιο ρόλο στην αυριανή κατάσταση πραγμάτων. Είναι, απλώς, μικροί "λαγοί" και καλλιεργητές της σύγχισης. Κατασκευαστές ενός θολού και αποπροσανατολισμένου "κινήματος", το οποίο , ήδη υπάρχει στις πλατείες και πελαγοδρομεί, αναπαράγοντας γερασμένα κομματικά τσιτάτα .

 

Ο Θεός και ο λαός να βάλουν το Χέρι τους. Με νου και γνώση. Με προσοχή και πολύ φαντασία.